• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Etin profesörü olur mu? ERKİN USMAN

Etin profesörü olur mu?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.08.2011, 00:00
Akademik kariyer yapmamış olan bilim insanları nasıl ki doçent, profesör olamıyorsa, şiire gönül vermiş olup emek vermeyenler de şair olamıyor.
Ekrem Akurgal gibi, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu gibi arkeoloji ve hukuk alanında yetişmiş iki ordinaryüs profesörümüz vardı bir zamanlar.
Ordinaryüslük bir unvandı. Profesörlüğün üstüydü.
Şimdi artık o unvan yok.
Kaldırıldı.
İşinin en iyisini yapan kişi profesörlükte noktalıyor.
***
Tireli Asil Öztürk de et konusunda akademik kariyer yapmışçasına "usta" biliyor kendisini. Bu işe yıllarını vermiş.
30 yıl öncesinde Tire'de kasap.
"Hep kasap kalacak değiliz yaaa" düşüncesi ile Karşıyaka'ya yerleşiyor. Birinci Sanayi Sitesi'nde bir lokanta açıp Tire köftesi yapıp satıyor. Eşi, oğlu, yeğeni ve kızıyla. Malum, etler Tire'den...
Sadece öğle yemeği veriyor. Mönüde kuru fasulye, Tire köfte, cacık ve kendi imalatı turşu. Kuru fasulyesinin de özgün bir adı var:
Susturuculu kuru...
Kış mevsiminde biraz değişiyor mönü. Özel güveç, sucuk ve kaymaklı ekmek kadayıfı.
2000 yılından bu yana mönü aynı. Fiyatı da 12.5 lira...
"İşsizliğe, pahalılığa inat 2020'ye kadar yine 12.5 lira" diyor.
Herşey değişirken onun fiyatı değişmiyor.
* * *
Asil Öztürk herkesçe bilinen bir KSK'li. Önce KSK seyircisi oluyor, taraftarlığa yükseliyor. Karşıyaka sevdası onu bir dönem yönetime de taşıyor.
"Susturuculu kuru fasulyesi" pek leziz.
Tire köftesi ona keza...
İki Karşıyakalı, Recai Şeyhoğlu ve Selahattin Tural, köftenin methini duyup Birinci Sanayi Sitesi'ne gidiyorlar. Etin, Asil Usta'nın elinde bambaşka bir köfte olduğunu duyduklarından üşenmeden şu yaz sıcağında öğle yemeğine bu adrese geliyorlar.
Gördükleri tabela herşeyi anlatıyor: Et Profesörü...

hayattan
Bırak doğa öğretsin

Edremit Körfezi'nin ilk gençlik projesi olan Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karagözoğlu İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü ortaklığında hazırlanan proje kapsamında ön hazırlık ziyaretine gelen öğrencilerin grup liderleri Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ı makamında ziyaret etti.
"Let The Nature Teach You", yani "Bırak Sana Doğa Öğretsin" isimli gençlik projesi hazırlık toplantısının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirildiğini bildiren yetkililer, Başkan Kılıç'a desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Ön hazırlık toplantısı ve ziyaret için gelen grup liderleri Belçika'dan Fabian Everaert, Polonya'dan ise Milosz Hodun katılmıştı.
Yetkililerin bana verdiği bilgiye göre, 5-13 Eylül tarihleri arasında 8 gün sürecek olan proje kapsamında Belçika'dan 9, Polonya'dan 9, Edremit'ten 9 gencin katılımı ile toplam 27 kişilik gençlik grubu doğa, spor, arkadaşlık ve kültür üzerine pek çok etkinlik gerçekleştirecek.
Başkan Tuncay Kılıç'tan proje ilgili değerlendirme: "Bu gençlik projesi ile birlikte hem yurtdışından gelen gençlerimiz hem de Edremitli gençlerimiz doğayı yakından tanıma, farklı kültürleri öğrenme imkanı da bulacaklar.

siyasetten
İzmir hakkını aldı mı?

Seçim döneminde iktidar ve muhalefeti sık sık karşı karşıya getiren konuların başında, İzmir'e devlet bütçesinden ne kadar pay ayrıldığı sorusu vardı. Yerel yönetimler ile iktidar bu soru üzerinden karşı karşıya gelmişti ve önemli tartışmalar yaşanmıştı.
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, seçim sonrasında da bu konuyu Meclis'e sunduğu soru önergesiyle Recep Tayyip Erdoğan'a sordu. Çıray, "2000 yılından 2011 yılına kadar yapılan kamu yatırımlarının ne kadarı İzmir'e yapılmıştır, açıklayınız. İzmir'e ne kadar sahip çıktığınızın İzmirliler tarafından bilinmesi gerekir. İzmir, Türkiye genelinde yapılan kamu yatırımlarından yüzde kaç pay almıştır?" diye soruyor.
İzmir'e ayrılan kamu yatırımlarının paylaşılmasını isteyen Çıray, "İzmir'e bu iktidar ne kadar sahip çıkmış belgelerle ortaya konsun diye bu soru önergesini veriyorum. İzmirlilerin bu kadar uzun bir süreçte onlar için ne yapıldı ne yapılmadı bilmeleri en doğal haklarıdır."

küpe

Yaraların öcünü almak, onları iyi etmekten daha pahalıya mal olur.
Thomas Wilson


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI