• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Basketbol Kafkaf’ın yüzünü güldürüyor ERKİN USMAN

Basketbol Kafkaf'ın yüzünü güldürüyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.03.2012, 00:00
Futbolcu dostlarım bana kızmasınlar ama bir gerçek var, Karşıyaka'nın Avrupa'ya açılan penceresi, Türkiye'de borusunu yüksekçe öttürdüğü spor dalı basketboldur. Yeşil-kırmızılı takım öyle bir altyapı hamlesi yaparak yuvadan yetiştirdikleriyle kanatlanmıştır ki, Yalçın Granit ve Rüştü Yüce (merhum) gibi sembol basketbol adamları ve pekçok ünlü kulüp, Karşıyaka'nın yarattığı mucizeyi yerinde incelemek için İzmir'e gelmişler, hamle raporlarıyla İstanbul'a, Ankara'ya dönmüşlerdir.
***
Karşıyaka, Basketbol Tarlasına ektiği nadide tohumların semeresini özellikle 1986-1987 sezonunda almış ve o sezon hem Deplasmanlı Basketbol Ligi Şampiyonu almış, hem de Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanmıştır. İlginç olanı bu sembol başarının tamamen Karşıyaka'nın gençleriyle gferçekleştirilmesi, iki Amerikalı Davis ve Riley'in dışında hiç transfer yapılmamasıdır. Tuğrul, Birtan, Murat, Nihat, Cihangir, Suat, Ziya, Necmi Mısırlıoğlu (merhum) ve Kaan parlak başarıya katkı veren gençler. Takımın başantrenörlüğünü Nadir Vekiloğlu, yardımcılığını da İlhan Erdem (merhum)yaptı. Ateş Özerk şube başkanıydı, yönetiminde de Baha Eğinlioğlu, Suat Toraman, Seyhan Evlioğlu, Hüseyin Yerlikaya, Metin Ürkmez ve Taner Karaaslan yer aldı.
***
Yıllar ne çabuk geçiyor. Efsane Karşıyaka Basketbol Takımının hem Deplasmanlı Lig, hem de Cumhurbaşkanlığı Kupaları'nı kaldırmasının üzerinden tam 25 yıl geçmiş. Ateş Özerk bunu mükemmel bir kutlama gecesiyle anmak ve bütünleşmek için kolları sıvamış, 4 Nisan Çarşamba gecesi saat 20.00'de Pasaport'taki Kordon Otel'de geliri altyapıya kalmak üzere bir anma gecesi düzenlemiş. Kordon Otel'de yapılmasının da bir anlamı var. Şampiyon takım, Bonjour Restoran'da yemek yiyerek maçlara çıkmayı uğur bellemiş. O geleneği anma gecesini de yine, Timur Gönülşen'in sahibi olduğu Bonjour Restoran'ın bulunduğu Kordon Otel'de yapıyorlar. Karşıyakalılar, şimdiden hazırlanın...Şampiyonluk gecesi kaçmaz...

siyasetten

Seçime 2 yıl var

Çeşme Sissus Hastanesi Başhekimi ve Milliyet Gazetesi yazarlarından Prof.Dr.Erkan Sevinç'in eski Yarsav Başkanı,meclisteki tek kadın başkanvekili,CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'la verdiği fotoğraf sanal aleme düşünce sorular ardı ardına geldi.Acaba Çeşme'ye yeni bir belediye başkanı adayı mı var?
* * *
Önce hala tanımayanlar için Prof.Dr.Erkan Sevinç'ten söz edelim.Kendisi 1974 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.2005 senesine kadar kariyer basamaklarını Ege Üniversitesi'nde tamamladı. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 1988-1992 tarihleri arasında başhekim ve yardımcılığı yapan Sevinç,2005 de Özel Bodrum Hastanesi Başhekimliği ile özel sektöre geçti.Çeşme Özel Sissus Hastanesi'nin kurucu başhekimi olan Sevinç,o gün bugün Çeşme'de.
* * *
CHP üyesi olan Prof.Dr.Erkan Sevinç,Alaattin Yüksel'in il başkanlığı döneminde partinin sağlık politikalarını yönlendiren ARGE de görev almış ve daha sonra Bilim Kültür Platformu üyesi olarak çalışmalarını sürdürmüş.Sevinç'e aktif politikayı sordum..
"Bugüne kadar hiçbir göreve talip olmadım.Ege Üniversitesi Hastanesi'nden Özel Sektördeki yöneticiliğime kadar.Görev verildi ve ben o görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım.Daha seçimlere iki sene var.Yıllardır üyesi bulunduğum parti herhangi bir göreve layık görürse tabii ki sol çizgimden ödün vermeden üstüme düşeni yaparım.Ama şu an öyle bir düşüncem ya da bir teklif yok.Hastanemizi geliştirmek,Çeşme'de yaşayanların sağlık sorunlarına çözüm bulmakla meşgulum.Ayrıca Çeşme'nin çok sevdiğim ve saydığım bir belediye başkanı var"

laflama
* Kadınlar erkeklerin ruhundan anlmaz; tuz ruhu olursa bak iş değişir.
* Aldatan erkekler kalpten ölüyormuş,çapkın erkeklerde kalp var mı sahi? * Ayva çiçek açtı yaz mı gelecek, yüksek doğalgaz faturaları sona mı erecek ?
* Evet halka mal oldu gerçekten, onu gören " Ne mal adam" diyor !
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA