• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de yeni sancı mı? ERKİN USMAN

CHP'de yeni sancı mı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2011, 00:00
İl Başkanlığı konusunun CHP'de ciddi bir sancı yaratacağı ortada.
Herkesin dilinde, "Bayır'la olmuyor" söylemi.
Aylardır aynı sohbetler.
Tacettin Bayır'ın da bu söylentilerden etkilendiği ortada. O zaman... Yapılacak net: Ya görev değişikliği, ya da "Bayır'ın arkasındayız" değerlendirmesi.
Bunun Genel Başkan Kılıçdaroğlu ya da Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap tarafından dillendirilmesi şart.
Yoksa... Hem örgütteki belirsizlik, hem yönetimdeki dağınıklık devam edecek.
Kafasında İl Başkanlığı olanların sayısı da her geçen gün artıyor.
Bildiğim bir şey var, Genel Merkez 'bir ağabey' arıyor.
Yani... Partiyi derleyip toparlayacak, çatışmalara 'dur' diyebilecek güçte bir başkan.
İl Başkanlığı sıkıntısı biter de CHP'de sancılar noktalanır mı?
Sıradaki yeni sorun, artık kulisleri başlayan yerel yönetimler adaylıkları.
Özellikle de Büyükşehir... Büyükşehir başkan adaylığı için CHP'de konuşulan isimler belli. Ancak bazı milletvekillerinin de 'neden olmasın' dedikleri söyleniyor.
M. Ali Susam, Alaattin Yüksel ve Birgül Ayman Güler, Aziz Başkan'ın 100 kişilik Belediye Meclis Grubu'nun önünde söylediği 'Ben artık yokum' açıklamasından sonra hareketlenen isimler.
Olur, olmaz ayrı konu.
Ancak aday bolluğunun da CHP'ye zarar vereceği ortada.
Partinin akil isimlerinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na acil bir karar önerisi de var:
'Milletvekilleri Belediye Başkan adayı olamaz.'
CHP'nin ağır toplarından biri, 'Bu yarış küçültülmezse CHP'ye zarar verecek. Herkes birbirine savaş açacak. Genel Merkez bir an önce devreye girmeli' dedi.
Düşündüm... Haklı...

hayattan
Haydi, demokrasi paneline

"Demokrasinin ilerisi gerisi olmaz. Demokrasi ya vardır ya yoktur" sözleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Ege-Koop'un gerçekleştireceği 42. panelin konuğu oluyor.
8 Ekim 2011 Cumartesi günü AKM tiyatro salonunda düzenlenecek "Demokrasi?" konulu panelin açılış konuşmasını Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan yapacak. Avukat Metin Feyzioğlu'nun konuşması saat 13.00'te başlayacak.
* * *
Kurduğu planlı kentlerin yanı sıra toplumun ufkunu açan panel ve seminerleriyle ülkenin en güçlü sivil toplum kuruluşları arasındaki yerini sağlamlaştıran Ege-Koop, 42. paneline imza atmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar 41 panel, 24 eğitim semineri düzenleyen Ege-Koop, şimdi de Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu'nu konuk edecek.
Ankara Baro Başkanı Feyzioğlu'nu İzmirlilerle "Demokrasi?" konulu panelde buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan şöyle konuşuyor:
"Demokrasi, demokrasi kültürünü özümsemiş iyi yöneticilerin elinde insanların huzuruna, mutluluğuna maddi ve manevi varlıklarının geliştirmelerine hizmet eder. Çağdaş demokrasinin özü, eleştiri özgürlüğüdür. İşte tüm bu önemli konuları çağdaş-demokrat İzmirlilerle birlikte tartışacağız."

kentten

Balçova'da spor için seferberlik

Uyguladığı sosyal politikalarla sadece İzmir'de değil Türkiye genelinde bazı belediyelerin örnek aldığı Balçova Belediyesi, spora ve sporcuya destekte de dengeyi bozmuyor.
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle içinde belediyenin spor kulübü de olan ilçedeki tüm amatör kulüplere malzeme desteği yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 7 yıldır sürdürdüğü bu uygulama ile Balçova'da sporla uğraşan herkesin gönlünde taht kurmuş durumda.
Tüm kulüplerin spor malzemelerini vermekle yetinmeyen Başkan Çalkaya sporcuların lisansları için gerekli desteği de veriyor. Ayrıca belediyenin yenilenen spor tesisleri de tüm kulüplerin kullanımına açık.

Hapı yutturmak

Abdülhak Hamid'in dedesi hekimbaşı Abdülhak Molla'ya:
"Efendi, hekimlik nedir?" diye sormuşlardı.
Padişahların hekimliğinden ziyade sohbetini sevdiği Abdülhak Molla cevap verdi:
"Bilmediğiniz adamlara, bilmediğiniz birçok ilaç ve hap verip yutturmaktır."

küpe
Biri gerçeği duymak istemediği, öteki yalana hazır olduğu zaman dostluk, dostluk olamaz.
Cicero

fıkra

Falso

Delikanlı sosyeteye ilk defa girecekti. Annesi gerekli öğütleri veriyordu:
"Sağında oturan hanıma önce evli olup olmadığını, arkasından kaç çocuğu olduğunu sorarsın. Sonra aynı soruyu solundaki hanıma tekrarlarsın."
Ertesi gün anne merakla oğluna, "Nasıl, dün gece her şey yolunda gitti mi?" diye sordu.
Cevap:
"Sorma anne felaket! Sağımda oturan hanım evli değildi. Kendisine kaç çocuğu olduğunu sordum. Solumdaki hanıma ise bana beş çocuğu olduğunu söyledikten sonra, kendisinin evli olup olmadığını sordum."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI