• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu rekabet yeni değil ERKİN USMAN

Bu rekabet yeni değil

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.04.2013, 00:00
Malum, tam bir yıl sonra yerel seçimler yapılacak. Bu seçimlerin, önceki seçimlere oranla çok daha sorunlu ve kıran kırana geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz.
Daha bir yıl var ama adaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Adayların içinde en dikkat çekeni ise, Karşıyaka'dan adaylığını açıklayan Cihan Türsen.
Görev yaptığı 1989-1994 arası, uygulamalarıyla, yönetim anlayışıyla, nezaketiyle, vefasıyla, özellikle dönemin ANAP iktidarının baskılarına karşı ilkeli duruşuyla, parti içi disiplinli tavrıyla ve projeleriyle hep dikkat çeken Cihan Türsen, yıllar sonra yine karşımızda ve Cevat Durak ile diğer adayların en ciddi rakibi gibi görünüyor.
Aslında bu rakiplik pek de yeni değil.
Meslektaşımız ve eski belediyeci Vecdi Altay, bu durumu, bundan 10 yıl önce yazdığı ve ikinci baskısı yaklaşık 10 gün sonra Etki Yayınları'ndan çıkacak olan Reis Bey adlı kitabında çok iyi anlatmıştı.
Vecdi Altay'ı dinliyoruz:
"12 Eylül'den sonra yapılan yerel seçimlerde SHP, ön seçimi ilk kez 1989 yılında yaptı. O tarihten günümüze kadar da tam anlamı ile ön seçim yapılmadı zaten. 1989 yılında yapılan ön seçime, Cihan Türsen, Cevat Durak, Cevdet Tümtürk, Abdullah Kuş, Necmiye Ertem ve Mustafa Sezen katılmıştı. Sandıklar açıldı ve Cevat Durak, sadece üç oy ile ön seçimi kaybetti. SHP'nin başkan adayı da Cihan Türsen oldu. Seçimler yapıldı ve Cihan Türsen, Karşıyaka Belediye Başkanı seçildi. 1984 seçimlerinde Büyükşehir dahil olmak üzere, Karşıyaka, Konak ve Bornova, ANAP'tan SHP'ye geçti. 1989 seçimleriyle birlikte, seçime yeniden dahil edilen Buca da SHP'nin oldu.
Yaklaşık 25 yıl önce yaşanan bu olayları, siyasetin cilvesi olarak yorumlayalım ve Cihan Türsen'in adaylığının, partide ve Karşıyaka kamu oyunda yep yeni heyecanlar yaratacağını belirtelim..."

hayattan

Çocuklarla şenlendik

Mustafa Yıldız, bu yıl 4. kez gittiği Dikili'de, karikatür şenliğini geleneksel hale getirdi. Yüzlerce çocuk 2 gün boyunca karikatür çizmenin keyfini çıkardı. Muammer Aksoy Parkı'nda pırıl, pırıl havada yine aynı ışıltıdaki çocuklarla, "Adalet"i karikatürlerde aradılar!
Şenlik "Adaletin Bu mu Dünya" sergi açılışı ile başladı. Levent Dağaşan ve arkadaşlarının karikatürlerinden oluşan karma serginin konusu da "Adalet" oldu. Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak ve meclis üyeleri açılışta hazır bulundu.
Şenliğin teması neden adaletti?
Biliyorsunuz, Dikili halkına bedava su dağıttığı gerekçesiyle açılan davadan beraat eden Belediye Başkanı Osman Özgüven'e, aynı gün ihaleye fesat karıştırmaktan dava açılmıştı. Bende ilk şenlik hazırlıkları için oradaydım. Yani "1 Nisan Dünya Şaka Günü"nü kutlayacaktık! Başkana, "1 Nisan şakası gibi, bir dava bitiyor, bir yenisi açılıyor" dediğimde gülüşmüştük. Ama bu şaka değildi! Geçenlerde sonuçlanan davada Osman Başkan ceza almış, yurtdışına çıkmak zorunda kalmıştı. 9 belediye çalışanı tutuklanıp cezaevine konulmuştu. Bu tartışmaların olduğu ilçede, bu yıl şenlik temamız, bu yüzden "Adalet" oldu.
Karikatür atölyesine katılan tüm çocuklara mizah dergileri dağıtıldı. Hepsine, katılım sertifikası verildi.

kentten
İzmir'de senfoni günleri

İzmir Devlet Senfoni Orkestırası (İZDSO) dünyaca ünlü şef ve sanatçıları İzmirli sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde şef Hansjörg Schellenberger yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestırası'na, kornoda Radovan Vlatkoviç ve fagotta Tolga Alpay eşlik edecek.
5 Nisan Cuma akşamı saat 20.30'da başlayacak olan konser programında Mırzayev'in fagot konçertosu dünya prömiyeri, R. Strauss Korno Konçertosu No.2 ve J. Brahms'ın Senfoni No.2 Re Majör Op.73 eserleri seslendirilecek.
Köln Radyo Orkestrası ve Berlin Filarmoni Orkestrası'nın solist sanatçısı olan şef Hanjörg Schellenberger, Berlin Filarmoni Nefesliler Topluluğu ve Viyana-Berlin Topluluğu gibi gruplarla çalışmıştır. Berlin Müzik Akademisi'nde de eğitim veren Hansjörg Schellenberger, Sienna'da misafir profesör, Magister Musicae projesinde masterclass yöneticisi olmuştur. Madrid'de Escuela Superior de Musica Reina Sofia'da baş obua profesörüdür.

küpe
Kimse tesadüfle veya onun vasıtasıyla doğru ve akıllı olamaz.
Aristoteles

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA