• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni Türkiye ve yeni CHP ERKİN USMAN

Yeni Türkiye ve yeni CHP

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.05.2012, 00:00
Bostanlı Migros'un karşısındaki Kahve Diyarı'nda bir grup CHP'li, gençlerle sohbet ederken, "Karanlıklar Prensi", Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul il kongresinde ve sonrasında yaptığı konuşmaların içeriğini şöyle değerlendiriyor:
"Kılıçdaroğlu, CHP'nin rotasını belirledi, bunun için çağdaş sosyal demokrasiyi yeniden tarif etti. Bilgi çağına girilen günümüzde bilgiyi, üretim, manevi değerler, bireyselleştirme, emek, yenilik organizasyonu, sistem organizasyonu, altyapıyı oluşturmaya yaklaşan anlayış ile yeni bir Türkiye önerdi.
İnsanların inançlarını, ümitlerini, düşüncelerini ortaya koyamaması sıkıntısının yaşandığını belirtiyor. Yüzlerce kişinin düşüncelerinden dolayı cezaevinde yattığına işaret etti. Emeğin bir bütün olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'Kafa-kol emeği, işçi-memur ayrımı yanlıştır. Yaratıcı, üretici, yönetici emeği de dahil olmak üzere, emek açısından bir fark yoktur. Bu görüşlerin ışığında, emek, üretimin özü, temelidir. Üretim ve yönetim teknolojisi sürekli değişiyor, bu gelişme emeğin önemini azaltmıyor, aksine artırıyor' diyerek CHP'nin yeni rotasını şöyle çiziyor:
Sol, sosyal demokrasi sürekli yenilenmelidir. Dünyadaki ve ülkedeki gelişmelere, izleme ve öncülük yapmak solun ana eksenidir. Özü sürekli yenileşmeye dayanan anlayışın doğrultusunda değişmesi doğaldır."
"Karanlıklar Prensi"ni dinlemeye devam:
"Bostanlı Demokrasi Hareketi olarak bu ilkeleri kapsayan terörden adil vergi düzenine, yerel yönetim yetkilerinden çevreye kadar 10 ana başlıkta belirlediğimiz önerileri içeren bir yol haritasını kendisine 1 ay önce ilettik. Bunun temelinde CHP'nin devrimcilik ilkesinin özünde yatan sürekli yenilenmeyi temel aldık. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını örgütler ne kadar ve nasıl değerlendirir, önemli olan bu. Satır aralarını iyi okumak gerek. Tabii bir de bu değişimi yapabilecek bir örgüt yapısı oluşturabilmek, halkın beklentilerini karşılayacak bu yapı içerisinde yeni kadrolar gereklidir."

hayattan
İzmir'de sirtaki keyfi...

Facebook portalında kurulduğu günden bu yana oldukça başarılı organizasyonlara imza atan Deepcik Musica Club, Deeper dedikleri üyeleri ile çok özel bir gecede buluştu. Sınırlı sayıda üyenin kabul edildiği gecede üyeleri ile birlikte muhteşem bir gece daha çıkaran Deepcik Musica Club kaliteli ve orijinal gecelere attığı imzası ile dikkat çekmeye devam ediyor.
Geceye Yunanistan'dan, İran'dan, Muğla'dan ve İstanbul'dan katılan üyeler yine her zamanki gibi son derece güler yüzle ve eğlence dolu bir gece ile ağırlandılar.
Yakın bir zamanda internet radyosu olan Radio Deepcik'i de hayata geçiren grubun kurucusu Cenk Ulupınar yönetimindeki arkadaşları ile birlikte bu yaz İzmir başta olmak üzere bir çok şehirde çeşitli organizasyonlar düzenleyeceklerini, bunun için turizm firmalarının tekliflerini değerlendirme aşamasında olduklarını belirtti.

günün fıkrası
İsabet

Gırtlağına kadar borç içinde yüzen bir ressamın kapısına dayanan tahsildar, sert bir sesle:
"Bu son gelişim" dedi.
"İsabet" diye cevap verdi ressam, ardından ekledi:
"Ben de sizin suratınızı görmekten zaten bıkmıştım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA