• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Buca Fen Lisesi’nin çevresi bir alem ERKİN USMAN

Buca Fen Lisesi'nin çevresi bir alem

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2011, 00:00
Okurumuz mimar Emin İpek'den gelen ve çok önemsediğim bir e-postayı aktarıyorum:
"Yeni öğretim yılının başlamasından bu yana çok da uzun bir süre geçmemiş olmasına rağmen, üç öğrenci Buca Fen Lisesi önünde trafik kazası geçirdiler. Bunlardan biri 12. sınıf öğrencisi bir kız, bacağı çok kötü kırıldı, ameliyata alındı ve bu öğretim yılı sonunda girmesi gereken üniversite sınavlarına layıkıyla hazırlanması da riske girdi. Okul caddelerinde, bu tür kazaları önlemek için alınan önlemlerin başında, hız kesici tümsekler gelir.
* * *
Hem geliş hem de gidiş yönünde, okula belli bir mesafe kala, bu hız kesici tümseklerden konur ki, sürücüler ister istemez hız azaltsın. Ne var ki, bütün okul önlerindeki yollarda hız kesici tümsekler varken, Buca Fen Lisesi önündeki Kıbrıs Caddesi'nde hız kesici tümsekler yok.
Okul müdürünün söylediğine göre, bir zamanlar varmış, sonra birileri kaldırmış. Bu birileri kimse, şu ana kadar kazaya kurban gitmiş ve bundan sonra da kazaya uğrayacak öğrencilerin vebalini ve vicdani sorumluluklarını da üzerlerinde taşımaktadır.
* * *
Buca Fen Lisesi önünde kaza ihtimalini artıran bir neden de, okulun yol cephesindeki kaldırımın darlığıdır. Üstelik bu kaldırımda, yer yer otobüs durağı, ağaç ve reklam panoları var ki, yola inmek zorunda kalmadan kaldırımda yürümek mümkün değildir. Bu görev, Buca Belediyesi'ne mi düşer, okulun kendisi mi yapmalı, SİT kapsamında mıdır bilmiyorum ama, okulun yol cephesindeki duvarı hiç olmazsa bir metre kadar geri çekilirse, yola konacak olan hız kesici tümseklere ek olarak, kazaları önlemeye yönelik bir önlem daha alınmış olur."

spor
Allah gönlüne göre versin Gökhan
Fenerbahçe-Trabzonspor maçı beklendiği gibi büyük çekişme içersinde geçti ama akıllarda kalan F.Bahçe'nin kazanışı değil, bir futbol centilmeninin herkese örnek olacak davranışıydı.
Sarı-Lacivertli takımın milli futbolcusu Gökhan Gönül, hakem Cüneyt Çakır, kendisine faul yaptığı gerekçesiyle Trabzonsporlu Aykut'a ikinci sarı karttan kırmızı kart çıkartırken koştu, "Aman hocam, faul yoktu, yapmayın, Aykut'u atmayın" dedi. Ama kötü bir yönetim gösteren ünlü hakemimiz Çakır, kararında diretti ve "Yaptığı hareket tehlikeliydi, onun için kırmızı kart gösterdim" dedi.
Gökhan Gönül de çaresiz dönmek zorunda kaldı. Mehmet Topuz'un böyle bir yüce insanı, yaptığı harika jesti önlemek istercesine oradan tutarak uzaklaştırmaya çalıştı. İşte bir iyi, bir kötü.
Gökhan Gönül fair-play'in doruğuna çıkan hareketiyle, en azından kirlenmişliği temizlemeye çalıştığımız Türk futbolunda, yeni yetişenlere en güzel örnek oldu. Sporun, hedefe varılmak için her şeyin geçerli olduğu, mübah sayıldığı ortamda, aslolanın sporcuya yaraşan centilmenlik olduğunu milyonlarca sporsevere anlattı. Sağolasın Gökhan... Seninle gurur duyduk.

küpe
Bir büyüklüğü nüfusunun çokluğu ile değil, akıllı ve fazilet sahibi sahibi adamlarının sayısı ile belli olur.
Victor Hugo

günün fıkrası
Dedikodu tatlı şey

Hakkında çeşitli dedikodular çıkarılan bir kadın, arkadaşına dert yanıyordu:
"Artık dedikoduculara kapımı sıkı sıkı kapayacağım."
Arkadaşı güldü:
"İyi ama sen nasıl girip çıkacaksın!"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA