• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yaşar Üniversitesi dünyaya açılıyor ERKİN USMAN

Yaşar Üniversitesi dünyaya açılıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.10.2011, 00:00
İlk durak da şu ünlü Yale Üniversitesi. ABD'den Avustralya'ya kadar birçok ülke ile eğitimde işbirliği anlaşması yapan Yaşar Üniversitesi geçen yıl Amerika Birlşik Devletleri'nin bu üniversitesinin yöneticilerini geçen yıl İzmir'de ağırlamıştı.
Bunun ardından bir önemli not daha...
Yaşar Üniversitesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından "Erasmus Başarı Ödülü"ne layık görüldü ve bu başarı komisyon tarafından bastırılan kitapta da yer aldı.
* * *
İşte size Yaşar Üniversitesi'nin başarı çizelgesinden notlar...
* Yaşar Üniversitesi, Güney Amerika'nın önemli ülkeleri Brezilya, Şili ve Arjantin'de dört üniversite ile eğitim işbirliği anlaşmaları imzaladı.
* Rektör Prof. Dr. Murat Barkan ile Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdür Yardımıcısı Melike Konuk, Brezilya ve Arjantin üniversetelerini ziyaret ettiler ve bu ülkeler ile İzmir arasında eğitim işbirliği anlaşmalarını imzaladılar.
* Yaşar Üniversitesi Uluslarası İlişkiler Ofisi Direktörörü Patricia Türkmenoğlu'nun yürüttüğü çalışmalarda İskoçya'da Stirling, İngiltere'de Southampton, Leicester üniverseteleri ile Kanada'da Manitoba Üniversitesi ile Avustralya'nın Canberra Üniversitesi ile temasa geçildi.

Efsane Başkan'ı anıyoruz
Türkü söylemek yaşamanın başka türlüsü
Gönlünce bir türküsü var mademki herkesin
Bu bizim yaşamışlığımızın türküsü
* * *
Ben ne zaman Ali Ulvi Kiremitçiler denilse bu dizeleri anımsarım her seferinde. Çocukluğundan gençliğine, delikanlılığından ileri yaşlarına değin yaşamının her döneminde sporcu olarak, yönetici olarak Karşıyaka'ya 'Seni bana sevdaladı hayat' diye haykırdı ve O'nun için 'Sevda her zaman dimdik ayakta, meşale daha bir alaz alaz yanmaktadır.
* * *
Bir sıra neferi oldu başkanlığında bile. Çünkü Ali Ulvi Kiremitçiler'in damarlarında ateş, yürek ırmaklarında bir sevdadır Karşıyaka.
Şafaklar söküp, şampiyonluk türküleri söylendiğinde, destanlar yazıldığında değil, Karşıyaka en kötü günlerini yaşadığında da Karşıyakalıdır. O, hüzünlerden gül sağarak. Gülün dikeniyledir kavgası. Gülün dikeniyledir sevdası.
O, gülün kavgasını da yaşamıştır, sevdasını da.
* * *
Karşıyaka Spor Kulübü'nün efsane başkanı, Türk sporunun örnek ve emsalsiz yöneticilerinden Ali Ulvi Kiremitçiler'i 21 Ekim 2011 Cuma günü emsalsiz saat 11.30'da Karşıyaka Soğukkuyu Kabristanı'ndaki mezarının başında rahmet ve sevgiyle yad edeceğiz. Aynı gün Soğukkuyu Kabristanı cami tarafında mezarı bulunan Celasun ve Turan Muşkara ile Erdem Özsoy'un da kabrini ziyaret edeceğiz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA