• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Camialtı esnafı Erdoğan’a çıkıyor ERKİN USMAN

Camialtı esnafı Erdoğan'a çıkıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.04.2013, 00:00
İzmir Kemeraltı Başdurak, Şadırvanaltı ve Kestane Pazarı camilerinin altında işyerleri bulunan esnaf, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce dükkanlarının haksız yere kamulaştırıldığını, bu uygulamanın İzmir dışında Türkiye'nin hiç bir kentinde görülmediğini belirterek konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a götüreceklerini bildirdiler.
350 yıldır tapulu gelen dükkanlarının Vakıflar tarafından son derece düşük bedelle kamulaştırılıp açık artırmayla paralı kişilere yüksek bedelle kiraya verildiğinden yakınan esnaf, "Umuyoruz ki Başbakanımız, bu haksız uygulamanın ardındaki gerçeklerin araştırılması için için soruşturma açtıracak ve dükkanların hak sahiplerine iade edilmesi için talimat vereceklerdir" diye konuştular.
Dükkanları elinden alınan işyeri sahiplerinden 4'ünün üzüntüden öldüğünü, kimilerinin kanser ve kalp hastalıklarına yakalandığını, kimilerinin de üzüntüden kör olduğunu öne süren esnaf, bazılarının da tapulu dükkanlarında kiracı haline sokulduğunu sözlerine eklediler.

Buca'da davulu AK Parti çalacak

Yaklaşan yerel seçimlerde aday adayları bir bir sahneye çıkarken, AK Parti aday adayı olan İsmail Bekiroğlu her zamanki gibi çalışmalarına erken başladı.
Bekiroğlu, İzmir'in değişik ilçelerinde, değişik partilere mensup insanlarla görüşmelerini sürdürüyor. Buca'da ılımlı CHP'liler Bekiroğlu'nun AK Parti adaylığına sıcak baktıklarını ve kendisine destek vereceklerini söylüyor. Bekiroğlu'nun AK Parti'den aday olması halinde, CHP tabanının en az üçte birinin AK Parti'ye kayacağını düşünen CHP'li fanatikler, umudunu Bekiroğlu'nun AK Parti'den aday gösterilmemesine bağlamış gözüküyor.
Zira, 1999 yerel seçimlerinde DSP İzmir'de kazandığı ilçeler içinde en düşük oyu Buca'da almıştı. CHP de İzmir'de en düşük oyu Buca'da alırken, her iki partinin tabanı Bekiroğlu ile birlikte MHP'ye kaymıştı. İsmail Bekiroğlu'nun 2009 seçimlerinde AK Parti'den adaylığı son saniyede engellenince, Buca CHP'de davullar çalınmaya başlamıştı.
Kulislerden yükselen sesler, 5 yıl Konak Belediyesi imar müdür yardımcılığı, 5 yıl Buca Belediyesi imar müdürlüğü, sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde genel müdürlük görevlerinde bulunan Bekiroğlu'nun yüzbinlerce imzası bulunmasına karşın, hiçbir şaibeli işe bulaşmamasına dikkat çekerek, "AK Parti aday profiline uygunluğu onun en güçlü tarafı" diyor ve ekliyor: "Buca'da bu defa davulları AK Partililer çalacak."

kentten
F.Bahçeli hanımlardan çocuklara yardım eli

İzmir Fenerbahçeliler Derneği'nde yeniden başkan seçilen Cem Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, seçim öncesinde söz verdiği, "İzmir Fenerbahçeliler Derneği Kadın Kolları"nın kurulmasının hemen ardından sosyal çalışmalara hız verdi. Dernek ilk olarak Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın ile bir görüşme gerçekleştirerek, Urla Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrenciler ve ihtiyaç sahibi çocuklar için bir yardım kampanyası başlatma kararı aldı. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ziyarette hem çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları kutlanacak hem de çocuklara dernek üyeleri tarafından toplanan giyecek ve hobi malzemeleri hediye edilecek.
Böylece çocukların güzel bir bayram geçirmeleri sağlanacak. Dernek Başkanı Cem Çalışkan, Kadın Kolları Başkanı Deniz Uluer ile birlikte yaptığı ortak açıklamada, "Urla Çocuk Yuvası ile başlayan sosyal kampanyalarımız İzmir'in diğer ilçelerinde de devam edecek. Bu projenin gerçeklemesinde bizden katkılarını esirgemeyen Urla Kaymakamı Günaydın'a derneğimiz adına teşekkür ediyoruz" dedi. Çocuklara katkıda bulunmak isteyenler: 0542-574 5830 ve 0532-4901038 nolu telefonları arayabilirler.

küpe
Tabiatta taşkın bir öfke kadar insanı insanlıktan çıkaran, hayvanlaştıran birşey yoktur.
John Webster

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA