• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2013 beklentileri ve bir demet dilek ERKİN USMAN

2013 beklentileri ve bir demet dilek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.12.2012, 00:00
31 Aralık gecesi,yani bu gece saat 24.00yeni bir yıla, 2013 yılına adım atacağız. Herkesin kendine göre bir dilek ve temennisi var. Eski sporcu aynı zamanda yazar kardeşimiz A. Rıza Saysen de hani, "Şakayla karışık Sadri Alışık" derler ya, o cinsen ilginç bir değerlendirme yollamış. Gülücüklerle katılmamak elde değil.
***
Yeni bir yıl, yeni bir umut demek... Herkesin planları, beklentileri, hedefleri var. Yeni yılı kutlamak için herhangi bir sebebinizin olması gerekmiyor. Örneğin sevgilisi olmayanlar için, sevgililer günü anlamsız olabilir... Annesini kaybeden biri için, anneler günü hazırlıkları ızdırap verici olabilir. Ama yeni yılı kutlamak için bir umut var... Yeni bir başlangıç umudu. Kimileri için üniversiteye giriş yılı olacak... Kimilerinin, bekledikleri bebekleri dünyaya gözlerini açacak...
Kimileri, evlilik müessesesine adımlarını atacaklar. Her yıl olduğu gibi acı tatlı olaylar yaşanacak. Bütün insanlar, kendileri ve sevdikleri için, mutlu bir yılın beklentisine girecekler. Kutlamak ve sevdiklerimizle mutlu birkaç saat geçirmek için uygun bir gün bence.
Böylece iyi-kötü geride bıraktığımız bir yılı daha tüketmenin, -laf aramızda biraz daha yaş almanın- hüznü yerine, sevinmeyi, mutlanmayı tercih ediyoruz.
***
Biraz nükte ile karışık temenniler:
* Yeni yılın kellere saç,
* Hastaya ilaç,
* Züğürte para,
* Sıvacıya mala,
* İşsize iş,
* Dişsize diş,
* Olmayana çocuk,
* Üşüyene gocuk,
* Kolaya buz,
* Yemeğe tuz,
* Nazar değmişe hoca,
* Evde kalmışa koca,
* Dırdırcıya akıl,
* Dırdırcıya katlanma mecburiyetinde kalana ise sabır diliyoruz.
***
Ama asıl temennimiz şu olacak: Geçen yıl çektiğiniz sıkıntıları ve acıları... Hatalarınızı, kırgınlıklarınızı... Düş kırıklıklarınızı, rüyalarınızı... Harcadığınız fırsatları, imkanları lütfen unutunuz.
Su akıyor, neticede mecrasını buluyor. Umudumuzu hiç kaybetmeden yola devam edeceğiz. 2013 yılının başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa barış, birlik, başarı, sağlık, esenlik gibi erdemler getirmesini diliyoruz. Dileriz öyle olur...

ege'den
Kasaba'da senfoni...

Senfonik müziği kasaba ve ilçelere ulaştırmak isteyen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO) geçtiğimiz günlerde Salihli ve Turgutlu'da 2 konser verdi. Halk tarafından yoğun ilgi gören konserlerin 2013 yılında da devam etmesi planlanıyor.
Şef Ender Sakpınar yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın ilk konseri Salihli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çok sayıda sanatseverin ilgiyle izlediği konserde sanatçılar flütte Şefika Kutluer ve kemanda Yeşim Gökalp'ın performansı uzun süre alkışlandı. İlk konserin ardından ikinci konser durağı Turgutlu Ticaret Odası konferans salonu oldu. Aynı performansı burada da gerçekleştiren İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nı izlemeye gelen sanatseverler konser sonrası sanatçıları tebrik etti.
İzmir Devlet Senfoni Orkestırası Müdürü (İzDSO) Ender Ünal, Salihli ve Turgutlu konserlerinin son derece başarılı geçtiğini belirterek, "Halkın sanata ve sanatçıya ilgisi gerçekten çok büyüktü. Onlar kadar bizlerde iki gün boyunca verdiğimiz konserlerden memnun kaldık. 2013 yılında da yine kasaba ve ilçelere giderek bizi izleyemeyen sanatseverlere ulaşacağız. İzdso halk ile iç içe olmayı hedefliyor" dedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA