• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aslan nereye koşuyor? ERKİN USMAN

Aslan nereye koşuyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.09.2011, 00:00
Başarılı bir sivil toplum yöneticisi... Sıfırdan aldığı Ege-Koop'u zirveye taşıdı, inşaat sektörünün markası yaptı.
Şimdi de yeni arayışlar peşinde gibi.
Hüseyin Aslan, Dokuzuncu Cumhurbşkanı Süleyman Demirel'in gözünde "Dağları apartmanlarla donatan adam"dır.
Ecevit'in gözünde ise "Başarılı bir sosyal demokrat"tı.
Özal ise, Hüseyin Aslan'ı "İbretle izlenmesi gereken kişi" olarak tanımlar ve sonra eklerdi:
"Atılımcılığı bana benziyor."
* * *
İşte bu Hüseyin Aslan, bir süredir İzmir politikası üzerine konuşuyor, bu kente vizyon sahibi bir başkan gerektiğini vurguluyor, İzmir'in yatırım fakiri olarak kaldığını anlatıp, "Acele çare bulunması gerekir" diyor.
Peki, Hüseyin Aslan nereye koşuyor?
Ege-Koop Genel Başkanı İzmir için, "İzmir sevgisi, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük bir sevgi benim için. İzmir aşkı insana hayat, moral, sevgi ve mutluluk veriyor" diyor ve ardından ekliyor:
"İzmir her türlü projeye aç bir şehir, ortak güçlerimizi ve zenginliğimizi iyi kullanırsak bu kentin ne istediğini, neyin eksik olduğunu, neler beklediğini el ele vererek çözer, sorunların daha az olduğu, daha medeni bir kente dönüştürebiliriz."
* * *
Aslan, İzmir'in çok önemli zenginliklere sahip olduğunu, tarihi geçmişi olarak da çok varlıklı olduğunu vurguluyor ve devam ediyor:
"İzmir yıllar önce böyle beton bir kent değildi. İzmir denilince doğasıyla zengin, körfezi mavi yemyeşil İzmir akla gelirdi. Türkiye'ye turizmi öğreten İzmir'dir. Proje eksiklikleri yüzünden İzmir birçok konuda geride kaldı."
* * *
Ve ardından soruyor:
"Türkiye'nin 80 yıldan bu yana düzenlenmekte olan tek uluslararası fuarı niçin bu kadar önemsiz hale geldi?
Bu fuarın önceki ışıltılı ve görkemli geçmişine dönmesi için, daha çağdaş bir fuarcılık anlayışını yakalayabilmek için ne yapıldı, yeni fuar alanının geleceğine dair hala somut bir söylem yok. İşte tüm bu konularda birçok soru işaretiyle İzmir'in nereye gittiğini birçok İzmirli gibi ben de merak ediyorum."
* * *
Ve bir İzmir hizmeti daha...
Ege-Koop'un SONAR Araştırma Merkezi'ne hazırlattığı "Sizce İzmir'e gerek yurtdışından ve gerekse yurtiçinden neden yatırımcı gelmiyor?" sorusuna kent sakinlerinin verdiği yanıt İzmir'in tanıtımının yeterince yapılmadığının göstergesi oldu.
* * *
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "yatırım fakiri" İzmir'i marka kent haline getirmek amacıyla uluslararası bir organizasyona imza atılması gerektiğini vurguluyor.
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'in marka değerinin yükseltilmesi, ekonomik kültürel ve sosyal yönden güçlü olması için yatırıma ve tanıtıma önem verilmesi gerektiğini bildiriyor.
* * *
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Konum itibariyle turizmde, eğitimde, sanayide Türkiye'nin en gelişmiş şehri olması gereken İzmir'in sadece öğrenci ve emekli kenti olarak anılmaya başlanması şehre gönül verenleri harekete geçirmeli" diyor.
* * *
Aslan, "yatırım fakiri" İzmir'i marka kent haline getirmek amacıyla uluslararası bir organizasyona imza atılması gerektiğini vurguluyor ve konuyu şöyle noktalıyor:
"İzmir'i seven, burada faaliyet gösteren her kurumun desteği ve katkısı gerekiyor. Sosyal sorumluluk projelerinin mimarı Ege-Koop olarak İzmir'i marka kent yapabilmek için tüm gücümüzü kullanacağız. Kentimizi yüceltmek, İzmir'i dünya şehirleri seviyesine getirmek için bütün kurum ve kuruluşların elini taşın altına koyup el ele vermesi gerekiyor. İzmir'in marka değerinin yükseltilmesi, ekonomik, kültürel ve sosyal yönden güçlü olması için yapılması gerekenleri tartışabileceğimiz bir toplantıyı başlangıç olarak kabul edip, bu konuda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Bunun için de her kurumun desteğini ve katkısını bekliyoruz."
* * *
İzmir'in sosyal ve ekonomik hayatı ile ilgili çeşitli girişimler, panel ve anketler ile bütün bunlar arasında siyasi içerikli mesajlar ve uyarılar.
"Hüseyin Aslan nereye koşuyor?" sorusunu akla getiriyor ve insanlarımız bunun cevabını arıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA