• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Siyaset kızışıyor ERKİN USMAN

Siyaset kızışıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.06.2013, 00:00
Siyasetin tansiyonu İzmir'de iyiden iyiye ısınıyor.
Yerel seçim hazırlıklarında son düzlüğe girilmiş olduğundan kulisler her gün yeni yeni isimleri aday adayı olarak karşımıza çıkarıyor.
Tüm bunlara rağmen Ankara parti genel merkezlerindeki çalışmalar derinden ilerlemeye devam ediyor.
Tüm siyasi partilerde ortak istek, doğru adayı bulup seçimi rahatça göğüslemek.
AK Parti'de işler biraz daha gizlilik içinde yürürken CHP Genel Merkez kulislerinden yansıyan bilgiler daha belirgin.
İddialara göre CHP özellikle büyük şehirlerdeki belediye başkan adaylarını seçim tarihinden en az beş ay önce belirleyecek...
Geçmişte belediye başkan adaylarının açıklanmasını 'son güne' bırakarak büyük sıkıntılar yaşayan CHP Genel Merkez Yönetimi'nin bu sefer farklı taktik belirmesi parti tabanında 'son derece isabetli bir karar' olarak değerlendiriliyor.
***
İzmir'de 2014 yerel seçimleri öncesinde gerek AK Parti için, gerekse CHP için 'kilit ilçe' konumuna gelen Buca'da da siyasetin nabzı her geçen gün daha hızlı atıyor.
İddialara göre, AK Parti kurmayları daha önceden de köşemizde yazdığımız gibi ilk isim olarak İsmail Bekiroğlu'nu masaya yatırmış durumda.
Kişisel oylarının çokluğu ve de ilçede sevilen bir isim olması Bekiroğlu'nun işini daha da kolaylaştırıyor.
AK Parti'de Bekiroğlu'nun alternatifi olarak Adnan Öztekin ve Mustafa Solmaz isimleri öne çıkıyor.
CHP'li kurmaylar, Buca'daki iktidarını, ilçenin geleceğine yönelik önemli projeler üretecek, halkıyla bütünleşerek çalışmalar yapacak, ilçede huzuru, birlikteliği sağlayacak, rüşdünü ispatlamış yeni bir isimle perçinlemek istiyor, yani yerel iktidarı AK Parti'ye kaptırmamak istiyor...
Evet, İzmir'in stratejik öneme sahip ilçelerinin başında gelen Buca, siyasi partiler içinde 2014 yerel seçimlerindeki başarının en önemli göstergelerinden biri olacak ve CHP Genel Merkezi asla işi şansa bırakmayacak.
Çünkü AK Parti'nin İsmail Bekiroğlu kozunun karşısında zor anlar yaşamamak ve seçimi kaybetmemek isteyen kurmaylar, Buca'da işi riske atmayacak.
Genel Merkez, merkez kurmayları, Buca'da doğru adayı göstermekte kararlı...
İşte o kulis kazanına kepçemizi daldırdık...
CHP Buca'da aday kim olabilir sorusuna Ankara kulislerinden cevap aradık.
Aldığımız yanıtların çoğunluğunda bir isim öne çıkıyordu...
Bu isim CHP PM eski Üyesi Mehmet Süne idi.
Efendim, ilgi ve destek büyük olunca biz de detaylı araştırıp, Mehmet Süne kimdir? diye sorduğumuzda karşımıza büyük bir başarı öyküsü çıkıyordu.
Hemen satırbaşlarını yazalım.
2003-2005 yılları arasında, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2005-2010 yılları arası 3 dönem kongreleri delegelerin büyük desteğiyle kazanarak Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanlığı ve sonrasında 2010 yılında CHP 33. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclis Üyeliği görevini başarıyla yapan Mehmet Süne, kendine has üslubuyla taraflı tarafsız herkesin sevgisini ve saygısını kazanmış bir siyasetçi...
Yaptığı örnek çalışmalarla 2004 yılında partisinin oy oranı yüzde 24 iken, 2007 Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde bunu yüzde 36'lara, 2009 Yerel Seçimleri'nde ise yüzde 52'lere taşıyarak CHP'nin uzun yıllar hasretini çektiği belediye başkanlığının kazanılmasında öncü olan Süne, kavgalardan uzak, akılcı, yapıcı ve uzlaştırıcı üslubuyla 2014 yılı yerel seçimlerinde de CHP Buca belediye başkanlığı adaylığına en yakın adaydır dersek, yanılmış olmayız.
Ya da kulislerin diline göre 2014 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İsmail Bekiroğlu ile CHP'nin Mehmet Süne ile sahaya inmesi yüksek bir ihtimal dersek, yanılmış olmayız.

küpe
Tabiatta taşkın bir öfke kadar insanı insanlıktan çıkaran, hayvanlaştıran bir şey yoktur.
John Webster

günün fıkrası
Ben değilim

Kalabalık bir parti sırasında, yakışıklı delikanlı, genç bir kızın kulağına eğildi:
"Güzel bir kız kardeşi olan hanım sizsiniz, değil mi?" dedi.
Genç kadından cevap:
"Hayır ben değilim. Kız kardeşimdir..."

geçmişten

Deniz suyu gibi

Süleyman Nazif ile Celal Nuri'nin arası bazen çok iyi, bazen de çok kötü olurdu. Buna rağmen birbirlerinden kopamazlardı. Esprileri ile ünlü Nazif, Celal Nuri ile ilgili bir soruya şu cevabı vermişti:
"Celal Nuri deniz suyuna benzer. Ne içilir, ne geçilir."

laflama
* Yabancı kızlar kurbağayı öpünce prens çıkıyor, bizim kızlarımız kurbağa öperse mazallah öküz çıkar hani.
* Talihin elinde oyuncak olsam gene bir nebze diyeceğim. Game Over oldum hacım iyi mi?
*Evet 'Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız' ona kuşku yok. Ama yıldırımlar yaratan bir ırk neden paratonerleri dışarıdan ithal eder onu anlamakta güçlük çekiyorum.
* Kutuplara ayırmayın bizi. Yoksa çok üşürüz.
* İnsan diyorum hani, Ferrari'sini satarak öyle bilge falan olamaz. Yüreğin yetiyorsa o Ferrari'yi bağışlarsın, ancak bilge olursun hacım !
* Kusma.... Kustukça sana da nefretini kusacaklar.
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA