• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de bir kadın aday da Çiğli’den ERKİN USMAN

CHP'de bir kadın aday da Çiğli'den

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.05.2013, 00:00
İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, sonra Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "İzmir'de kadın belediye başkanları görmek isteriz" dediler ve Çiğli'nin vefat eden Belediye Başkanı Ensari Bulut'un eşi Ester Bulut da adaylık çalışmalarına başladı.
Bulut, yakın çevresine "Eşimden dolayı Çiğli halkına borcum var. Hem yarım kalan hizmetleri tamamlamak hem de her şeyiyle hazır 40 projeyi hayata geçirmek için yola çıktım" diyor.
* * *
Bayraklı'da avukat Pınar Susmuş'un dışında henüz net bir tavır konmamış olsa da Çiğli Belediye eski Başkanı Ensari Bulut'un eşi Ester Bulut bir süredir adaylık yönünde hazırlıklar yapıyor.
* * *
2009 yerel seçimlerinde eşi Ensari Bulut ile birlikte ilçede çalmadık kapı bırakmadığı belirtilen Ester Bulut'un genç ve kadın kimliğinin yanı sıra bölgenin sorunlarına vakıf, halkın sevgisini kazanmış olması da gözden kaçmıyor.
Ortada henüz resmi bir açıklama yok ama gençliği ve güzelliği ile kulisilerde kendisine yer bulan Ester Bulut şöyle konuşuyor:
"Eşimden sonra Çiğli hak ettiği hizmeti alamadı. Oysa çok önemli projeler hazırlanmıştı ve bunlar beş yıl içerisinde hayata geçirilecekti. Şimdi elimde kırka yakın proje var. Ve hepsi hazır halde. Hem eşimden dolayı Çiğli halkına olan borcumu ödemek hem de bu projeleri gerçekleştirmek için bu dönem aday olacağım."

kentten

Nerede bu mezar bekçileri?

Bu fotoğraflardaki mezarlar Karşıyaka'da... Kiminin mezar taşları parçalanmış, kiminin tabelaları sökülmüş. Bazılarının çevresinde pislikler birikmiş. Belli ki, Soğukkuyu'daki Karşıyaka Mezarlığı'nın temizlikçileri veya bekçileri buraya uzun zamandır uğramamış.
Görünüşe bakılırsa bu viran olmuş mezarlar, sapıkların, tinercilerin işi... Ölüleri mezarlarında bile rahat bırakmayan manyakların marifetleri bununla da kalmamış. Mezarlık içinde böyle manzaralara adım başı rastlamanız mümkün. POTA okuru Mehmet Emin Mendaş'ın çekip gönderdiği bu resimlere dikkat!
Şimdi soruyoruz...
Bu mezarlığın bekçileri uyuyor mu?

egeden

Çeşme'ye Sağlık Güvenlik Birimi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Çeşme Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (Çeşme OSGB) Ilıca'da hizmet vermeye başladı. Kurdeleyi Kaymakam İnci Sezer Becel kesti.
Çeşme OSGB'nin açılış kokteyline başta Özel Sissus Hastanesi Başhekimi Ali Yarımoğlu, Genel Koordinatörü Mehmet Karakuş, Çeşme Alper Çizgenakat Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Merve Yaşar, Çeşme Meteoroloji İstasyon Müdürü Mehmet Kutluay ve Honey Güzellik Salonu sahibesi Tuğba Kalkan Sevinç olmak üzere birçok davetli katıldı. Prof. Dr. Erkan Sevinç'in genel koordinatörlüğünde, Uz. Dr. İbrahim Sivrikaya tarafından kurulan Çeşme OSGB'de, Uz. Dr. Ayşegül Uluutku Sivrikaya işyeri hekimi, Fizikçi Anıl Aşkın iş güvenliği uzmanı, hemşire Şaziye Yarar da sağlık personeli olarak görev yapıyor.

küpe
Altının ne olduğunu mihenk, cimrinin kim olduğunu dilenci bilir.
Sadi

günün fıkrası

Yazı değişmesin

Cemal sabahtan beri bilgisayarda yazı yazıyordur. Öyle yorulmuştur ki elini kaldıracak hali yoktur. Temel de karşısında boş boş oturmaktadır. Can sıkıntısından da patlamaktadır. Cemal bir ara durur. Temel'e seslenir:
"Ula Temel, inan çok yoruldum. Elimi kaldıracak halim yok. Sabahtan beri yazıyorum. Gel biraz da sen yaz."
Temel:
"Uy uşağum ben de çok isterim yardım etmeyi. Şimdi ben yazarsam yazı değişikliği olur. Anlaşılır benim yazdığım..."
Savaş Ünlü'den

laflama
* En masum gösteriler bile yasaklandıktan sonra, en cafcaflı gösterişlerin sürmesi kanımca manidardır!
* "Uyan da balığa gidelim" diye çok deriz ama balıkçılık neden üç tarafı denizlerle çevrilmiş ülkemizde fazla gelişmemiştir?
* Mutluluğu ölçen uygulama geliştirilmiş... Benim için mutluluk kadın dırdırının olmadığı durumdur. Bu kadar da basit!
* Eee kimi erkeklerin gözünde, Kadın algısı saçı uzun, etekleri kısa!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA