• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe’deki hizmet yarışı ERKİN USMAN

Göztepe'deki hizmet yarışı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2013, 00:00
Özkul'lar sülaleden Göztepeli. Zeki Özkul, uzun yıllar sarı-kırmızı kulüpte başkanlık, yöneticilik yaptı. Bülent Özkul, babasından aldığı bayrağı yine uzun yıllar gönderde tuttu, 4 dönem yöneticilik, 1 dönem de başkanlık görevlerinde bulundu. Tekstil sektöründe uzun zaman zirvedeydi.
Alphan Manas da sülaleden Göztepeli. Babası Prof. Dr. Oğuz Manas hem iyi bir basketbolcuydu hem de Göztepe'de profesyonel kalecilik yaptı. Alphan Manas bilişim ve iletişimin Türkiye çapında tanınan girişimci kişileri arasında. Erdal Saçan da ekonomist. Bu üçlü harika bir iş yaptı, Göztepe Taraftar Derneği'ni resmi olarak kurdu. Apoletleri söktüler, eskiden başkanlık ve diğer üst görevlerde bulunduklarını bir yana bırakarak sarı-kırmızılı renklere yaraşan bir taraftar topluluğuna ulaşılması için adeta reform niteliği taşıyan özveride bulundular.
***
Göztepe Taraftar Derneği 8 aylık titiz bir çalışmanın ürünü. Özkul, Manas ve Saçan, İzmir'deki tüm bürokrat ve sivil toplum kuruluşları önderlerini ziyaret etmişler, hedeflerini anlatmışlar, son derece büyük ilgiyle karşılanıp destek sözü almışlar. Özkul yola çıkış nedenleri olarak, "Göztepe taraftarı, sadece İzmirimizin, hatta Egemizin değil, ülkemizin, hatta dünyanın dört bir yanında mevcuttur. Bu kadar büyük camianın potansiyeli ve dinamizmini Göztepe'nin bugünleri ve yarınları için daha yaratıcı ve üretken bir düzeye taşımak temel önceliğimizdir" diye anlattı.
***
Özkul, büyüklerden miras kalan Göztepelilik kültürü ve duruşunu yeni nesillere aktarmak, geçmişe olan borcu ödemek, yarınlara olan sorumluluğu duyarak harekete geçtiklerini de söyledi. Özkul, "Göztepe'nin kuruluşundan bugüne geçen süreçte, yaşananlar ve yaşatılanlar hem bu şehrimizin hem de ülkemizin tarihsel belleğıinde silinmez izler bırakmıştır. Sadece başarılı dönemlerde değil, başarısızlıkların zincirleme şekilde yaşandığı dönemlerde dahi on binlerce Göztepe taraftarı, inançla ve coşkuyla tribünlerdeki yerini almış, takımına olan sevdasını hiç terk etmemiştir. Göztepe armasının olduğu her yerde, Göztepe taraftarının olması da artık bir gelenek haline gelmiştir" diye konuştu.
***
Şanlı Göztepe taraftarının zengin birikim ve deneyimlerini bir araya getirip ortaya büyük bir sinerji çıkartmak için Göztepe Taraftar Derneği'ni kurduklarına da değinen Özkul sözlerini şöyle sürdürdü: "Çoğulcu yapısı ile büyük bir değer oluşturan Göztepe tribünleri ve taraftarlarını 'tek tipleştirmek' için değil, farklılıkları ile bir arada tek ses ve tek yürek olacak şekle getirmek hedefindeyiz. Göztepe sevdasını, yarım asırdan fazla süredir yorulmuş yüreklerinde taşıyan büyüklerimizle, yeni bir heyecanla genç yüreklerinde taşıyan kardeşlerimizin daha fazla gelmek isteyecekleri tribünler oluşturmak istiyoruz. Bu hedefimizin gerçekleşmesi için de, çalışmalarımızı tribünlerdeki bütün dernek ve gruplarla bir arada ve elbirliğiyle yürüteceğiz. Göztepe'nin yarınlarına yönelik hedeflerimizin kalıcı gerçekleşmesine yönelik olarak da, başta kulüp yönetimimiz olmak üzere yerel yönetimlerimizle ve şehrimizin etkin insanlarıyla da gerektiği şekilde temaslarımız olacak ve ilişkiler kurulacaktır ve kurulmuştur."
***
Bülent Özkul, Göztepe taraftarının gerek sosyal hayatta ve gerekse tribünlerde birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi, şiddete dayalı her türlü hareketin önüne geçilmesi, taraftar sayısının tüm Türkiye ve dünya çapında artırılması, kulübün faaliyet göstermekte olduğu veya gelecekte faaliyet göstereceği tüm şubelerdeki müsabakalara taraftarların çağdaş ölçüler içersinde ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde götürmesinin, öncelikli hedefleri olacağını da sözlerine ekledi. Özkul, bu çerçevede, başta ilköğretim okulları, liseler ve üniversiteler olmak üzere etkinlikler düzenleyerek genç nesile Göztepe tarihini ve duruşunu anlatarak Göztepeli bir nesil oluşturulması, taraftarlar arasındaki sosyal dayanışmayı artırmak ve bütünleşmeyi sağlamak amacı güttüklerine de anlatarak, "Ben değil, biz varız felsefesiyle hareket edeceğiz" dedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA