• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de neler oluyor? ERKİN USMAN

CHP'de neler oluyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.04.2013, 00:00
"Karanlıklar Prensi"ne: "Bu gelişmelerin temelinde ne var?" diye soranların Ahmet Kadıbeşegil'den alacağı yanıt şöyle:
"Aday adaylığını açıklayan Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen parti ve kamu oyunda büyük destek gördü" diyor ve ekliyor:
"Karşıyaka'yı bana anlatırken 2030'larda sadece batıya açılan bir nokta değil, batının Anadolu'ya giriş noktası olması gerektiğini söyledi. Türsen'in bu hedefe varmak için 2109 ve 2023 kısa ve orta vadelerdeki projeleri var. Sadece Karşıyaka'da değil, tüm İzmir'in kabul edebileceği önemli yatırım ve olaylar."
"Karanlıklar Prensi"nin anlattığına göre; Türsen ekibini çok yakında açıklayacak. Sonra da sosyal ilkeleri benimseyen ve bunun gereklerini içeren bir programı deklare edecek.
Projeleri arasında ilginç bir konu var. Torpil kalkıyor. İş için müracat edenlerin tümünün ismi kağıtlara yazılacak, cam kavanoza konulacak. İsimlerin seçimini müracaat edenler arasından kendilerinin seçeceği kişiler tarafından yapılacak. Bu da "adaletli" iş gereğinin göstergesi olacaktır. Türsen bunun gibi yaklaşımları ile kamu oyunu çok şaşırtacağa benziyor.
* * *
"Karanlıklar Prensi"nin CHP kulisleriyle ile ilgili notları şöyle...
* Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde elini masaya vurdu. Başkan'ı bu kadar öfkelendiren olay, İl Başkanı Ali Engin'in istifa ederek Karşıyaka Belediye Başkanlığı için aday adayı olma isteğiydi. Bir önceki il yönetiminde görev alan Kocaoğlu'nunda çok değer verdiği bir üyenin konuyu gündeme getirmesi Başkan'ı çileden çıkardı. (Madem öyleydi niye il başkanlığına aday oldu. Bir de yerine Hüseyin Saygılı veya Cihan Türsen'i öneriyor, otursun oturduğu yerde) sözleri hem Ali Engin'i hem de siyasi geleceğini onun başkanlığına bağlayan kendinden menkul siyaset uzmanlarını şoke etti.
* İkinci olay ise oyunun, CHP'nin oyunun üzerinde olduğunu açıklayan belediye başkanlarına, CHP üst düzeyinden gelen bir değerlendirme...
(Demek ki bu arkadaşlar bu süre içinde parti programının öngördüğü sosyal demokrat bir yaklaşımla çalışarak partinin oyunu artıramamışlar, kendi oylarını artırmışlar o zaman bağımsız aday olsunlar. Bize, partiyi öne çıkaran başkanlar gerek)
Genel Merkez'in yaptığı anketlerde Tunç Soyer, Mehmet Ali Çalkaya, Tahir Şahin sınıfı geçmiş görünüyorlar. Bir de Levent Köstem'in adı ön plana çıkıyor. Aday adaylığı için hazırlanan Çiğli'de Gürbüz Bal, Bayraklı'da Kenan Fidan gerek taban gerekse Genel Merkez içinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Son durum bu...
* * *
Cumhuriyet Halk Partisi Buca örgütünde, 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oktay Gökdemir'in 2014 yerel seçimleri için CHP'nin en güçlü adayı olduğu tartışılıyor.
Üniversite öğretim üyesi ve genç olması nedeniyle, üniversite kenti olan Buca'da Dr. Oktay Gökdemir'in, diğer aday adaylarına oranla daha şanslı olduğu ileri sürülüyor.
Oktay Gökdemir'in aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ve örgüt tabanına olan yakınlığı, adaylık yarışında onu şanslı kılan önemli etkenler arasında sayılıyor.
8 yıldan bu yana APİKAM'da İzmir kent kültürü adına önemli çalışmalara imza atan Gökdemir, bakalım bu zorlu yarışta ipi göğüsleyebilecek mi?

kentten
Otomobil servisçileri toz ve çamurdan bıktı

Bayraklı Adalet Mahallesi Manas Bulvarı 85 numaralı binanın etrafındaki otomobil servisçileri yollarının toprak olması nedeniyle yağmurlu havalarda çamurdan, yağışsız havalarda ise tozdan perişan olduklarından yakınıyorlar. İki aydır Bayraklı ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerini telefonla arayıp çektikleri sıkıntıyı dile getirdiklerini belirten esnaf, "Her defasında 'Bu gün geliyoruz' diyorlar ne gelen var ne giden. Dükkanlarımızın önünde yağmurlardan 30-40 cm. çukurlar oluştu ve yağmur suyu dolu. Araçlar çukurlara ve çamurlara girerek bize ulaşabiliyorlar. Dükkanlarımız çamurdan geçilmiyor. Kuru havalarda ise tozdan geçilmiyor. 100 metre ilerimizde İzmir'in simge olacak gökdelenler yapılıyor. Bayraklı Belediyesi temizlik görevlileri Manas Bulvarı'nı günde 4-5 kez temizliyorlar ancak bu toprak yolun çamuru veya tozu tekrar kirletiyor. Bizler binlerce lira vergi ödüyoruz. Neden bu sorunu çözmüyorlar."

küpe
Hiç kimsenin hatasını yüzüne vurmayın. O hatayı işleyene hatasını, başka birini misal göstererek anlatın.
Hz. Ali

günün fıkrası
Balayı

Biri İtalyan öteki Türk iki genç kadın konuşuyordu. İtalyan:
"İtalyan erkekleri çok incedir. Kadının önce elini öperler, sonra omuzunu, sonra da boynunu..."
Türk kadını güler:
"Çok uzatıyorlar. O zamana kadar bizim erkekler, balayından dönerler..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA