• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yıldızlara ulaşmak ERKİN USMAN

Yıldızlara ulaşmak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.12.2012, 00:00
"Yıldızlara dokunamayacağımızı bilsek de denemek bizi yüceltir." Ne güzel, ne anlamlı ne kadar da motive edici bir sözdür bu.
Elmas Grup'un dev bir yatırımla hayata geçirdiği sevgili dostum merhum Necdet Elmasoğlu'nun adını taşıyan yeni lojistik üssünün girişinde karşılar bu söz sizi.
"Lojistik Üs" diyorum, çünkü gerçekten bir merkezden çok daha fazlası yapılmış burada. Gurur duydum. Tıpkı, nur içinde yatsın sevgili Necdet'in yıldızlardan bakıp evlatları ile gurur duyduğu gibi. Sadece bizim ve İzmir için değil, Türkiye için de bir gurur kaynağı bu elmas gibi yatırım.
***
Ülkemizi emanet ettiğimiz yeni neslin isterse, hayal ederse ve gece gündüz çalışırsa neler yapabileceğinin bir göstergesi adeta. Cemal Elmasoğlu'nun vizyonuna hayran kalmamak elde değil.
Çünkü Kemalpaşa, Batı Anadolu Lojistik Projesi'nin de merkezi olarak düşünülen özellikli bir yer. Önemli otoyol ve demiryolu bağlantılarına sahip. Lojistik merkezi için bundan daha iyisi düşünülemezdi.
***
Elmas Grup 1996 Gümrük Birliği sonrasında da büyük bir yatırıma imza atmıştı burada. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yapmıştı açılışını. Cemal Elmasoğlu, başarının farkllılık yaratmaktan geçtiğini içine sindirmiş birisi. Elmas Grup'un gelişim süreçlerinde hep bu anlayışın izlerini görmek mümkün. İlerlemeye ve gelişmeye doğru fark yaratmak anlamında ilklere imza atmış bir kuruluş onlar.
Dünya ile rekabet eden sistemler içerisinde var olmanın, yenilikçilikten ve uluslararası standartlara ulaşmaktan geçtiğini benimsemiş vizyoner bir insan Cemal Elmasoğlu. Ancak tüm bu özelliklerinin yanı sıra, 1951'de babasının temelini attığı lojistik serüveninde bugün yıldızlara ulaşacak kadar yükselmesinin temelinde insancıl kişiliğinin de bir o kadar etkili olduğuna inanıyorum.

bir not
Yaşam Atölyesi İzmir'de

Son dönemin kişisel gelişim trendleri, kavramları ve çalışmalarının arasında özgün yaklaşımı ile adını duyuran "Yaşam Atölyesi" İstanbul ve Amsterdam'daki atölyelerinden sonra yeni atölyelerini İzmir'de açıyor.
Yaşam Atölyesi 2013 yazından önce Alaçatı, eylül ayında ise Alsancak ofisinde faaliyetlerini başlatacak. Yaşam Atölyesi, kurumsal eğitimlerini de AVCT markası altında iş dünyasına sunacak.
İzmir ve İzmirlilerin yaşamında özel bir yeri olduğunu ifade eden çalışmalarıyla dikkat çeken Aret Vartanyan, kendinizi tanımadan, kendimizle barışmadan, kendimizi sevmeden hayallerimizi gerçekleştirmenin imkansız olduğunu ve ne çevremize, ne de dünyaya verecek bir şeyimiz olmayacağının altını çiziyor.
Merak edilen bütün yönleriyle, Aret Vartanyan'ı yarın 13.00 ile 15.00 arasında Swissotel'in Didim salonunda izleyebilirsiniz.

küpe

Geleceği tahmin etmenin emin yolu onu yaratmaktır.
Peter Drucker

fıkra
Karşı gelmek

Yargıç esmer kadına sordu:
"Sanık size üç kere tecavüz etmiş. Buna karşı hiç bir şey yapmadınız mı?.."
Genç kadın masum bir tavırla karşılık verdi:
"Yapmaz olur muyum sayın yargıç. İlk seferinde karşı geldim."

hayattan
Konu: Nesneler arası lişkiler

Nurettin Yekeler, zihinsel engelliler öğretmeni. İşini bilen ve seven biri. Öğrencileri için didinen, idealist bir eğitimci.
O gün öğrencisine alçakta-yüksekte, kavramlarını belletecek. Nesne kartlarından yararlanarak konuyu pekiştirmeye çalışıyor.
.Kartallar yüksekten uçar.
.Ağrı Dağı yüksek, Spil Dağı alçak.
.Taş alçakta, bulut yüksekte.
.Çilek alçakta, erik yüksekte.
.Tavuk alçakta, güvercin yüksekte.
Örnekler uzayıp gidince, öğrenci bir şeyler öğrenmiş olmalı ki heyecanla bağırır:
"Öğretmenim sen benim babamdan daha alçaksın!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA