• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir vizyon sahibi bir başkan arıyor ERKİN USMAN

İzmir vizyon sahibi bir başkan arıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.08.2011, 00:00
Geçtiğimiz hafta Turkuaz City İnciraltı Tesisleri'nde ilginç bir iftar sofrası izledik.
Ege-Koop'in düzenlediği geleneksel iftar yemeği muhtarların gövde gösterisine dönüşmüştü.
700'ü aşkın muhtarın yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katılımıyla bin kişiyi aşan bir sofraydı bu.
* * *
Hüseyin Aslan, bir sivil toplum örgütü önderi olarak kendini kabul ettirmiş bir isim.
İşte o toplantıda, iftar öncesi konuşan Hüseyin Aslan toplama ciddi mesajlar da verdi.
İşte o mesajlardan satırbaşları:
* Muhtarlarımız demokrasinin sinir uçlarıdır. 35 bini köy, 18 bin'i de mahalle olmak üzere 53 bin muhtarımızın her biri bulundukları noktada devleti temsil etmektedirler.
* Devlet ile vatandaş arasında bir güven köprüsüdür muhtarlarımız. Biz, bu kentte etle-tırnak gibiyiz. Bir sivil toplum örgütü önderi olarak, Ege-Koop imzasını taşıyan her sosyal etkinlikte sizlere danışmaya, sizlerle birlikte olmaya, gücünüzden güç almaya önem verdik.
* Siz muhtarlarımız yaşadığımız kentin gerçek sahipleri, gerçek fikir babaları, vatandaşın yeri geldiğinde anası-babası olmaya yemin etmiş kişilersiniz.
* * *
Hüseyin Aslan vatandaşın zengin, vizyonu geniş belediye başkanı özlemi duyduğunu belirtiyor ve ardından, İzmirlilerin yerel yöneticilerden beklentilerini, isteklerini açık açık dile getiriyor.
* * *
Aslan şunları söylüyor:
"Yaklaşan yerel seçimler, İzmir'in makus talihini tümden değiştirecek güneşlerin doğmasına vesile olacak. Artık, kentini seven, ilçesine sahip çıkan, mahallelisi ile ekmeğini bölüşen, kent yenileme projelerini hızla hayata geçiren belediye başkanları istiyoruz.
Hepsinden önemlisi, çilekeş muhtarını unutmayan, onun elini hiç bırakmayan belediye başkanlarının bu kente hizmet vermesini bekliyoruz. Eskiler ne güzel söylemiş, 'İş bilenin, kılıç kuşananın' diye... Çağ değişiyor. Vatandaş artık, bakışı zengin, vizyonu geniş belediye başkanı istiyor. Değişime ayak uyduracak belediye başkanı istiyor. İzmir'i kanatlarının altına alacak belediye başkanı istiyor. Ama, hepsinden önemlisi, muhtarına sahip çıkacak, ona kulak verecek, arayıp 'Bir derdin var mı?' diye soracak belediye başkanı istiyor."
* * *
Aslan bu aşamada İzmirlilerin kentine sahip çıkarak, kenti hak ettiği çağdaş şehirciliğin zirvesine ulaştırması gerektiğini belirtiyor ve ekliyor:
"Bu şehirde, değişimi birlikte yaratacağız. O günlerin yakın olduğunu birlikte hissetmemiz gerekiyor. İzmir, hak ettiği, layık olduğu yere gelsin diye, bugüne kadar hep birlikte mücadele verdik. Bundan sonra da birlikte el ele olacağız. Ege-Koop çatısı altında nasıl güven inşa ettiysek, bugüne kadar kentimize sahip çıktıysak, rüyalarımızı süsleyen İzmir'i de hep birlikte yaratacağız."

hafta sonu tebessümü
Şarkılardan ilhamlar

Kuaför Mestan Şakrak, "Bakın, ben şarkı ve türküleri dinlerken neler üretiyorum neler" dedi ve ardından muzipçe sordu:
"Ya siz?..."
İşte Mestan Şakrak'ın şarkıları ve o şarkıların getirdikleri...
* * *
Benzemez kimse sana, tavrına hayran olayım.
* Hem çok güzelsin, hem hareketlerin dobra dobra. Kim sana bir şey söyleyebilir ki...
*
Yar saçların lüle lüle, yar benziyor beyaz güle...
* Benzesin varsın, o senin karşına geçince pembeleşir. Tabii sen adam gibi adamsan.
*
Sendeki kaşlar bende olaydı, kaşları senden, rastığı benden...
* Ulan makyaj uzmanı olduğun belli de, yere düşsen bir avuç kum almadan kalkmayacağa benziyorsun. Böyle bir anda bile reklamını yapıyorsun. Helal olsun...
*
Gönül nedir bilene gönül veresim gelir.
* İyice tanımadan verme sakın, akıllı ol çocuğum.
*
Dün Göztepe'nin neşeli bir alemi vardı.
* Boşver... Karış aralarına eğlenmene bak."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA