• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zabıta memurları isyanda... ERKİN USMAN

Zabıta memurları isyanda...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.11.2012, 00:00
Hepimiz ayrı meslekleri icra ederken günde belki onlarca kez tehlike atlatıyoruz. Bu bağlamda benim için belediye şoförleri, itfaiyeciler, ambulans sürücüleri ve zabıta görevlileri ayrı bir yerdedir.
Hayatın keşmekeşi içinde bir de vatandaşın stresini, sıkıntısını çekmek gerçekten kolay değil. Dışarıdan ahkam kesenler şöyle birkaç saatliğine bu meslekleri yapsın da görsünler bakalım?
Son günlerde Zabıta Müdürlüğü bünyesinde çalışanlardan çok fazla şikayetler gelmeye başladı. İzmir'de yaşanan haksızlıklar zabıta memurlarını bir hayli kızdırmışa benziyor.
* * *
Nasıl mı? Şöyle ki, kurum içi yükselme sınavı uzun bir süredir birçok belediyede yapılmıyormuş. Belediye başkanının kararını bekleyenler üzgün...
Başkanlar bu konuda ne yapıyor? Narlıdere Belediyesi ve Menderes Belediyesi dışında İzmir'de bu sınavı yapan yok diye duydum. İnanıyorum ki Zabıta Müdürleri tarafından doğru bilgilendirildikleri takdirde diğer başkanlar da sorunu hemen çözecektir.
* * *
Özellikle işportayla mücadele konusunda da yalnız bırakıldıklarından yakınıyorlar. "Biz, mahkeme sınırı dışında işportacıyla yeniden yüz yüze bakıyoruz. Can güvenliği sorunu yaşıyoruz. Üstelik mahkemeler de temsil ettiğimiz kurumdan kimse olmuyor. Sanki bu kamusal değil kişisel bir dava. Bu haksızlık değil mi?" diyorlar.
İnanıyorum ki belediye başkanları, Zabıta Müdürleri'ni bu işin uzmanı isimlerden seçerse, yani siyasi değil bilgi ve deneyime dayalı atamalar yaparsa sıkıntılar kolaylıkla çözülecektir.

kentten

İnsanlar yaşarken anılmalı

Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şubesi, geleneksel "İnsanlar yaşarken de anılmalıdır" yarışmasında 2012 yılı ödül sahiplerini açıkladı. Başkan Bahri Vreskala ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın ortaklaşa düzenledikleri ödül töreni 22 Kasım 2012 Perşembe günü saat 18.30'da Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak. Onur ödülleri, gazeteci-araştırmacı ve TV programcısı Uğur Dündar ve Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Mustafa Denizli'ye verildi. Diğer ödüller ise şu isimlere gitti:
Spora Hizmet Ödülü: Şinasi Ertan (Ege Bölgesi Sanayi Odası eski başkanı, milli basketbolcu, atlet, veteran dünya şampiyonu), Yılmaz Vardaroğlu (Altınordu Basketbol Takımı'nın efsane kaptanı, milli basketbolcu, atlet), Hikmet Kandeydi (Atletizm Veteranlar Dünya Şampiyonu)
Kamuda Spora Hizmet Ödülü: Lütfi Öner (Gençlik ve Spor İl. Md. Ceza Kurulu Üyesi), Av. Macit Ertek.
Spor Eğitimi-Eğitim: Öner Özmen (Ege Üniv. eski eğitim görevlisi), Muammer Gezginci (Karşıyaka Milli Eğitim İlçe eski Müdürü)
Kulüp Yöneticiliği: Cemal Dönmez (İzmirspor eski Başkanı), İskender Mesudiyeli (Karşıyaka eski Başkanı), Mevlan Düzyatan (KSK eski yöneticisi), Engin Denizmen (Altay eski yöneticisi), Aydın Alam (Altay eski yöneticisi)
Futbolcu: Akif Başaran, Muharrem Gürbüz, Bahri Altıntabak, Arif Kocabıyık, Erdinç Sakızlıoğlu.
Teknik Direktör: Nusret Destek, Sait Karafırtınalar, Lütfi Cihaner, İbrahim Şurupçu.
Hakem-gözlemci: Hasan Ceylan, Mevlüt Güzel, Cumhur Balyan, Yücel Coşan.
Spor sağlığı: Prof. Dr. Tahir Gürler, Dr. Aslan Savaşan.
Basın: M. Ali Varış, İsmail Özelçinler, Muhittin Akbel.
Amatöre hizmet: Berrin Fidan. Ali Rıza Leblebici.

küpe
Meziyeti olmayan insan, hayvanların en kirlisi, en vahşisi, en muhteris ve doymak bilmez olanıdır.
Aristoteles

fıkra

Berber parası

Cimri Nazım, kızına sordu:
"Bankacı Rıfat ile niçin evlenmek istemiyorsun?"
"Babacığım, görmüyor musun, başında saç kalmamış..."
Babası damat adayını savundu:
"Berber masrafından ne kadar tasarruf edeceğinizi hesaba katmalısın kızım."

laflama

* Fidan gibi bir kızdı. Kütük gibi bir adamla evlendi!
* İki gönül bir olunca, azılısından feminist olur kardeşim!
* Arp çalmak matematikte başarıyı artırıyormuş. En baba arp sanatçısı gelsin sıkıysa kadınların yaşını hesaplasın bakalım!
* Bertold Brecht'in dediği gibi "Kitaplar yalnız kralların adını yazar" ama halk da kraliçelerin güzelliğini anlatır durur!
* Öküz öldü, buzağılar yetim, inek dul kaldı.
* Şunda anlaşalım. Doğal olmayan bir şeyler oluyor ki, doğal afetler meydana geliyor!
* Ben esmeri fındık ile, ben esmeri fıstık ile, ben esmeri badem ile... Paralar suyunu çekince, bayat ekmekle beslerim hacım!
* Elin gavurunun Superman'ı varsa, bizim de kapı gibi Kodaman'larımız var yani!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA