• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de neler oluyor? ERKİN USMAN

CHP'de neler oluyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.06.2013, 00:00
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gezisi, resmi programların dışında ilginç gelişmelere neden oldu.
Bunlardan birisi, yaşları 28-35 arasında olan doktor, turizmci, mimar ve işletmeci 4 başarılı işkadınının Konak, Bayraklı, Bornova ve Karşıyaka'ya aday olmaları halinde, Genel Başkan'ın yaklaşımını öğrenme isteği idi.
CHP'nin 'Karanlıklar Prensi'nden bir değerlendirme:
Kısa görüşmelerinden umutlu olmuşlar ki, 8 Temmuz sürecini bekleyelim, bakalım kimler istifa edecek, nereye aday olacaklar. Sürpriz bir isim olmazsa, bugün adı geçenler arasında biz örgütte, anketlerde başarılı oluruz. Karar bu sonuçları göz ardı etmeyeceğine güvendiğimiz Genel Merkezi'ndir" diyorlar.
Cuma akşamını Seferihisar'da geçiren Kılıçdaroğlu'nun çarpıcı ziyaretçileri vardı.
Kendisine 'yakın' olan bazı kişilerin yanı sıra sabahın erken saatlerinde ileriye dönük olarak 'Türkiye için' önemli bir konuğu ağırladı.
* * *
Bunun ötesinde Hilton'da verilen yemekte, bazı belediye başkanları ve ikinci adamlarının, Genel Başkan ve Adnan Keskin'in danışman ve yakınları ile kurmaya çalıştıkları ilişkiler, gözden kaçmadı.
İkincisi ise tüm bunların ötesinde 2014 Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde.
Erdoğan'a karşı AKP ve muhafazakar tabanın oyunu alabilecek, seçilme şansı yüksek sosyal demokrat bir 'İzmirli' fenomene ne diyorsunuz?
Bunu bir düşünün.

kentten
Süt üreticileri yıkılıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; çiğ süt üreticilerimizin, geçtiğimiz Nisan ayında açıklanması gereken, çiğ süt alım fiyatının halen açıklanmaması nedeniyle yaşanan mağduriyeti ve bu gecikmenin sebeplerini yazılı soru önergesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı'na soruyor ve bir sohbetinde şunları söylüyor:
"Üç aydır maliyetlerinin altında süt satmaya mecbur bırakılan çiğ süt üreticimizin artık dayanacak gücü kalmamıştır. Geçtiğimiz Nisan ayında açıklanması gereken çiğ süt alım fiyatının, Haziran ayının ortasına gelmemize rağmen halen açıklanmaması, üreticilerimizin mağdur olmasına sebep olmaktadır."

hayattan

Meme kanseri ve bir öneri

Dünya şu günlerde savaşı, göçü, krizi bir kenera bıraktı Hollywood oyuncusu Angelina Jolie'nin her iki memesini de aldırmasını konuşuyor...
Annesini 56 yaşında meme kanserinden yitirmiş olan Angelina Jolie'nin nedenlerini kendi ağzından öğrendi dünya.
Tüm süreci bire bir, yakından yaşayan yıldız, aynı süreci tekrar yaşamak istemedi...
Çünkü yaptırdığı gen testinin yüzde 87 olasılıkla meme kanseri olabileceğini göstermesi onu harekete geçirdi...
***
Şu anda dünyada ve ülkemizdeki kadınları da cesaretlendiren bu radikal kararı alan Jolie'den etkilenen bazı kadınlar aynı testi yaptırması gerektiğini düşünebilir, ancak bizler taklitçiliği bir kenera bırakıp doğru düşünmek orundayız... Bilmelisiniz ki 'çok az' sayıda kadının buna ihtiyacı var...
Öncelikle ailenizde meme kanserine yakalanmış kişiler varsa derinlemesine araştırma yapın... Meme kanserinden korunmak için illaki yıldız olmanız, illaki zengin olmanız gerekmiyor... Bilinçli olmanız yeterli...
Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği önlem, her ay düzenli yapılması gereken 'el ile meme muayenesi'...
Kadınların korkulu rüyası meme kanserinin bu şekilde de olsa gündeme gelmesi ve bu konuya dikkat çekilmesi güzel...

küpe
Akıllı görünmeye çalışmak, olduğundan fazla akılsız görünmekten başka işe yaramaz.
Gresset

fıkra
Birinci seçildi

Amlerikada büyük bir ticari firma, kendi personeli arasında en parlak ve faydalı ekonomi modelini teklif edecekler için bir yarışma açmış, birinciye 1.200 dolar da ikramiye vaat etmişti.
Armağanı kim kazandı tahmin edersiniz? Gelecek sefer ikramiyenin sadece 100 dolara indirilmesini teklif eden genç bir memur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI