• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çakmur’dan uyarılar ERKİN USMAN

Çakmur'dan uyarılar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.10.2011, 00:00
CHP'nin "vazgeçilmez isimlerinden" biri olan Yüksel Çakmur ile bir vapur sohbeti...
Bostanlı-Pasaport arası yolculuğu ne sığarsa onları konuştuk.
Tabii çay içme molası da dahil...
CHP elbisesi ile belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlıklarda bulunmuş bir siyasetçi.
Çakmur CHP'nin gidişatını nasıl buluyor.
İşte cevabı:
"Bu parti kendinle uğraşmaktan, dış mücadele için enerji bulamıyor. Tıknefes oluyor. Bu biir...
Siyasette her kademede başarı, seçimden geçer. Bunun içinde ön seçim de vardır. Demokrasiyi kendi içinde yaşatamayan partiler çökmeye mahkumdur. Yaşadıklarımız bu tezi doğruluyor. Yakın tarih de öyle..."
***
CHP İzmir için "İl yönetimi krizi var mı?"
Çakmur'un görüşü şöyle:
"İl Başkanlığı, il yönetimi ve benzeri makamlar için atama sağlıklı bir yol değildir. Bırakın partililer kendi yöneticilerini kendileri seçsinler. Sağlıklı yol budur. Ben partilinin, delegenin seçme hakkının elinden alınmasına temelden karşıyım. Demokrasinin temel kuralı seçimdir."
***
Çakmur'a göre, CHP kendi içinde demokrasiyi uygulamak mecburiyetinde.
Bunun yanı sıra, yine kendi içinde tutarlı olmak zorunda.
Kendi içinde tutarlı olmayan, didişen bir partiye vatandaş oy vermez.
***
Çakmur'a İzmir'in "acı kaderi" şu ünlü Basmane çukurunu sordum.
"N'olacak bu çirkinlik?"
Cevap şöyle:
"Orası kamu malı, uygulamalara karşı çıkışım, bu kamu malının bir-iki aileye peşkeşe çekilmesi yüzündendir.
Kendim için bir hesabım varsa namerdim. İzmir EXPO hazırlığında... İşte size EXPO bünyesinde kullanılacak bir alan. Aslında o alan Kültürpark'ın bir parçası. Bu varlığın Kültürpark varlığından silinmesini yüreğim kaldırmıyor. Oysa bu alan için ne fırsatlar, ne planlar vardı."

hayattan

Oyuncak sektörü yükseliyor!

Hayal Dünyası Oyuncak, Ağustos ve Eylül ayları içinde bünyesine kattığı yeni mağazalarıyla, hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor.
25 yıllık sektör deneyimine sahip Özyiğit Oyuncak firmasının tescilli markası olan Hayal Dünyası Oyuncak, 2007 yılında Adil Özyiğit ve Pelin Erdem Sabancı'nın girişimleriyle, İzmir merkezli olarak yüzde yüz yerli sermaye ile kuruldu. Perakende sektörüne ilk adımını Kipa AVM'ler ile atarak, ilk mağazasını Kırklareli'nde açtı. Kısa sürede mağaza sayısını artırarak 15 mağazaya ve toplamda 7.588 metrekare satış alanına ulaştı. Bugün ise 50 mağaza ve 26.315 metrekare satış alanı ile büyümeye devam ediyor.
Türkiye'nin en büyük oyuncak marketi olma hedefiyle faaliyet gösteren Hayal Dünyası Oyuncak, kendisini çocuk ihtisas marketi olarak tanımlıyor.
***
Adil Özyiğit hangi gelir ve yaş gruplarına hitap ettiklerini şöyle açıklıyor:
"Bizim mağazalarımız her gelir grubuna hitap ediyor, altını çizerek söylüyorum biz en kaliteli ürünü en uygun fiyata son tüketiciye ulaştırmayı kendisine ilke edinmiş bir firmayız, bunun için her gelir grubuna hitap ediyoruz. Hangi yaş grubuna hitap ettiğimizi sorarsanız 0 yaş başlangıç verebilirim ama üst sınır veremiyorum, çünkü hobi gruplarımız var. Yetmiş-seksen yaşında bir müşteri de bizden maket veya uzaktan kumandalı araba veya beğenisine göre ürün temin edebilir. Bunun için de kategorimizi sıfır ve sonrası diyoruz."
***
Annelerin, bebeklerinin ve çocukların günlük yaşamda ihtiyaç duyabilecekleri, çocuk gelişimi ve eğitimi için yararlı olabilecek tüm ürün gruplarının yanı sıra, Hayal Dünyası Oyuncak mağazalarına gelen ebeveynlerin de kendileri için kullanabilecekleri kültür, mantık, hobi ve hediyelik eşya ürün gruplarına yer veriliyor.
www.twitter.com/Hayal_Dunyasi bağlantısından firmanın twitter hesabına erişilebiliyor ve güncel duyuruları ve kampanyaları takip edilebiliyor.
www.1oyuncak.com sanal mağazası üzerinden yapılan alışverişlerde havale veya kredi kartıyla peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatından yararlanılabiliyor.

küpe

İnsanın yapabileceği en büyük fenalık, kendisine olan güvenini kaybetmesidir.
R. Benedict

günün fıkrası
Tedbir

Kadın, mağazada battaniyeleri gözden geçiriyordu. Birden durdu ve tezgahtara seslendi:
"Siz bu battaniye için yün diyorsunuz, ama üzerinde pamuk yazıyor, nasıl olur?"
Tezgahtar hiç istifini bozmadı:
"Haklısınız bayan... Güveleri aldatmak için öyle yazıyoruz."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA