• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir Sağlık Serbest Bölgesi ne getirecek ERKİN USMAN

İzmir Sağlık Serbest Bölgesi ne getirecek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.09.2012, 00:00
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı'nın Başkanlar Kurulu ki, her biri İzmir iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşur, hafta içinde Ege-Koop'un Genel Başkanı'nı ağırladı.
Başkanlar, hemen her ay toplanırlar aslında. İzmir'e, ülke gündemine ilişkin konuları masaya yatırır, özellikle ekonomik gelişmeleri ele alırlar.
Bu defaki toplantıyı onlar da çok önemsemiş olacaklar ki, Ege-Koop Proje Merkezi'nin mega projesi olan İzmir Sağlık Serbest Bölgesi'ne ayırdılar.
Toplantıya kimlerin katıldığı zaten basında yer buldu.
***
Ege-Koop'un Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 45 dakikayı bulan bir sunumla ayrıntılı, kapsamlı bir şekilde Serbest Bölge'yi, getirilerini, neden İzmir olması gerektiğini ve çalışmaların hangi aşamada olduğunu anlattı.
Avrupa'da 400 milyar euroyu bulan yıllık sağlık harcamasından İzmir'in pay alabilmesinin hayal olmadığını vurguladı.
"İzmir bunun yüzde 25'ine talip olsa inanın ihya olur. Yılda 4 milyar euro ile İzmir dünya kenti olur. İzmir'in şu anda neye ihtiyacı var denecek olsa cevap kesinlikle proje olacaktır. İzmir'in atılım yapmaya ihtiyacı var. Turizm pastasından pay almak için, sağlık merkezi haline gelebilmek için, ulaşım problemlerini gidermek, tarımda, sanayide ivme kazanmak için proje üretmeliyiz" dedi.
Proje için Vali Cahit Kıraç'ın karar mercii Ankara'ya başvuru yaptığını da yine ilk kez burada açıkladı.
Hüseyin Aslan'ın çalışmalarını, çabalarını takdir etmemek mümkün değil.
Her anı, her saniyesi çalışmak, üretmek üzerine işliyor sanki.
Hem onun bu heyecanı hem de zaten duyan hemen herkesin sahiplenip destek verdiği projesi, İzmirli başkanları da heyecanlandırmış olacak ki, hepsi 'Bu işte biz de varız" dedi.
Aslında olmalılar zaten.
İzmirliler artık çekişmeyi, sen ben kavgasını bir kenara bırakmalı. İzmir için çalışmalı.
Toplantıda konuşan tanınmış işadamı Kemal Zorlu, "Bu proje İzmir'in sıçramasını sağlar" demişti. Ben de böyle düşünüyorum.
El birliği ile Sağlık Serbest Bölgesi'nin İzmir'de kurulması için ne gerekiyorsa yapılmalı.
Sonuçta hem İzmir kazanır hem İzmirliler hem de tüm ülke.

bir kitap
Sokak çocuklarına sahip çıkalım

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suavi Tuncay, aynı zamanda şairliği, bestekarlığı ve de en önemlisi yardımseverliğiyle tanınıyor. Tuncay şimdi "Yufka Yürekli Tekne" isimli bir şiir kitabı yazdı ve sokak çocuklarına adadı. Toplanan yardımlar sokak çocuklarının korunması ve rehabilitasyonu için harcanacak.
Bağışta bulunmak isteyenler için banka ve hesap numarası şöyle: Akbank Ege Üniversitesi Şubesi İBAN TR 41 000 46 00 940 888 0000 106 99. Siyaset ve kentbilimci Tuncay, "Sokak çocuğu yoktur, sokağa itilen çocuk vardır" diyerek yaraya güzel bir saptama yapıyor ve bizlerin bu çocuklardan kaçmak yerine kucaklamamız, desteklememiz gereğine dikkat çekiyor. Ne diyelim, güzel bir girişim. Dr. Tuncay'ın bu girişimine herkes destek vermeli, karınca kararınca da olsa katkı yapmalı.

küpe
İnsanların saadet kadar felakete de ihtiyaçları vardır.
Dostoyevski

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA