• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EXPO’da mücadele zamanı ERKİN USMAN

EXPO'da mücadele zamanı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.09.2011, 00:00
"Devlette devamlılık vardır..."
Çok doğru bir söz, doğru veya yanlış zaten onlarca yıldır bir düzen etrafında bulunulmasında bu mantığın önemi çok büyük.
Biri gelir, diğeri gider. Bu bir kan değişimi olarak da tanımlanır. Hiçbir yer, hiçbir kişi ve kurum da kalıcı değildir.
Zaten devlet denilen bu büyük organizasyon da böyle yaşar. Ancak bu mantığın dışında spesifik durumlar da yok değildir. Bir projeye emek-gönül vermiş, o işin ehli olan bazı kişilerin zaman zaman aranmasında,
bululunmasında da fayda vardır.
Özellikle uzun soluklu, özel emek verilmesi gereken işlerde de bu ilke çok önemlidir.
***
Biliyorsunuz bu EXPO sürecine herkes elinden gelen desteği koymaya çalışıyor. Özellikle Ulaştırma ve Turizm bakanları Binali Yıldırım ile Ertuğrul Günay'ın İzmir'den milletevekili seçilmeleri İzmir'e inanılmaz moral verdi. Yıldırım ve Günay'ın samimi, inandırıcı, sessiz-yumuşak ve sonuç alıcı tutumları bizim kazanımımız.
EXPO'da yürütme ve yönlendirme kurulları da kısa süre sonra belirlenecek.
Sözü nereye getireceğim...
***
Geçen dönem EXPO mücadelesinde Vali Cahit Kıraç'la beraber Vali Yardımcısı ve EXPO Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı olan Mümtaz Fahri Aykırı iyi bir mücadele örneği sergilediler.
Bir taraftan Vali Kıraç diğer taraftan Fahri Aykırı iç ve dışta mücadele ederken meseleyi iyice öğrendiler. Vali Kıraç halen İzmir'de görevinin başında... Fahri Aykırı ise Ankara Vali Yaradımcısı olarak görevine devam ediyor.
Diyorum ki...
Fahri Aykırı, İzmir'e tekrar görevlendirilebilir.
EXPO sürecinde İzmir'de bulunsa bir önceki dönemin üzerine çok şey konabilir. Ankara'da 3 yıldır vali yarımcısı olarak çalışan Fahri Aykırı'dan yararlanılabilir. Bu konuda karar vericilere hatırlatmak istedim. İşe, projeye gönül vermiş insanları tekrar buluşturursak İzmir kazanır.

Köpekleri salmışlar, taşları bağlamışlar
İzmir Hatay semtinden Murat Özgen soruyor: "Hayvan hakları iyi de, nereye kadar?"
Hatay'daki 150 numaralı sokakta oturanlar adına yazdığını belirten Murat Özgen, "Köpeklerin istilası altındaki sokağımızda insan yaşamı tehlikede..." diyor ve ekliyor:
"Bu çirkin istila dayanılmaz bir hal aldı. Bu köpekler 150 numaralı sokaktan gelip geçenleri rahatsız ettikleri gibi sabahlara kadar havlıyorlar."
Murat Özgen'in anlattığına göre, bu başıboş köpekler yüzünden insanlar sokağa korkarak çıkıyor. Araçlarına binebilmekte zorlanıyor.
Özgen'i dinlemeye devam:
"Bütün bunlar yetmezmiş gibi, 150 numaralı sokakta açılan 'besleme durağı' ve çevresi de köpek terörü altında. Bu yüzden ne yetişkinlerimiz, ne de çocuklarımız parkta oturamaz, oynayamaz oldu. Bu köpeklerin toplanarak başka bir yere gönderilmesini önemle rica ediyoruz. Başıboş ve sahipsiz bu hayvanlar yüzünden, telafisi olmayacak bir durumla karşılaşılmaması için biraz da insan hakları lütfen..."
İrtibat ve daha geniş bilgi için telefon:
0533.776 35 60

fıkra
Bakar kör

Gözleri ağrıyan İsfahanlı okur-yazar bir adam veterinere giderek gözlerini tedavi ettirmek ister. Yanlış kullandığı bir ilaç yüzünden kör olur ve iş mahkemeye düşer.
Hakim kararı okur:
"Veterinerin suçu yoktur. Zaten adam bakar körmüş ki, tabelaya baktığı halde kocaman bir 'veteriner' yazısını görmemiş."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA