• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hakan Tartan haklı ERKİN USMAN

Hakan Tartan haklı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.06.2012, 00:00
Bostanlı'daki Tayyar Ağa'nın kahvehanesinde bir grup CHP'li, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın, CHP'de siyaseti etkileyen "baron"larının kimler olduğunu tartışıyorlardı.
Grupta yer alan "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil bu konudaki görüşünü şöyle açıkladı:
"Başkan Tartan haklı. Bakanlık yapıp devlet umuru gördüğü için kibar davranıp baron sıfatını kullanmış. Aslında bu tipler sadece CHP'de değil tüm siyasi partilerde var. Ticaretten turizme, basından kooperatifçiliğe çeşitli yerlerde çöreklenmiş kişiler. Ben yoksam o iş kötüdür, ben olmazsam o iş olmaz anlayışı ile kendi çıkarları için birçok olumlu gelişmeyi önleyen, kendi yanlarında olmayanları kötüleyen bu kişilere baron demek biraz lüks olur. Bu düşünceleri ile varlıklarını sürdürmek, konumlarını korumak isteyenlere "yamyam" demek daha doğru olur."

hayattan

Kürüm'den hayırlı bir adım!

Karabağlar Belediyesi yeni bir belediye. Doğru dürüst bir hizmet binası yok. Ayrı ayrı yerlerde hizmet veriyor. Vatandaş bir o semte bir bu semte gidip geliyor.
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve belediye meclisi ortak ve doğru bir adım atıp Karabağlar Belediyesi'nin tüm birimlerini tek çatı altında toplama kararı aldılar. Bu kapsamda halen Burda Alıveriş Merkezi olarak faaliyet gösteren bina satın alınacak.
* * *
Ana arter üzerinde bulunan, ulaşımı kolay ve otoparkı yeterli olan bina sanki tam belediye hizmet binası olarak düşünülmüş. Karabağlar Belediyesi böyle bir hizmet binası yapmaya kalksa en az 3-4 yıl bekler. Şimdi birkaç tadilat ile bina 5-6 ay içinde hizmete girecek. Ayrıca bu kararın AK Parti ve CHP'li belediye meclis üyelerinin ortak kararıyla çıkması da ayrı bir güzellik. Bu kararı veren Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Karabağlar meclis üyelerini kutluyorum.

kentten
Haziran'da andıklarımız

5 yıl önce, 2007 yılının 13 Haziran günü yitirdiğimiz İzmir aşığı, Alsancak yazarı Bülent Moralı'yı da Karşıyaka Soğukkuyu Kabristanı'nda kalabalık bir katılımla andık.
44 yaşında uzakdoğu sporları uzmanı, Alsancak araştırmacısı, 4 kitap yazmış, sayısız makaleleri gazetelerde yayınlanmış, kibar, zarif, sevecan bir delikanlıydı. Bülent Moralı'nın babası Atatürkçü avukat merhum Beliğ Moralı İzmirlilerin sevdiği ve saydığı bir değerdi.
Bülent, ünlü İzmirlilerden Halit ve Rıfat Moralı'ların torunlarıydı. 4 yıl önce Bülent'in ölüm günü, bir başka acıyla da sarsılmıştık. Türk sanat müziğimizin emsalsiz bestekarı, hocaların hocası Avni Anıl üstadımızı da 2007'nin 14 Haziran günü yitirmiştik.
16 Haziran günü muhteşem bir katılımla Bülent Moralı ile Avni Anıl hocamızın cenazelerini Alsancak'tan birlikte kaldırmıştık.

fıkra
Kırk yıllık ölü

Doktor Fahrettin Kerim Gökay "İçkinin zararları" konulu konferans veriyordu.
Bir ara "Rakının her kadehi hayatımızı bir saat kısaltır" dedi.
Dinleyiciler arasında bulunun Neyzen Tevfik fırlayıp bağırdı:
"Eyvah yandık..."
"Hayrola..."
"Hesap ettim, ben öleli kırk yıl olmuş..."
"Mestan Şakrak'tan"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA