• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KSK Arena’nın adı Muharrem Candaş olsun ERKİN USMAN

KSK Arena’nın adı Muharrem Candaş olsun

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2012, 00:00
Kovach, Macarların dünyaca ünlü şampiyon güreşçilerinden... Ve Macaristan'da Kovach adına dikilmiş adının verildiği onlarca anıt, sokak, cadde, park ve salon var...
Anderssen, Norveçlilerin dünyaca ünlü şampiyon güreşçilerinden... Ve Norveç'te Anderssen adına dikilmiş onlarca anıt, adının verildiği onlarca sokak, cadde, park ve salon var...
Muharrem Candaş, finallerde Macar Kovach ile Norveçli Anderssen'i, minderleri dar getirerek yenen ve Türkiye'ye grekoromen stil güreş dalında ilk dünya şampiyonluğunu kazanan Türk...
***
Ne Türkiye'de ne İzmir'de ne de Karşıyaka'da adına dikilmiş bir anıt, adının verildiği sokak, cadde, park ve salon var...
Bu gerçeği bilen, yıllardır konuşmalarıyla, yazılarıyla gündeme taşıyan gazeteci yazar Okan Yüksel, "Dünyayı yenen Türk / Muharrem Candaş" için 19 Ekim Cuma günü Soğukkuyu Mezarlığı'nda düzenlenen anma etkinliğinde bu utanca son verilmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye'ye grekoromen güreşte ilk dünya şampiyonluğunu kazandıran Muharrem Candaş ile 1948 Londra Olimpiyatları'nda on saniyelik seri ve dünya rekoru tuşları ile tarihe geçen 5 gramlık fazlalık nedeniyle şampiyonluğu kaçırıp gümüş madalyayı alan Muhlis Tayfur gibi sporcuların adlarının hiçbir sokak, cadde, park ve salona verilmediğini, anıtlarının dikilmediğini belirten Okan Yüksel'e göre "Ellerimizde yüreklerimiz vurulmuş kumrular gibi kaldık."
***
Bir dönem Gençlik ve Spor Bakanlığı da yapan, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur'un "Büyükşehir Belediyesi meclisinin aldığı bir kararla Muhlis Tayfur ve Muharrem Candaş'ın adlarının spor salonlarına verildiğini" açıklamasının üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen hala bir sonuca varılmadığını belirten Okan Yüksel'e göre bu ayıptan bir an önce kurtulmak gerekiyor.
Fuar'daki salonun adının "Celal Atik"" oluşuna, Karşıyaka Belediyesi Spor Salonu'nun Arena olarak anılmasına anlam veremediğini belirten Yüksel, 1994 yılında "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur ile meclis üyelerine bu yaklaşımları nedeniyle spor toplumu adına teşekkürlerimi iletiyorum" diye yazdığını anımsatarak, "Ne yazık ki kandırılmışız" diye konuştu.
***
Karşıyaka Spor Kulübü'nün ve Karşıyaka'nın önde gelenlerinden, İbrahim Koç, Sancar Maruflu, Yıldırım Karakaplan, Sabahattin Sakıpağa, Seracettin Sakıpağa, Atakan Karakaplan, Arif Dökel, Altan Özkunt, Tufan Atakişi ve Aydil Son'un bir araya geldiği Tilla Restoran'daki söyleşide, dünyayı yenen Türk'ün adının spor salonuna verilmesinin zamanının çoktan geçtiğini anımsatan Okan Yüksel, Karşıyaka Belediyesi meclis üyeleri "gladyatörlerin dövüş alanı olan" Arena'nın ivedilikle "Muharrem Candaş Spor Salonu" olarak değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

kentten
Mühürlendi ama hala faaliyette

Buca İnönü mahallesinde emekli PTT memuru 72 yaşındaki Mehmet Savacı, 670 sokaktaki evinin yanındaki demir doğrama ve torna atölyesinin Buca Belediyesi encümen kararınin kapatma kararına rağmen faaliyetini sürdürmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor.
Atölyenin 21 Şubat 2012'de, Ruhsatsız ve Gayri Sıhhı Müesseseler Yönetmeliği'ne aykırı olduğu gerekçesiyle encümen kararıyla kapatıldığını söyleyen Mehmet Savacı, şöyle devam ediyor:
"Durum böyle ama maalesef belediyenin encümen kararına işyeri uymuyor. Atölyenin kapısı mühürlendi. Ama bu işyerinin 4 tane kapısı var. Mühüre dokunmuyorlar ama diğer kapılarından işliyorlar. Bizim bunlarla uğraşacak gücümüz yok. Cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunduk. Gürültüden uyuyamıyoruz. Ayrıca evlerin arasında demir doğrama atölyesinin ne işi var? Burası sanayi bölgesi mi? Burada bir kanunsuzluk var. Bu duruma müdahale edilmeli."

küpe
İyi yöneticiyi kötüsünden ayırt etmenin tek yolu vardır: Geleceği yaratıp yönetmesi.
Harvey Jones

fıkra
Artık geliyoruz

Pendik-Haydarpaşa banliyösünde çok güzel bir kız, bir delikanlının karşısında oturuyordu. Delikanlı kızla konuşamayacak kadar pısırıktı ama bakışları ciltler doldurabilirdi. Tren Haydarpaşa'ya girerken genç kız gülümseyerek:
"Artık geliyoruz..." dedi ve ekledi:
"Şimidi de beni bakışlarınızla giydirirseniz nasıl olur?"

laflama
* Yuvayı dişi kuş yapar lafı külliyen yanlış. Tanıdığım bütün müteahhitler erkek!
* Hür doğdum hür yaşarım diyemeyeceğim. Evlendim hürlüğümü kaybettim, esirim yahu!
* Bazı kadınlar "Her kuşun eti yenmez" derler ya. Acaba bu söz kuş beyinli olduklarının bir itirafı mı?
* Düğünlerde tüfekle havaya ateş etmek, ne "saçma" bir şey!
* Ağlarsa anam ağlar. O da hayat sigortasından gelen parayla ağlamayı keser!
İbrahim Ormancı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA