• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tanrıkulu, Kınık’ta piknik sofrasında ERKİN USMAN

Tanrıkulu, Kınık'ta piknik sofrasında

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.05.2011, 00:00
Yolumuz Kınık'a düştü...
Buraları, İzmir'in domates depolarından biri.
Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karga'yı dinliyoruz.
Mustafa Karga, kurutulmuş ve salçalık domates üretiminde bölgede yaşanan sorunlardan dolayı mahsul fiyatlarının çok düştüğünü anlatıyor ve "Acele tedbir almak kaçınılmaz" diyor.
Kınık'ta renkli ve hareketli bir hafta sonu...
MHP İzmir 2. Bölge adaylarından Ahmet Kenan Tanrıkulu da, seçim turundaydı.
Siyaset karnesinde bir de İzmir milletvekilliği bulunan Tanrıkulu, buralarını karış karış biliyor.
Bir önemli Kınık sorununu da MHP İlçe Başkanı Hasan Tanır gündeme taşıyor.
Tanır, bölgede açılan tavuk çiftliklerinin çevresel kirlilik yarattığını, bunun çözümü için dertlerini iletebilecek bir ilgili bulamadıklarından yakınıyor.
***
Tanrıkulu'ndan bir görüş:
"Gerek bizler, gerekse ilçe teşkilatımızın yetkilileri her zaman halkımızla bir araya gelip, birlikte sorunları ve çözümleri tartıştık. Bu doğrultuda da parti programımızı hazırladık. Halkımızın sesini duyduk ve şimdi de ses ver Türkiye diyoruz. Ses ver ki sorunlarımız çözümlere, feryatlarımız sevinçlere dönüşsün..."
Tanrıkulu, Kınık'tan sonra Çelikçi ve Örenli köylerinde her yıl baharın gelişini kutlamak amacıyla düzenlenen, "Hayır Yemeği Pikniği"ne katıldı.
Çelikçi, Örenli ve çevre köylerin imece usulü düzenlenen bu piknik organizasyonunda birlik ve beraberliğin önemine değinen Tanrıkulu, "Çiftçimizin hak ettiği iyi koşullara ulaşabilmesi ve yurtdışındaki diğer çiftçilerle rekabet edebilmesi için gereken devlet desteği sağlanacak" diyor ve ekliyor:
"Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV'yi kaldıracağız."

kentten
Ev hanımlarına bugün "sushi" dersi var!

Kısa adı JİKAD olan Japonya-İzmir Arasında Kültürel Dostluk Derneği, 2006 yılından bu yana faaliyette.
JİKAD'ın başında Arzu Yücel var.
Başkanlığın Basın Danışmanlığını da Orhan Sümer yürütüyor.
Arzu Yücel derneğin yapısını değiştirdiklerini vurguluyor ve şöyle konuşuyor:
"Üyelerimiz JICA ve üniversite işbirliği projeleriyle Japonya'da eğitim alanlar ve Japonca bölümü mezunu ağırlıklı. Üye sayımız şu anda 70."
* * *
"Sushi" Japon kökenli bir yemek.
Bazı Türk restoranlarında da masalara getiriliyor.
Peki bu sushi evlerde yapılamaz mı?
JİKAD'dan ev hanımlarına ve meraklısına sürpriz:
"Bugün 21 Mayıs 2011 Cumartesi. Sevgiyolu Kırçiçeği Restorana gelin, size sushi yapmasını öğretelim. Yaptığınız sushiyi de alın evinize götürün..."
JİKAD Başkanı Arzu Yücel, devam ediyor:
"2 saatlik bu mutfak çalışmasında katılımcılarla birlikte, makizushi denilen balık, omlet, sosis, taze fasulye, ıspanak vb. zevkinize göre hazırlayabileceğiniz tür bir sushi yapmayı göstereceğiz."

laflama
* Kısa çöp, uzun çöpü tenhada kıstırır amennaaaa.
* Artık, "Ne olacak bu memleketin hali?" sorusunun yanında, "Ne olacak bu ÖSYM'nın hali?" diye sorulur oldu.
* Mezuniyet törenlerinde yukarıya atılan kepleri toplayıp zengin oldum hacım.
* "Benim meskenim dağlardır" dedin, Uludağ'da otelde komi oldun be kardeşim.
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA