• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme’de bir aday daha: Prof. Sevinç ERKİN USMAN

Çeşme'de bir aday daha: Prof. Sevinç

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.07.2013, 00:00
Artık sular iyice ısındı. Gerek Büyükşehir'de gerekse ilçelerde yerel yönetimlere adaylar ortaya çıkmaya başladı. Görevde olan başkanlar tekrar adaylıklarını koymaya hazırlanırlarken yeni yeni isimler de siyasete atılmanın hazırlıklarını yapıyorlar. Partiler içinde en hareketlisi Cumhuriyet Halk Partisi. CHP Çeşme ilçesinde vatandaşların yoğun baskısı ile belediye başkanlığına aday adayı olacak bir isimden söz etmek istiyorum. Onu çok iyi tanıyorsunuz. Hem tıp dünyasından hem de bizim dünyamızdan.
* * *
Prof. Dr. Erkan Sevinç sadece hekimlik alanında değil medya alanında önemli işlere imza atmış bir isim. Sevinç, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğlisi ilçesinde doğmuş ama 10 yaşından beri İzmir'de yaklaşık on yıldır da yaz kış Çeşme'de yaşıyor. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladıktan sonra 1968 yılında girdiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1974'de mezun olup aynı yıl Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Kürsüsü'nde asistan olarak göreve başlamış. Daha sonra akademik kariyer basamaklarını çıkarak profesörlüğe kadar yükselmiş. Türkiye'yi ultrason ile tanıştıran adam diyebileceğimiz Sevinç uzun yıllar Tıbbi Ultrasonografi Derneği Genel Başkanlık görevinin yanısıra Akdeniz ve Afrika Ülkeleri Ultrason Dernekleri (Mediterrane and African Society of Ultrasound - MASU) Başkanlığı'nda da bulunmuş. Yöneticilik tecrübesini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin o devasa hastanesinde başhekim yardımcılığı yaptığı dönemde kazanan Sevinç daha sonra Özel Bodrum Hastanesi Başhekimliği ve kurulduğu günden faaliyetine ara verene kadar Çeşme Özel Sissus Hastanesi Başhekimliği'ni yürütmüş. Prof. Dr. Erkan Sevinç'in 100'ü aşkın ulusal ve uluslararası yayını, 10'a yakın yazarı olduğu ya da katkıda bulunduğu kitabı ve 1988'de "Eczacıbaşı Bilimsel Araştırma Teşvik Ödülü", 1989'da "Dr. İsmet özdemir ödülü" mevcut.
* * *
Basın yaşamına daha Tıp Fakültesi'nde okuduğu yıllarda Demokrat İzmir Gazetesi'nde başlamış Sevinç. Milliyet, Sabah, Akşam, Karacan Yayınları, Kanal Ege, Sky TV gibi yazılı ve görsel basında çeşitli görevlerde bulunan Dr. Sevinç, "Bir döneme adını yazdıran gazeteci" ödülü sahibi ve şu anda Milliyet/Vatan grubunda röportajlar yapıyor. Dr. Sevinç, Boyut Yayınları'nca yayınlanan 30 kitaptan oluşan sağlık kitaplarının ve 2 ciltten oluşan Sağlık Ansiklopedisi'nin de editörü ve "Mavinin Rengi-2001" ve "Dinlediğin Müziği Söyle-2007" adlarında iki paramedikal kitabı var.
Öykümüzün burasında söz yazar biraderimiz Okan Yüksel'de...
Yüksel anlatıyor:
"Prof. Dr. Erkan Sevinç kendini bildi bileli CHP'li. Hiç çizgisini ve partisini değiştirmemiş. Seçimden seçime oyunu kullanan sade bir üye. Alaattin Yüksel'in il başkanı olduğu dönemde Ar-Ge komisyonunda partinin sağlık politikalarını şekillendiren ekipte. O dönem Ankara'da CHP Bilim Kültür Platformu'nun üyelerinden. Aktif politikaya girmemiş ama kendisinden bir şeyler istendiğinde de hayır demeyenlerden.
***
Çeşme'de çok sevilen bir kişi. Herkesle barışık. Onun belediye başkan aday adaylığı ortaya çıktığından beri adeta sokakta yürüyemez hale gelmiş. AK Parti'nin müstakbel adayı Mustafa Cenger'le de ağabey kardeş gibi yakın. Çeşme'ye büyük hizmetler yapmış Nuri Ertan ve yapmaya devam eden Faik Tütüncüoğlu ile de. Yeni yasa çerçevesinde Büyükşehir'e bağlanılacak olması onu korkutmaz. Çünkü CHP adayı kim olursa olsun -Aziz Kocaoğlu, Hakan Tartan ya da Hüseyin Aslan- yıllara dayanan çok iyi ilişkileri var. Boşu boşuna almamış Ege Kültür Platformu'nun "Son on yılın en iyi iletişim adamı" ödülünü."
* * *
Prof. Dr. Erkan Sevinç organizasyon deyince de akla gelen isimlerden. 70'lerin sonu 80'lerin başında arkadaşlarıyla kurduğu Mebajans ile önemli etkinliklere imza attı. Çeşme Festivali'ni (O zamanki adıyla Çeşme Deniz Şenlikleri) ilk düzenleyenlerden. Zülfü Livaneli'den Sezen Aksu'ya Dalida'dan Theodorakis'e birçok yıldızı onun sayesinde izledi İzmir ve Çeşme. En son 40. yıl çerçevesinde Sevinç ve arkadaşları geçen yıl Çeşme Amfitiyatro'da "Yeni Türkü/Fettah Can" konseri düzenlediler.
Sevinç'i anlata anlata bitiremeyiz. CHP onu aday gösterir göstermez bilemeyiz ama kot pantolonlu, uzun saçlı, özgürlükçü ve sıradışı yapısıyla "Çeşme'ye çok yakışır" diyenlerin az olmadığını belirtmekle yetinelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA