• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye’nin en büyük kişisel dönüşümü ERKİN USMAN

Türkiye'nin en büyük "kişisel dönüşümü"

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2012, 00:00
Son 4 yılda 200.000 katılımcının yaşamında fark yaratan Yaşam Atölyesi, İzmir'e yerleşiyor. 2009 yılında Kişisel Dönüşüm Danışmanı-yazar Aret Vartanyan tarafından kurulan Yaşam Atölyesi, önce Alaçatı, ardından İzmir'de açılıyor. Vartanyan, 15 Aralık'ta İzmir Swissotel'deki basın toplantısının ardından İzmir iş dünyasının buluştuğu özel bir kişisel dönüşüm semineri düzenledi. Ayrıca, Yaşam Atölyesi'nin kurumsal eğitimlerini ayrı bir platforma taşımak için kurulan Aret Vartanyan Corporate Training'in (AVCT) ilk duyurusu da İzmir'de yapıldı.
Binlerce katılımcısının yaşamında çalışmalarıyla kalıcı farklılık yaratan Yaşam Atölyesi, insanı ve insan olmayı odak alan çalışmalarıyla yurtiçi ve yurtdışı genişlemesini İzmir'in ardından sürdürecek.
İş dünyasının da insanlardan oluştuğunu, şirketlerin de insanlar gibi nefes aldığını, hayalleri olduğunu, iniş ve çıkışları yaşadığı yaklaşımından hareket ederek kurumsal eğitimler sunan AVCT'de ilk lansmanını İzmir'de gerçekleştirdi.
AVCT kurucu ortağı, Kariyer ve Kişisel Dönüşüm Danışmanı Zuhal Gürçimen, tüm eğitim ve çalışmalarının insanın bir kaynak değil, bir değer olduğu yaklaşımına odaklandığına vurgu yaparak, kurumsal eğitimlerde yeni bir dönemi başlattıklarını belirtiyor. SGK, Total Grubu, Unilever, Doğan TV Holding, Efes Pilsen, JTI, Vakko, Elginkan, Lilly İlaç gibi, sektörlerinin öncü şirketlerine kurumsal eğitimler sunan Yaşam Atölyesi, artık kurumsal eğitimlerini AVCT altında sürdürecek.
***
Yaşam Atölyesi, felsefe-psikoloji-sosyoloji-fizik ve insanı / evreni oluşturan temel düşünsel, ruhsal ve bilimsel yaklaşım ve olguları tek bir havuzda damıtarak, günlük yaşamda kullanılacak basitlikte bireye özel çözümleri sunuyor.
Ayrıca Türkiye'nin ilk kişisel dönüşüm akademisi; Yaşam Atölyesi ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğinde çalışmalarına başladı.
Birebir çalışmalarda ise, bireyin kendisi ve yaşamıyla ilgili süreçler özel danışmanlık hizmetiyle, bireye uygun zaman ve mekanda sunuluyor.
Bireyin kariyer yolculuğundan özel yaşamına, hobilerinden ruh, beden ve zihin sağlığına kadar yaşamın her noktasında başarı, tatmin ve pozitif duygularını maksimum düzeyde yaşaması için Yaşam Atölyesi katılımcıları ile birlikte çalışıyor.

Bu kıyamet başka!

Bostanlı Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Feyyaz Sungur, asıl kıyameti 21 Aralık'tan evvel Bostanlı esnafının yaşadığını" söylüyor. Sungur, belediyelerin AVM'lere ve büyük marketlere sağladığı, araç servislerinin yanına bir de sokak işgallerinin başladığını, şimdi de sokak kaldırımlarına taşan işgaller yaşadıklarını ısrarla vurguluyor.
Sungur'u dinlemeye devam:
"Çeşme durağı ve çevresi, toplanmayan çöp yığınının ortasına kalmış gibi. Kötü kokular yüzünden buraları geçit vermiyor. Hayali kıyamet 21 Aralık'taydı. Oysa Bostanlı ve çevresinde her gün bir başka kıyamet var. Bunun acısını Bostanlı esnafı çekiyor."
Sungur, Bostanlı'da yaşayanları ellerinin altındaki her zaman kendilerine yardımcı olan, sağlıklı ve güzel her şeyi yaşayanlarına sunmaya çalışan bu esnafı desteklemelerini istiyor ve ekliyor:
"Alsancak'ta birahane ve lokantalar bitirildi. Şimdi sıra Bostanlı'ya geldi."

küpe

Bizi kıskananların sayısı, becerilerimizi doğrular.
Oscar Wilde

günün fıkrası
Giyinme süresi

Bir kırıkayak ile karınca sinemaya gitmeye karar vermişlerdi. Kırkayak:
"Bekle de elbisemi değiştireyim" dedi.
Aradan bir saat geçti. Karınca sabırsızlığın son haddine varmıştı. Öfke ile sordu:
"Haydi yeter artık, nerede kaldın?"
Kırkayak bağırarak cevap verdi:
"Bir iki dakika daha izin ver. Çoraplarımı giyiyorum."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA