• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Misyonerler için İzmir, pilot bölge ERKİN USMAN

Misyonerler için İzmir, pilot bölge

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.06.2013, 00:00
Bu iddianın sahibi Büyük Birlik Partisi İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket diyor ki:
"Yıllardır devam eden ve son dönemlerde de ayyuka çıkan misyonerlik faaliyetleri için pilot bölge olarak belirlenen illerden birinin de İzmirimizin olması bizi üzüyor."
Ve, ardından ekliyor:
"Tüm bu faaliyetler yapılırken yetkililerimiz nerede? Bizlerin görüp duyduklarını acaba onlar duymuyorlar mı? Yoksa duyuyorlar, görüyorlar da güçleri mi yetmiyor?"
* * *
Ahmet Bereket'in iddiasına göre, misyonerler, faaliyetlerini anlatmak için kurdukları internet siteleri, yazılı ve görsel basınları ile o kadar rahat çalışmaktadırlar ki örneğin, www.hristiyanforum.com, www.kutsalkitap.org gibi sitelere girip istediğin ildeki istediğin kiliseye ulaşabilmeniz mümkün.
BBP İl Başakanı'nı dinlemeye devam:
"Efes Protestan Kilisesi, (Atatürk Mh), Bornova Protestan Kilisesi (Ergene Mh), İzmir İsa Mesih Topluluğu (Protestan Kilisesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Karataş), Karşıyaka Protestan Kilisesi (Karşıyaka Sevgi Protestan Topluluğu), Buca Protestan Kilisesi, Güney Ege Protestan Kilisesi, Ödemiş Protestan Kilisesi, İzmir Bağımsız Protestan Kilisesi (Alsancak), İzmir Karizma Center Türk Protestan Topluluğu, İzmir Enternasyonal Protestan Kiliseleri ile de faaliyet halindeler."
Bereket'in anlattığına göre, misyonerler, Alfa adını verdikleri program ile İngilizce öğrenmek isteyenlere doğrudan Hıristiyanlık propagandası yapmaktadırlar. Senede bir ya da iki kez düzenlenen Alfa kursuna katılanlar arsından, Hıristiyanlığı benimseyenler için ev kiliseler oluşturulmaktadır.
Türklere yönelik ev kiliselerde "Türk Ev Grubu" adı verilen bir çalışma yapmaktadırlar. Bu toplantılar çarşamba akşamları yapılmaktadır. Vaftiz aşamasına gelenler için Nisan ve Ekim aylarında "kilise kampları" düzenlemektedirler. Bu kamplara eskiler aileleriyle birlikte katılmakta ve yeniler üzerinde yoğun bir telkin ve ikna programı uygulanmaktadırlar.

hayattan
EXPO 2020'ye bir destek daha

Geçtiğimiz hafta İzmir'de ilginç bir sempozyum vardı. Adı: Dil ve İletişim Sempozyumu.
Aralarında Japonya, Hindistan, Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Fransa, Rusya, İtalya, Hollanda, Mısır ve Polonya gibi 46 ülkeden yaklaşık 200 akademisyenin katıldığı sempozyuma damgasını vuran isim Prof. Ezendu Ariwa oldu.
Sunumuna İzmir'in EXPO 2020 adaylığını hatırlatarak başlayan Ariwa, "Dünyanın dört bir yanından akademisyenleri ikinci kez İzmir'de bir araya getiren bu sempozyumun başarısı, İzmir'in uluslararası bir organizasyon olan EXPO'da başarılı olabileceğinin en güzel göstergesidir" dedi. Ariwa sunumunda, internet kullanımından sosyal ağlara ve üniversiteler arası işbirliklerinden uzaktan eğitime kadar pek çok çalışmanın yeşil teknoloji kullanımı ile ortaya konmasının önemine dikkat çekti.
İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, "Dünya artık sınırların ortadan kalktığı bir coğrafya. Bu coğrafya içinde sanat, edebiyat, tarih, ekonomi, eğitim ve elbette dil, birbirinden ayrı düşünülemiyor, birbirini etkileyerek ve dönüştürerek gelişiyor, tüm dünyayı şekillendiriyor" dedi.

küpe
Mutlu olmanın iki yolu vardır. Ya isteklerimizi azaltmak ya da imkanlarımızı çoğalkmak.
B. Franklin

geçmişten

İp yerine...

Yazar W.D. Howells, Venedik'te konsolosken hayli şişmandı. Günün birinde son derece uzun boylu ve sıska bir dostu tarafından ziyaret edilmişti. Bu zat ona, "Howells, senin kadar şişman olsaydım, mutlaka gidip kendimi asardım" dedi.
Howells hemen cevabı yapıştırdı:
"Eğer bir gün tavsiyene uymaya karar verirsem, ip yerine seni kullanırım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA