• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atatürk Stadyumu’nu onarın, iş bitsin ERKİN USMAN

Atatürk Stadyumu'nu onarın, iş bitsin

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.01.2012, 00:00
Türkiye'nin bu en kapsamlı spor kompleksinin 40 yıl önceki inşaatında şantiye şefi olarak görev yapan yüksek mühendis Yıldırım Karakaplan, "Atatürk Stadyumu'nu restorasyon tasarılarıyla yenilemek en ucuz ve akıllıca çözümdür" diyor.
Akdeniz Oyunları dolayısı ile İzmir'in kazandığı bu kompleksin inşaatı sırasında, çiçeği burnunda bir mühendis olan Kapakaplan, Karşıyaka'nın dışında İzmir kesiminde ikinci bir stat yeri aranmasının bugünkü şartlar içinde lüks sayılacağını vurguluyor ve ekliyor:
"Mevcut stadın tamamının kapatılması ve restorasyon tasarruflarıyla yenilenmesinin sağlanması İzmirli spor severler için bir yeni yıl hediyesi olur düşüncesindeyim. Bu yenilenme, ikinci bir stat yapımından çok daha ucuza mal olur. Karşıyaka'da yapılması kararlaştırılan stadın kapasitesi de 30 binin üzerinde olmalıdır."
* * *
Karakaplan'ın verdiği bilgiye göre, dünyanın en büyük stadı Kuzey Kore'de Pyong Yang'taki Mayday, 1989'da 150 bin kişilik olarak hizmete girmişti. Bu stadın tribünlerindeki seyirci-saha uzaklığı Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan fazla.
Karakaplan'dan son uyarı:
"Ekonomik koşulların her geçen gün ağırlaştığı şu günlerde, Atatürk Olimipiyat Stadı'nı günün şartlarını kaldıracak biçimde onaralım, Alsancak Stadı için de yeni projeleri tartışalım."

hayattan

Özdemir Baba'yı anıyoruz

Anadolu Ajansı İzmir ve Adana bölgelerinin eski müdürü, gazeteci-yazar Özdemir Hazar, ölümünün 22'nci yıldönümünde, bugün Karabağlar Paşaköprüsü Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak. İzmir'i Sevenler Platformu'nca düzenlenen törene, Hazar'ın ailesi, yakın dostları ve gazeteciler katılacak. Hazar'ın, "Satın Alınan Adam", "Biz De Arkadaş Mıyız" ve "Muhteşem Serseri" adlı kitapları filme çekilmişti. Hazar, Yeni Asır'daki 'Dert Babası' adlı köşesiyle de tanınıyordu.

siyasetten

Süleyman Demirel'in damadı AK Parti'de başkan

Bu Süleyman Demirel, Türk siyasetinin "Baba"sı olarak anılan Dokuzuncu Cumhurbaşkanı değil, Bostanlı'nın her eve girip çıkan sağlık uzmanı olan Süleyman Demirel'dir.
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın bugün-yarın ilan edilecek olan başkanı Kerem Ali Sürekli, bu Süleyman Demirel'in damadıdır.
* * *
Ve sonunda Karşıyaka'daki düğüm çözüldü.
İktidar partisinin kuruluşundan bu yana çeştli kademelerde aktif görevlerde bulunun Kerem Ali Sürekli hafta başında Ankara'ya çağrıldı.
Ankara kulislerine düşen haberlere göre, Kerem Ali Sürekli'ye Karşıyaka İlçe Başkanlığı verildi.
Resmi açıklamanın her an yapılabileceği de ayrı bir kulis notu.
Bir başka kulis notu...
Kerem Ali Sürekli'nin 30 kişilik yönetim kurulu listesinde, bir önceki dönemin sekiz-on ismi yer alacak.

kentten
Bahriye Üçok'ta trafik arap saçı

Arslan Havaçeliği, Karşıyaka Bahriye Üçok Bulvarı üzerinde oturan bir okurumuz.
Bir süre önce, hemşehrilik iletişim kanalı ile Bulvar üzerindeki olumsuzlukları dile getirmesine rağmen bir düzenleme yapılmadı.
Arslan Havaçeliği'nden son bir değerlenrime:
* * *
1. Esnafın kaldırım işgallerine son verilememiştir.
2. Kaldırımlara engelli vatandaşlar için meyilli iniş ve çıkışlar yapılmış, fakat kenarlarına arabaların çıkışlarına mani olmak için babalar konmadığından kaldırımları özel arabalar otopark alanı gibi kullanmakta olup yapılan hizmet amacına ulaşamamıştır.
3. En önemlisi de metronun hizmete girmesiyle bulvar üzerindeki minibüslerin kaldırılmamasıdır. Minibüsler, bulvar üzerinde yavaşlayarak, durarak, bazen de kırmızı ışıkta geçerek kural tanımamakta keza yarattığı gürültü ve hava kirliliği sonucu bulvar üzerinde yaşayan insanları olumsuz etkilemektedir. Modern şehircilik anlayışında ve ilerlemiş toplumlarda böyle bir taşımacılığın yeri yoktur.
* * *
Bulvarlar beldelerin ana arterleridir, bu nedenle bulvarları bu trafik yoğunluğundan kurtarmak lazımdır. İzmir'in ilçelerinde (Bornova-Çiğli vs.) ve Karşıyaka çevresinde oturan vatandaşlar bulundukları en yakın metro istasyonuna taşınmalı, böylece bu trafik keşmekeşliğine son verilmelidir.

küpe
Gerçeği insanların ölçüleri ile değil, insanları gerçeğin ölçüsü ile tanı.
Hz. Ali

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA