• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Konyalı’nın manifestosu ERKİN USMAN

Konyalı'nın manifestosu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.08.2013, 00:00
İzmir Konyalılar Derneği'nin 10 maddelik manifestosunun ilk maddesi şöyle:
"İzmir Konyalılar Derneği din, dil, Türklük, bayrak, cumhuriyet, Atatürk ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ile vatan dediğimiz bu toprak parçası üzerinde etnik ve mezhepsel farklılıkları ile yaşayan tüm toplulukların barış ve kardeşliğinin korunması ve yaşatılmasından asla ve katta ödün verilmemesini savunuyor."
Manifestonun ikinci maddesinde Mevlana felsefesi ve topluma yansıması ele alınıyor ve ekleniyor:
"Bu felsefeyi Türkiye Cumhuriyeti'nin bir zenginliği olarak görüyoruz."
* * *
Ve, üçüncü madde şöyle:
"İzmir Konyalılar Derneği ülkemizin üniter ve laik yapısına karşı yıkıcı ve bölücü faaliyet gösteren her tür kuruluş, cemaat, örgüt ve partiyi şiddetle reddeder."
Ve ses getirecek bir görüş daha:
"İzmir Konyalılar Derneği eğitimde fırsat eşitliğinden yana olup okula başlama yaşının 66 aya indirilmesi ile okullarda serbest kıyafet uygulamalarına şiddetle karşı çıkmaktadır."
* * *
Konyalılar Derneği eğitimin ve eğitim müesseseleri üzerinden dinimizin siyasallaştırılmasından, dinimizin kişisel tatminler uğruna kullanılmasından rahatsız.
Konyalılar, bu tür gelişmelerden derin üzüntü duyuyor ve bu durumun aksi için gerekli önlemlerin alınmasından yana olduklarını vurguluyor.
* * *
Şimdi de ekonomik görüşler.
Konyalılar Derneği diyor ki:
"Kentimizdeki kayıt dışı ekonomi ve işportacılık gibi kanun dışı girişimlerden nemalanan kişi, kişiler ya da gayri resmi kuruluşların kentimizdeki hakimiyetinin sonlandırılmasını istiyoruz. Bize göre, vergi ödeyen esnafın dibinde aynı ürünün işporta tezgahında satılmasından bu duruma izin veren zabıta ve belediye başkanı ile bu konuya müdahale etmeyen Valilik ve son olarak Maliye sorumludur. İzmir esnafı işporta konusunda yalnız bırakılarak mafya vari bir yapıyla mücadeleye zorlanmaktadır, bu etik olmayan durum karşısında devletimizi göreve çağırıyoruz."

kentten

Basmane'ye dikkat

Ege Turizm İşletmeciler Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, son günlerde Basmane semtindeki asayiş zafiyetleri dolayısıyla bölgede hayat kadınlarının ve buna bağlı olarak illegal yaşam tarzının yarattığı sorunlarından şikayetçi.
ETİK Başkanı İşler, Basmane bölgesinin özellikle EXPO 2020 süreci ile birlikte turizm adına çekim ve cazibe merkezi haline geldiğini, bu bölgenin başı boş bırakılmaması gerektiğine değinerek, Kahramanlar ve Gaziler Caddesi bölgelerinde işletmeler ve müşteri şikayetleri göz önüne alınarak böyle bir sorunun varlığının tespit edildiğini söylüyor.
2012 yılında bu otellerde yaklaşık 350 bin kişinin konakladığına dikkat çeken İşler, Kahramanlar ve Gaziler Caddesi'ndeki illegal yaşam tarzının kabul edilemez olduğunu vurguluyor.
İşte, İşler'in anlattıklarında notlar:
* İzmir turizminin özellikle konaklama alanındaki kilit bölgelerinden Kahramanlar ve Gaziler Bulvarı'nda bulunan tesisler olarak, 2008 yılından bu yana 2 bin 500 yatak kapasiteye ulaştık.
* Basmane semtinin kötü şöhretini yıkarak bölgeyi çekim ve cazibe haline getirdik. Basmane gece kulüpleriyle, olaylarıyla anılan bir bölge olmaktan uzaklaşıp turizm adına bir merkez haline geldi. Oteller bölgesi diye anıldı.
* Ancak biz bu mücadeleyi verirken son günlerde asayiş zafiyetinden yararlanan hayat kadınlarının bölgede çoğaldığını, bu durumdan aile misafirlerimizin ve turizm belgeli otellerimize gelen turistlerin rahatsız olduklarını gördük.

küpe
İhtiraslar, şiddetlenmiş kusur veya meziyetlerdir.
Goethe

günün fıkrası
Bulunur ama...

Neyzen Tevfik'in bir arkadaşı meyhaneye girip garsona sorar:
"Bizim Neyzen burada mı?"
"Burada beyim... Sağdan beşinci masa."
O masada Neyzen'i göremeyen adam, geri döner.
"Gitmiş..."
Garsondan özür:
"Afedersiniz beyim, kabahat bende. Masanın altına bakın, dememişim size..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA