• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu ne biçim gizli oturum? ERKİN USMAN

Bu ne biçim gizli oturum?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.10.2011, 00:00
Türkiye Büyük Millet Meclisi, şehit olan 24 askerimizin acısı sürerken, tüm partilerin katılımıyla bir "Yaptırım, ortak gövde gösterisi ve tedbirler" toplantısı düzenledi. Buraya kadar güzel...
Güzel de, bir hata yapıldı, toplantının medyaya kapalı olduğu, içeriden dışarı bilgi sızmaması için böyle davranıldığı iddia edildi.
Mübarekler, siz sanıyor musunuz ki, BDP'lilerden sır çıkmayacak, terörist örgüte, olan, biten, Meclis'in yaptırımları anlatılmayacak?
Toplantı sırasında Meclis'in kapılarını açık tutsaydınız, halktan bazı kişileri de davet etseniz, ülkenin bütünlüğünü, halkın Meclis'i kucakladığını gösterme yönünden bence daha anlamlı olurdu.
* * *
Şimdi BDP'lilerin hamileri çıkacak, yine Türkiye'de hürce yaşadıklarını, inanılmaz servetler edindikleri gerçeğini gözardı ederek, bunları korumaya çalışacaklardır. Oysa Demirtaş ve pek çok BDP milletvekili, TV'lerde yayınlanan söylemlerinde hep Kürt davasının bölünmeden geçtiğini, ayrı bayrak, ayrı marş, ayrı polis ve asker teşkilatı istediklerinden kurmaktan söz etmişlerdir.
* * *
Teröristbaşının İmralı'da keyif çattığı herkesçe bilinirken olumsuz koşullarda yaşadığı gibi suni bunalımlar yaratmakta, eve çıkarılması için çalışmaktadırlar. Şimdiye dek kentlerin ortasında insanların canını, malına kasteden KCK hainlerinin eylemlerine karşı alınan tedbirler kınanmakta, şimdiye dek, karnındaki bebekle bir kadın dahil, PKK'nın binlerce insanı hunharca öldürmesi, son acılı olayda olduğu gibi "Üzgünüz" gibi ifadelerle geçiştirilmektedir.
* * *
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in öldürülen teröristlere şehit muamelesi yaptırdığı da medyada sık sık yer almaktadır. Artık herkes eteğindeki taşı dökmelidir. Türkiye'yi bölünmeden kurtarmak için zaman geldi, geçiyor. Bizi bölmek isteyenler biz de varlığımızı göstermek zorundayız. Karşıyaka-Buca maçında binlerin 20 dakika susmadan dillendirdiği "şehitler ölmez vatan bölünmez"i sayıları 2 bini geçmediği söylenen dağ çapulcularına, parayla satılmışlara, göstermenin, öyle uçakla dağları bombalamak yerine inlerine girerek itlaf etmek zamanıdır.

hayattan
Baba Gürkan'a bir ödül daha...

Gaziemir Rotary Kulübü, 2011 Meslek Ödülü'nü Yeni Asır Gazetesi Spor Koordinatörü Gürkan Ertaç'a Hilton Oteli'nde düzenlenen bir törenle verdi.
Törende konuşan Gaziemir Rotary Kulübü Başkanı Bülent Yalçınkaya, Ertaç'ın yarım asrı aşkın süredir İzmir ve Türk basınına, gazeteci, yazar, yönetici olarak engin hizmetlerde bulunduğunu, sayısız öğrenci yetiştirdiğini, ayrıca çeşitli yardım derneklerine önemli katkılar yaptığını söyledi.
* * *
Yalçınkaya, "Ertaç, gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında çeşitli yarışma, sempozyum ve seminerlerde ödüller kazanmış, Türk medyasının önde gelen isimleri arasında yer almıştır. Böyle bir değerli insanı ödüllendirmek Gaziemir Rotary için gurur vericidir" diye konuştu.
Yalçınkaya, Gaziemir Rotary'nin 3 bin öğrencinin bulunduğu İyiburnaz İlköğretim Okulu'nda tüm öğrencileri bir uzman hekimler kadrosuyla sağlık taramasından geçirdiğini, rahatsızlıkları bulunanları tedavi ettirdiğini, ayrıca Engelliler Merkezi'ne de araç-gereç temin ettiğini, engellilerin ailelerine de okuma-yazma kursları açıklarını belirtti.

Alev Coşkun cevap arıyor
1990'lardan sonra küreselleşme olgusu bütün dünyayı sardı.
Serbest piyasa ekonomisi 2008 yılına kadar altın çağını yaşadı.
2008'de ise bütün dünyayı altüst eden en büyük ekonomik kriz ortaya çıktı.
Liberal ekonomik model tarihindeki en büyük darbeyi yedi.
* * *
Alev Coşkun'in son kitabının adı "Küresel Kriz..." ve "Liberal Ekonomi'nin çöküşü..."
İzmir'in yetiştirdiği önemli siyasetçilerden biri olan Alev Coşkun bu kitabında "yüzyılın tsunamisi" diye adlandırılan bu büyük krizi, ekonominin tarihsel gelişimi çerçevesinde, bilimsel verilere dayanarak inceliyor, liberal piyasa ekonomisinin çöküşünü anlatıyor ve bazı sorulara yanıt arıyor.
İşte, Alev Coşkun'un cevap aradığı sorulardan birkaçı:
* Küresel kriz neden patlak verdi.
* Kapitalizmin döngüsel krizlerden kurtulması olanaksız mı? Marx haklı mı?
* Kriz ne zaman bitecek? Eski günlere dönülecek mi?"
* Çin dünyanın en büyük ekonomisi olma yolunda mıdır? ABD'yi geçebilir mi?
* Türkiye ekonomisi krizden nasıl etkilendi?

küpe
Hiç kimse başkasını taklit ederek başarıya ulaşamamıştır.
Johnson

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI