• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Narlıdere’de işsiz engelli kalmayacak ERKİN USMAN

Narlıdere'de işsiz engelli kalmayacak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.09.2012, 00:00
Müjdeler olsun... Narlıdere Belediyesi ve Nar Taneleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin 2 yıldır İŞ-KUR ile birlikte sürdürdüğü engelli istihdamına yönelik "Yaşama Üreterek Tutunalım" projesi yoğun istek ve başarısından dolayı bir kez daha uzatıldı.
Bu haberi, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur veriyor ve ekliyor:
"En çok içimi rahatlatan proje..."
Abdül Batur anlatıyor:
"Engelli kardeşlerim adına ben çok sevindim, günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışırken, bir yandan da yaşama tutunmaları için iş bulmada sıkıntı çeken engelli vatandaşlarımızı isteklerine kavuşturmaktan büyük mutluluk ve huzur duyuyorum. Bu konuda projenin başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlayan başta İŞ-KUR yetkililerine verdikleri destek ve özveri için teşekkür ediyorum."
* * *
Nar Taneleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü A. Besim Toker'i de dinledik.
Toker, proje hakkında şunları söylüyor:
"İş arayan 1650 engelli ile mülakatlar yaptık. Mülakatlara katılan engellilere Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde iş başvurusu nasıl yapılır, özgeçmiş nasıl hazırlanır, kişisel gelişim ve engelli hakları konularında eğitimler verildi. Bu eğitimler sonrasında işe kazandırılan engellilere işyerinde karşılaştıkları sosyal, hukuksal ve psikolojik sorunlarda destekler veriyoruz. Proje kapsamında şu ana kadar 285 engelli bireyi işe yerleştirdik. Hedefimiz bu dönemde en az 100 arkadaşı daha iş sahibi yaparak toplumda tüketen değil, özgüvenli ve üreten bireyler haline gelmelerini sağlamak."

çimen'den

İzmir'de neler oluyor?

Önce Foça'da Ramazan'ın son günlerinde bir patlama ile iki şehit verildi. Bu üzücü olay neticesinde, her yıl gerçekleştirilen Foça Festivali iptal edildi. Belediye aracılığı ile şehitlerin aileleri için yardım kampanyası başlatıldı. Halk, son derece duyarlı davrandı, yardımlar halen devam ediyor.
Sonra bir haber ile tüm İzmir çalkalandı. Haber şöyleydi: Çiğli'de Suriyeliler için bir mülteci kampı kurulacak. Daha dün, Hatay'daki kampların dostluk şehrini nasıl da karıştırdığı manşetlere taşındı. Huzursuzluk, güvensizlik şimdiden ortalığı sardı.
En son olarak da Karabağlar ilçesinde 6 yaşındaki Umut Ceylan, parkta oynarken bir serseri kurşunla vurularak hayatını kaybetti. Olay, geçtiğimiz hafta Karabağlar Çalıkuşu mahallesindeki General Asım Gündüz Parkı'nda yaşandı. Küçük Umut, annesi ve ablasıyla birlikte evlerinin yakınındaki parka gitti. Arkadaşlarıyla kaydıraktan kaydığı sırada sırtından tek kurşunla vuruldu.
Bu haberlerin iç açıcı hiç bir yanı yok. İzmir'in çehresi, yaşam biçimi, güvenliği, huzuru kaçıyor. İzmir değişiyor...
Çimen Erengezgin

hayattan
Saman için Gümrük Vergisi düşürüldü

Son günlerde hayvancılık sektöründe yem hammaddesi ve saman sıkıntısı nedeniyle bu ürünler için çıkartılan ithalat izni başta İzmir olmak üzere tüm hayvancılık sektöründe sevinçle karşılandı. Başta Gürcistan ve Bulgaristan olmak üzere farklı ülkelerden yapılan yem hammaddesi ve saman ithalatı uygulanan yüksek gümrük vergileri nedeniyle gerçekleştirilemiyordu. Mağdur olan hayvancılık sektörünün imdadına İzmir Milletvekili Rifat Sait yetişti. İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli'yi de yanına alan Sait, ilgili bakanlar Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret ederek sorunu dile getirdiler. Görüşmeler sonunda müjde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'den geldi. Yem hammaddesi ve samana uygulanan gümrük vergilerinin kaldırıldığı müjdesini bizzat bakandan alan Sait, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli ile birlikte güzel haberi tüm hayvancılık sektörüyle paylaştılar.

küpe
Bencillik, insanın istediği gibi yaşaması değil, başkalarını kendi istediği şekilde yaşamaya zorlamasıdır.
Oscar Wilde

fıkra

Cesaret

Öğretmen öğrencilerinden birine sorar:
"Cesaret neye yarar?"
Öğrencinin cevabı:
"Bir şeyi bilmediği halde, bir şey söyleyecekmiş gibi parmak kaldırmaya derler, efendim."

tarihten
Yanlış telgraf

Üçüncü Ordu Komutanı Hafız İsmail Paşa, Bağdat Valiliği yapan Süleyman Nazif'e, 10 bin okka şeker, bin okka çayı 24 saat içinde göndermesi için telgraf çeker. Şairimizin cevabı kısa ve net olur:
"Herhalde Çin İmparatoru'na gidecek telgraf yanlışlıkla bana gönderilmiş."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA