• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kentsel dönüşümü en iyi bilen adam ERKİN USMAN

Kentsel dönüşümü en iyi bilen adam

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.08.2013, 00:00
İlk olarak Anavatan Partisi döneminde Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı olarak siyasette adını duyurdu.
1985 yılından bu yana Bayraklı'nın ticaret merkezi sayılan Sevgi Yolu'nda faaliyet gösteriyor.
1991 yılından itibaren ise bu ilçede siyasi çalışmalarına devam ediyor.
Bayraklı henüz Karşıyaka'ya bağlı semtlerden biriyken o, dönemin Başbakan'ı Mesut Yılmaz'ı uzun uğraşlar sonucunda ikna edip, Bayraklı'ya götürmüş ve "Başbakanım biz ilçe olmak istiyoruz" demiş biri ayrıca.
* * *
3 yıl önce de Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Hareketi'nde yer aldı, Bayraklı İlçe Sorumlusu olarak dikkat çeken çalışmalara imza attı.
Ancak TDH partileşme sürecini iptal edince kendisi de bir süre siyasete ara verdi.
Şimdilerde iş ağırlıklı sürdürüyor yaşamını. Bayraklı İşadamları Derneği Başkanlığı'nı yürütüyor aynı zamanda Öner Yılmaz.
Özellikle kendisi gibi bir dönem TDH'de görev alıp, Ege Bölge Koordinatörlüğü yapmış olan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın, şimdilerde CHP'nin en güçlü Büyükşehir Belediye başkan adayları arasında olması onu da heyecanlandırmış.
* * *
"Hüseyin Başkan'ı tanırım, insani yönü çok kuvvetli tam bir halk adamı" diye başlıyor sözlerine.
"Bugün artık pek çok kişide olmayan bir değeri barındırıyor; vefa duygusunu" şeklinde de devam ediyor.
"Özellikle siyasette vefa yoktur. Her türlü ayak oyunlarının baş tacı edildiği bu mecrada bile Hüseyin Aslan, vefası ile öne çıkabilmeyi başaran nadir kişilerdendir. Şahsım adına kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmeyi çok isterim. Aziz Kocaoğlu başkanımız iki dönem yaptı ve artık halk değişim istiyor. Her gün yüzlerce insanla beraberiz. Herkes aynı beklenti içinde" diyor.
Yılmaz, özellikle Bayraklı ilçesinin geleceği içinde 'Adayım Hüseyin Aslan' ifadelerini kullanıyor.
Neden sorusuna ise şu karşılığı veriyor:
"Çünkü Bayraklı İzmir'in kentsel dönüşüme en muhtaç ilçesi. Yeni kent merkezini de düşünürsek rantı da oldukça yüksek. Bu bölgede rantı Bayraklı'nın dışına çıkarmayacak, halka paylaştıracak bir isme ihtiyaç var. Bu konuda donanımlı, projeleriyle, geçmişiyle deneyimli biri Hüseyin Aslan. İzmir'in her tarafında şehirler kurmuş biri. Ve iddia ediyorum İzmir'de kentsel dönüşümü ondan daha iyi bilen ikinci biri yoktur. Muhtarlarla olan diyaloğu ile bu işin altından rahatça kalkabilir. Yeter ki o karar merciinde olabilsin."

hayattan
Urla Mahfel'de iftar

İzmir'in sanat ve kültürel olaylarına, kent gelişimine büyük katkılar koyan İZGEP grubunun iftar yemeği Urla Mahfel'de yapıldı. İbrahim Yüncü'nün öncülüğünde 15 yıl önce kurulan İZGEP kente kazandırdıklarıyla biliniyor. Sanayici, işadamı, sanatçı, gazeteci, yazar, siyasetçilerden oluşan guruptan geçen seçimlerde üç milletvekili çıktı. Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve İlknur Denizli mecliste İzmir'i temsil ediyorlar.
Urla'da tarihsel eski bir Urla evinin restorasyonuyla hayata geçirilen Mahfel büyük ilgi görüyor. İşletmeciliğini Talat Kutlukaya'nın yaptığı eski Urla evi büyük ilgi görüyor. Tarihsel dokusuna dokunulmadan, aslına uygun olarak restore edilen evin serinliği, yüksek tavanları, ferahlığıyla da insanların ilgi odağı oluyor.
İZGEP'in iftar yemeği konuğu Klozemania kazı alanı sorumlusu Prof. Dr. Yaşar Ersoy'du. Kazılar hakkında verdiği bilgiler zevkle dinlendi. Kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Daha sonra Ali Nail Kubalı, Yaşar Ürük, Yılmaz Karakoyunlu'nun eski İzmir üzerine sohbetleri zevkle dinlendi.
Çok renkli geçen iftar yemeği İZGEP Başkanı Ulvi Puğ ve Onursal Başkanı İbrahim Yüncü'nün nükteleriyle daha keyifli bir hal aldı.

günün fıkrası
Bazı sorunları vardı telekızın. Arkadaşlarından birinin kafasına uyup psikiyatri uzmanlarından birine yardım için başvurdu.
Çok değil, yarım saat sonra da, alı alına moru moruna kendini dışarı attı.
"Bir daha o herife gidersem iki olsun" diye bağırmaya ve söylenmeye başladı:
"Beni somyaya yatırıp da, üstüne para isteyenine ilk defa rastlıyorum."
Mestan Şakrak'tan

laflama
* Gemicilerin her limanda bir sevgilisi varmış. Aman istemem, eksik olsun. Hepsinin ayrı bir kaprisi, cüzdanımda açtığı ayrı bir delik olur... Bir yılda kazandığım maaş, bir haftada sevgililere gider!
* Gerçekçi ol, imkansızı iste... Kavgasız bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı ya da içinde bağırış-çağırış olmayan bir Beyaz TV'de tartışma programı izlemeyi Tanrı'dan dile!
* "Beni bu güzel havalar mahvetti" Orhan Veli Kanık. Beni de bu sürekli hava atanlar fıtık etti.
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA