• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Diyarbakırlı olmak öyle kolay değil ERKİN USMAN

Diyarbakırlı olmak öyle kolay değil

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.03.2012, 00:00
Kültür mozaği canım İzmir, binlerce yıllık bir kavimler kapısı... 8 bin yıllık tarihinde yaşayan tüm halkları ayrı bir ruha kavuşturuyor. Farklı kültürler, ayni hissleri yaşayabiliyor. İşin aslı da özü de bu galiba...
Neden bunları yazdım?
İşte bu kültürlerin arasında çok güzel ve farkı yeri bulunanların başında Diyarbakırlılar da gelir. İzmir Diyarbakırılılar Derneği mütavazı, hoş lokallerinde ulvi amaçlar için çalışmalarını sürdürüyor. Bu 'ulvi' kelimesini rastgele seçmedim. Çünkü, kıt imkanlarına rağmen onlarca, ihtiyacı bulunan gence burs veriyorlar.
***
İzmir ve Ege'deki Diyabakırlı işadamalarını buraya teker teker yazmaya kalksam yerime yetmez. Kimler yok ki? Hepsi sevilen, sayılan isimler.
Dernek Başkanı Mehmet Saran öncülüğünde tüm yönetim kurulu takdir edilecek işler yapıyor. Ama aynı özveriyi İzmir'de, Ege'de yaşayan Diyabarbakırlılardan da görmek istiyorlar. Başlıktaki 'Diyarbakırlı olmak kolay değil' lafıma gelince...
Yeri geldimi 'Biz Diyarbakırılyız..." derler.
Benim de çok hoşuma gider bu söz.
İşte şimdi 'Biz Diyabrakırlıyız'a uyacak bir tavır bekliyorum.
Nedir o?
Çocuk, genç okutmaları. Yani derneğin verdiği burs sayasını artırmak gerekiyor. Derneğe yapacakları bağış ile onlarca çocuk okuyacak. Üstelik bu konuda dernek sadece bir aracı.
Bu çocukları, gençleri okutmanın şerefi bu yardımı yapanların olacak.
Haydi Diyarbakırlılar... Diyarbakırlı olmak kolay değil...
Derneğin 232-369 55 25 numaralı telefonuna başvurun.
Bekliyoruz.
***
İşadamları için büyük paralar değil bu, gerçekten değil. Ama o gençler için gerçekten önemli oluyor...
Unutmayın... Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Takipçisi olacağım. Neyin mi?
"İşte bu işadamımız bu kadar, şu işadamamız da şu kadar çocuğun okumasına, sevinmesine, kurtulmasına imkan tanıdı" diye yazabilmenin onurunun takipçisi olabilmenin...
Bana bu onuru yaşatacağınız için de size şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Diyarbakırlı olmak gerçekten kolay değil... Haydi bakalım...

kentten
BESİAD, 10. yılını kutladı

Bostanlı Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD) 10. Yılını görkemli bir yemekle kutladı. Karşıyaka Vilayetlerevi'nde yapılan etkinliğe başta Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı olmak üzere İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, iş adamları katıldı ve davetliler katıldı. Oldukça sıcak bir havada geçen bu tarihi buluşmada geçen dönem başkanları; Mehmet Özyiğit, Feyyaz Sungur ve Murat İpek'e 10. Yıl Plaketleri verildi. Dernek II. Başkanı Feyyaz Sungur:" Üst üste acılarla sarsıldığımız bu günlerde muharip gazilerimize sahip çıkmak, onların sorunlarını gündeme taşıyarak kamuoyu ile paylaşacağız. Nisan ayında Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi yararına bir yemek düzenleyerek gazilerimizi ağırlamak istiyoruz."dedi.

hayattan
Ödüllü yazardan çağrı var
Egeli Kadın Yazarlar Platformu üyelerinden Vicdan Efe, okuma alışkanlığının bilgisayar çağına yenik düşmeye başladığı bir zamanda duyarlı bir yazar; titiz bir okur profili çizerek geleceğin yetişkinleriyle bir araya geldi. Seyfi Gülmezoğlu İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle buluşan ödüllü yazar, okuyan, sorgulayan, kendini geliştiren bireylerle bir toplumun çağdaş toplum seviyesine ulaşacağını anlattı. Ege'nin bereketli topraklarında yaşamayı kalemine akıtmayı başarmış kadın yazarlar arasında yer alan Vicdan Efe, Okul Müdürü Hasan Can Özbek'in organize ettiği programda miniklere, kitap okumanın önemini anlattı, yazmaya nasıl başladığını paylaştı. İlk defa bir yazarla buluşan miniklerin heyecanı da görülmeye değerdi. Çok sayıda ödüllü eseri bulunan, "Ağustos'ta Tambur Ağıtları" isimli kitap dosyası 2005'de Orhan Kemal Mansiyon ödülünü kazanarak dikkatleri üzerine çeken Vicdan Efe, hayatın tüm gerçeklerini ustalıkla kelimelere döken başarmış bir isim. "İki Kız Bir Oğlan" ve "Sevincin Rengi" kitaplarını öğrenciler için imzalayan başarılı yazar'ın bir diğer kitabı da "Sen de Topla Düşlerini"

küpe
Biz insanlar, mutluluğumuzun değerini ancak onu kaybettikten sonra anlarız.
Elautus


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA