• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kemeraltı’nda spor düellosu ERKİN USMAN

Kemeraltı'nda spor düellosu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.10.2012, 00:00
Bir zamanlar iğne atsanız yere düşmeyecek kalabalıkların akın akın gezdiği çarşıydı Kemeraltı.
Hele bayram arifelerinde insan kalabalığını yarabilmek ve ilerleyebilmek meseleydi. Sonra AVM'ler çıktı, oraya da bomba düştü.
Ama Kemeraltı'nın tarihi misyonunu sürdürmesi için hala çok şey yapılabilir, yapılmalıdır da. Çünkü İzmir deyince Kemeraltı da akla gelir hemen. Dernek de kurulmuştur Kemeraltı'nı 24 saat canlı tutabilmek parolasıyla ama canlılık bir türlü gerçekleşmedi, turistlerin çarşıyla bağlantısı kurulamadı, işporta ve çığırtkanlıkla çarşı bir panayır halinden kurtarılamamıştır.
Tarihi Kemeraltı'nda esnaf, 23 Ekim Salı günü derneğin olağanüstü genel kurulunu yapıyor. İlginçtir, iki başkan adayı spordan, futbol camiasından tanınan kişiler. Halen derneğin başkanlığını yapan Hasan Ceylan bir zamanların ünlü hakemi. Yönetici olarak da federasyonun çeşitli kademelerinde görev yaptı. Diğer aday ise Kemeraltı'nın meşhur kahvecisi, şimdiki yönetim Kurulu Üyesi İlyas Gönen. İlyas Gönen Altınordululuğu ile ünlü. Başkanlık yaptı, yöneticilik yaptı, takım amatör kümeye düştüğü zaman herrkes elini ayağını çekerken o sahiplendi, başarı için amigoluğunu da yaptı.
***
Dernek başkanlığı için üçüncü aday da 32 yıllık esnaf Sahir Hamdi Ünal.. Adaylar seçim çalışmalarını sürdürürken, seçim öncesi aday sayısının birleşmelerle düşebileceği, Hasan Ceylan'ın ise yeterli destek alamaması halinde yeniden aday olmayabilecağı belirtiliyor. Halen Konyalılar Vakfı Başkanlığını da yürüten Altınordu'nun eski Başkanı İlyas Gönen her konuda olduğu gibi bu konuda da iddialı olduğunu belirterek, "Kemeraltı'nı güzelleştirmek, hakkı olan tarihi misyonu yaşamasını sağlamak hedefindeyim, Ekibim hazır. Kemeraltı'nda söz sahibi isimler de destek veriyor. Tüm İzmirlileri olaya ortak edeceğiz. Bu iş sadece esnafın gayretiyle çözülmez. Valilik, yerel yönetimler ve valilik ile ortak hareket ederek projeler üreteceğiz. Hanımların bulunmadığı bir olayda sehpanın bir ayağı eksik kalır. Kemeraltı İş Kadınları'nı oluşturup, kadınların daha etkin rol almalarını sağlayacağız" diyor. Ne diyelim; sporcu adaylar Ceylan ve Gönen'e ve de Sahir Hamdi Ünal'a başarılar diliyoruz. Kim kazanırsa kazansın, Kemeraltı kazansın.

kentten
Başarılı bir dernek: BESİAD

İzmir Karşıyaka'da bundan tam 10 yıl önce bir dernek kuruldu ve tarafsız, güçlü bir sivil toplum örgütü olma konusunda da bir hayli ilerleme kaydetti.
Bu dernek, kısa adı BESİAD olan Bostanlı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği...
BESİAD, bu özelliklerinin yanında, özellikle Bostanlı esnafının tüm sorunlarının çözümünde de aktif görevler yapıyor. Yani, üyelerinin sorunlarına kulağını tıkamıyor.
Dernek, Kurucu Başkan Serdar Dinç'ten Mehmet Özyiğit'e, Murat İpek'ten Feyyaz Sungur'a kadar geçen bu on yıllık sürede düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerle de dikkat çekiyor.
Parti ayrımı yapmadan, tüm siyasi partilere eşit mesafede duran, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayan ve İzmir'in önemli şahsiyetlerini, üyelerini bilgilendirmek amacıyla davet eden, söyleşiler gerçekleştiren derneğin bu ay sonuna doğru genel kurul toplantısı var. Genel kurulda tek aday ise, Feyyaz Sungur.
Renkli kişiliği ve samimi davranışlarıyla esnaf tarafından sevilen ve sayılan Feyyaz Sungur, genel kurul öncesi yarın bir yemek düzenliyor Bostanlı Hakimevi'nde.
Bu yemeğin konuğu ise, sivil toplum kuruluşları ile çok sıcak ilişkiler içinde olan CHP İl Başkanı Ali Engin.
Feyyaz Sungur şöyle diyor: "Kendisi il başkanı seçildiğinde, ziyaretine gittik ve başarılar diledik. Kendisi, bu yemeğimize katılarak, adeta iade-i ziyarette bulunmuş olacak. Tarafsız bir dernek olarak, özellikle yerel seçimler öncesi diğer siyasi partilerden de yetkilileri davet edeceğiz."

laflama

* Yuvayı dişi kuş yapar lafı külliyen yanlış. Tanıdığım bütün müteahhitler erkek!
* Hür doğdum hür yaşarım diyemeyeceğim... Evlendim hürlüğümü kaybettim, esirim yahu!...
* Bazı kadınlar "Her kuşun eti yenmez" derler ya. Acaba bu söz kuş beyinli olduklarının bir itirafı mı?
* Hayatımı yazsam "Ağır Roman" olur.
* Kral öldü demek kolay... Belki de öldürüldü. Bir otopsi şart!...
İbrahim Ormancı'dan

küpe

İnsanları ne kadar mutlu ederseniz, kendi mutluluğunuz da o derece artar.
B. Franklin

fıkra
Pot kırmak

Bir süre bürosundan ayrılmak zorunda kalan müdür, gelince sekreterine sordu:
"Beni arayan oldu mu, bu arada?"
"Evet efendim, kimliğini gizleyen biri sizi sordu."
"O aptal kardeşim olmalı..."
"Mümkündür efendim, zira size çok benziyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA