• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Halı Fuarı’na İzmir çıkarması ERKİN USMAN

Halı Fuarı'na İzmir çıkarması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.03.2012, 00:00
İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği ile İzmir Ticaret Odası Meslek Komitesi üyeleri, Gaziantep'de düzenlenen Halı ve Uluslararası Zemin Kaplamaları Fuarı'na, 112 kişilik bir heyetle çıkarma yaptı. Heyeti karşılayan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, sektör temsilcileriyle İzmir'de tanıtım günleri düzenlenmesi için kardeş şehre gerekli desteği vereceklerini söyledi.
İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, başta fuarlar olmak üzere bu tür etkinliklerin arz ve talep taraflarının bir araya gelmesi açısından yararlı olduğunu belirterek, "Biz de elimizden geldiğince kardeş şehir Gaziantep ile organizasyonlar yapmak istiyoruz. Sektör temsilcilerimiz de bu organizasyonları takip edip, ikili görüşme ve anlaşmalar yapmanın yanında kentimizi de tanıtma olanağı buluyor" dedi.

Akut'a Lions desteği
Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu İzmir Atakent Lions Kulübü ; 3.kuruluş yılını kutlayan Seferihisar Akut ekibine destek için , Seferihisar - Sığacık 'a dayanışma gezisi düzenledi.
78 kişinin katıldığı gezinin piyango çekilişinden elde edilen tüm gelir , Seferihisar -Akut'a aktarıldı. Akut başkanı Vahti Sarıkaya nın Bağış Makbuzunu, Atakent Lions Kulübü'nün dönem başkanı İnci Şap 'a verirken söylediği "Bu gelirle Seferihisar -Akut a jeneratör alınacak" sözleri büyük bir coşku yaşattı. Atakent Lions Kulübü dönem Başkanı İnci Şap da Seferihisar -Akut 'a tam destek sözü verdi.

çeşme'den

Yıldızburnuna yazık olmasın

M. Ekrem Oran bir Çeşme sevdalısı. Kentin Blediye Meclisinde önemli hizmetlerde bulundu. Özellikle sahel şeridinin yapılanmasında ciddi girişimlerin altında M. Ekrem Oran imzası var.
Şifne ve Ilıca'da iki yat limanı kurulacağına haberler üzerine Oran'ın ilk tepkisi şöyle oldu:
"En son söyleceğimi en başta söyleyeyim. Şifne ve Yıldızburnu'na, yat limanı yapmak, en hafif deyimi ile Çeşme'ye ihanettir."
***
Şimdi de M. Ekrem Oran'ın bu görüşlerinden satırbaşları.
* Herkes bilir, Yıldızburnu'nda denizin içinde sıcak su kaynakları vardır. Bu kaynaklar 1949 depremi ile bir gün içinde ortaya çıkmıştır. O günden bugüne tabiat ana bu harikasını Çeşmemize bahşetmektedir.
*Kıyı kenar çizgisindeki imalatlar özellikle Çeşmemizde, çok iyi takip edilirken(!) marina adı altında karaya dönük, Yıldızburnu'ndaki yüz senelik tarihi levant evlerinin önlerine acaba neler kondurulacak, Turban yıkılırken yapılan dolgu yetmemiş gibi Ilıca'yı cezalandırmaya
Benim bildiğim yelkenciler sessizlik arar, huzur arar gürültü sevmez! Planlama yapılırken, Ilıca sahili ve Yıldızburnu'nun yazın, haftasonları ne durumda olduğu göze alınmış mıdır? Hayır. Kışlama yapacak alan var mıdır? Hayır.
*Çeşme'ye marina yapılarak, dolgunun yarattığı görüntü kirliliği örtülmüştür. Ilıcada böyle bir şey de söz konusu değildir.

günün fıkrası
Üç kere niçin?

Ali, bir mağazada hırsızlık yapmak suçundan hakim huzuruna çıkartılmıştı.
Hakim sordu:
"Ne diye üç kere üst üste aynı mağazayı soydun ?"
Ali cevap verdi:
"Evli olduğum için, efendim..."
"Bu ikisi arasında bir münasebet göremiyorum."
"Ama doğrusu bu efendim. İlk defasında karıma bir elbise çalmıştım. Diğer iki sefer o elbiseyi değiştirmeye gittim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA