• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kütüphane mucizesi: 32. halka da geldi ERKİN USMAN

Kütüphane mucizesi: 32. halka da geldi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.09.2012, 00:00
İlki 19 Ekim 2002'de Bergama'nın Hacıhamzalar köyünde açılmıştı. Karaveliler, Ayaskent, Demircidere, Pınarköy, Narlıca, Çamköy, Aşağıkırıklar, Göçbeyli derken Bergama'da bu sayı üç yılda bir desteyi buluvermişti. Ardından Manisa köyleri.. Bağyolu, Üçpınar, Maldan, Nuriye ve Koldere.. Sonra Balıkesir, daha sonra Tire, Dikili, Kemalpaşa, Torbalı, Buca köyleri... Tekrar Manisa topraklarına dönüş ve Sarıgöl'ün Tırazlar köyüne muhteşem bir kütüphane.. Hemen ardından Bolu'da iki, Tokat'ta bir kütüphane.. Ataköy beldesinde, eski adıyla Kızıldere'de.
Her biri bilgisayarlı, her biri pırıl pırıl!
Evet..
Rasime-Recai Şeyhoğlu kütüphanelerinden söz ediyoruz.
Sadece bölgemizde değil, Türkiye'de bir ilk olan Şeyhoğlu kütüphanelerinden. Sosyologlar tarafından "özgün bir aydınlanma modeli" olarak kabul gören ve kitabın kırsala olan yolculuğunu anlatan kütüphaneler zincirinden...
Zincirin 32. halkası yaz mevsiminin son günlerinde Aliağa'nın Hacıömerli köyünde açıldı. Mitinge benzer bir açılış oldu.
Genel-İş 4 nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, özel işlerine ara verip Hacıömerli'ye koştu. Aziz Kocaoğlu'nun biricik efesi Selamettin Örün taa Bayındır'dan koştu geldi. Serkan Aksüyek, her zaman olduğu gibi Şeyhoğlu ailesini bu açılışta da yalnız bırakmadı. Bademler'den, Bornova'dan, Bergama'dan, Ayvalık'tan, Karşıyaka'dan, Manisa'dan ve Aliağa'dan gelen konuklarla o gün kitabın bayramı kutlandı adeta..
Kütüphaneyi düzenlemeye yardımcı olan Ege, Ece, Aykut, Soner, Muhittin, Egemen ve Resul de kitabın bayramındaydılar..
Muhtar Ali Dündar, işadamı-siyasetçi ve eski bir belediyeci olan kültür sanat adamı Özcan Durmaz, Belediye Başkanı ve Rasime Şeyhoğlu'dan sonra söz alan Feyza Hepçilingirler'in yaptıkları konuşmalar sonrasında köylüler ve konuklar tarafından kütüphane önüne Macit Gökberk, İonna Küçüradi, Tarık Dursun K. ve Feyza Hepçilingirler adına birer çam fidanı dikildi.

kentten
Selçuk Yaşar'ın heykeline saldırı

Dün sabah Bostanlı sahiline çıkanlar çok çirkin bir manzara ile karşı karşıya kaldı. Bostanlı sahilinde bulunan Selçuk Yaşar heykeli kırılış ve parçaları yere atılmıştı.
Bu tabloyu gören Karşıyakalıların yürekleri sızladı.
Yıllarca gururla hizmet ettiği Karşıyaka için her türlü fedakarlığı yapan, her Karşıyakalıya kapısını ve gönlünü açıp destek olan Selçuk Yaşar'ın heykeline girişilen bu çirkin saldırı nefretle karşılandı.
İşte bu aşamada vurgulamak lazım:
"Her kim yaptıysa şunu bilmeli ki, yapabilecekleri tek şey O'nun heykellerine saldırıdır. Bugün ülkemizde önde gelen liderlerin heykellerine saldırılmaktadır. Bunun da ondan bir farkı yoktur. Ancak bu tip saldırılar asla bu büyük liderlerin itibarında bir kayıp yaratmaz, aksine yüceltirler."

tarihten
Hazine

Muallim Naci, döneminde pek anlaşılmamış bir büyük değerdir. Naci'nin vefatından sonra, şairin kayıpederi Ahmet Mithat Efendi, kendisini teselli eden Ahmet Rasim'e şöyle der:
"Oğlum Rasim biliyor musun ne kaybettik? Hazine desem o bile Naci'nin yanında tamtakır kalır."

küpe
Aklın yoksa yandın, ya kalbin yoksa, o zaman sen yoksun.
Mevlana

fıkra
Yaka

Hemşire, doktora hastayı gösterdi.
"Kalbini dinlemek için ne zaman eğilsem, kalp atışları hızlanıyor. Ne yapsak?"
"Önlüğünü ilikle..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA