• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli iç mimar Yalın Tan, dünyanın ilk dördünde ERKİN USMAN

İzmirli iç mimar Yalın Tan, dünyanın ilk dördünde

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.02.2012, 00:00
Yalın Tan, Amerikan Interior Design dergisinin her yıl düzenlediği Best of Year Awards 2011 yarışmasının, showroom kategorisinde "Kutu İçinde Kutu" (Box in a Box Idea) konseptli Ersa Showroom projesi ile tüm dünyadan finale kalan dört proje arasında yer aldı ve "Honoree ödülü"ne layık görüldü.
Bu yarışmaya arkadaşı Jeyan Ülkü ile birlikte katılan Yalın Tan, İzmir'de iz bırakmış iç mimar merhum Fikret Tan ile Nur Tan'ın tek oğulları.
* * *
Yalın Tan ve Jeyan Ülkü ekibinin amaçladığı konsept, yaratıcı, dikkat çekici ve dinamik bir mekan oluştururken, müşterinin orada olduğu sürece keyifli bir zaman geçirmesini hedeflemişler.
Tasarım ekibi, Ersa Showroom'un yeni konseptini oluşturken çıkış noktaları Ersa'nın kapsamlı fabrikası ve üretimdeki teknik güçleri olmuş.
Ekip, konsepti oluştururken, fabrikada kullanılan malzemelerden ve perakende detaylardan yola çıkmış. Perakende tasarım konsepti, doğal ve kasıtlı olarak tamamlanmamış fabrika görüntüsünün öğelerinden oluşmuş. Bu öğeler, hem sıradanlığa hem de şık olmaya gönderme yapar.
Çalışma hakkında bilgi veren Yalın Tan'ın verdiği bilgilere göre, teşhir üniteleri için kullanılan kutular, çocukların oyuncak bloklarını sembolize ederken, arkasında iyi düşünülmüş geometriyi ve algılamayı barındırır.
Heykelsel bir görüntüsü olan teşhir kutuları ahşap ve bakırın, pürüzlü ve pürüzsüzün, ham ve cilalının oluşturduğu Ersa Fabrika'nın endüstriyel görüntüsüne ve hissiyatına eğlenceli bir gönderme yapar.
* * *
Yalın Tan'ı dinlemeye devam:
"Müşterinin farklı mekanlara olan merakı, onları deneysel alışverişe ve sosyalleşmeye sevk eder." Ersa'nın perakende mekanını belirleyen ve aynı zamanda fabrikadan alıntılar içeren büyük grafik ilustrasyonlar, video enstalasyonları müşterilerde akılda kalan ve bütün duyularına hitap eden bir deneyim yaşatıyor.

kentten
Yürüyen bombalar korku veriyor...

Yine makine mühendisi Güngör Kaya ve yine İzmirliye yeni bir uyarı.
Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgeyle, araç muayene istasyonlarında LPG ve CNG takılı araçlar için en geç bir ay önceki tarihe ait 'Gaz Sızdırmazlık Raporu' aranması zorunluluğunun kaldırılması yine eleştiri konusu.
Türkiye'de 3.5 milyon, İzmir ve ilçelerinde ise 240 bin civarında LPG'li araç var. İzmir'de Ocak ayı itibariyle yaklaşık 160 bin LPG'li aracın sızdırmazlık kontrolünün yapılması gerekiyordu.
Kaya'ya göre, bu genelgeyle zorunluluk ortadan kalktığından bu kontrollerin yapılması araç sahibinin vicdanına kalmış durumda. Yani artık tehlike büyük. Denetimsizlikte yollarda yürüyen bombaların sayısının artmasına neden olacak.

hayattan
60 yaş kartı ve hak gaspı

Durmuş Demirel, bir M.E.B. emekli başmüfettişi.
Sıkı bır Pota okuru...
Durmuş Demirel de bir "60 yaş kartı" mağduru.
Ve, Durmuş Demirel'den bir görüş...
* Son durum, sanki büyük bir gelişmeymiş, lütufmuş, yaşlıların lehine bir durummuş gibi gerek iktidar, gerek muhalefet milletvekillerinin söz düellosuna sebebiyet vermiş ve propaganda malzemesi olmuştur.
* Oysa, bize göre düzelen ve eskisinden daha iyi bir durum asla söz konusu değildir.
Bir kere, bu uygulamanın devam edeceği belliyken, Büyekşehir Belediyesi'nin bunu ağırdan alması zaman ve itibar kaybına sebebiyet vermiştir.
* Şimdi son gelinen noktaya bakacak olursak: Zamanlama konusunda Ankara 10.00-16.0 ve 19.00-24.00 saatleri emsal-örnek- alınırken, nedense fiyat konusunda Ankara'nın 2.5 katı fazla alınan ücret konusu gündeme alınmamaktadır.

küpe
En tatlı şarkılar, en acı duyguları dile getirenlerdir.
Shelley

fıkra
Sebep ne?

Sağ gözünün üstü simsiyah olmuş adam, bir çiçekçiye girerek: "Karımın yaş günü için bir düzine kırmızı gül istiyorum. Çiçeklerin taze olmasını rica edeceğim" dedi.
Çiçekçi: "Başüstüne beyfendi" dedi ve ekledi:
"Karınızın doğum günü ne zaman?"
Adam gözünü işaret ederek cevap verdi:
"Dündü..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA