• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Burhan Özfatura’dan gençlere uyarılar ERKİN USMAN

Burhan Özfatura'dan gençlere uyarılar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.09.2013, 00:00
Yaş 70'i buldu. Bunun 30 yılı aktif politikada, kalanı da devlet ve iş hayatında geçti. Bu arada üniversitede hocalık da var.
Özfatura "12 Eylül öncesinde ve sonrasında, binlerce gencimizin nasıl kandırıldığını, sağ-sol kavgası içine sokulduğunu gördüm" diyor ve ardından ekliyor:
"27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinin arka planını izledim. Şimdi bu birikim ve tecrübelerime dayanarak, gençlerimizi uyarıyorum."
* * *
Ve bu sohbet içinde Başkan Özfatura uyarılarını madde madde sıralıyor.
İşte o öğütlerden birkaçı...
* Lütfen bu Türkiye düşmanı, kalleş mihraklara alet olmayınız. Sokakları işgal ederek, her tarafa zarar vererek, bağırıp çağırarak hiçbir sonuç elde edilemeyeceğini idrak ediniz.
* Etkili olmanın yolu bilgili olmaktan, iyi bir eğitimden geçer.
* Bu hareketlerle AKP'yi yıpratamazsınız. Aksine oylarını artırırsınız.
* Dış mihrakların güttüğü heyecanlarınız değil, bilginiz ve mantığınız size yön vermelidir.
* Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Sağ-Sol, Muhafazakar-Liberal ayrılıkları kin tahrik etmektedir.
* Genç kardeşim, aklını başına al, sömürücü mihrakların maşası olma.
Bir uyarı da ana-babalara...
"Canınızdan kıymetli evlatlarınıza sahip çıkın. İhanet mihraklarınca istismar edilmelerine izin vermeyin."

kentten
İzmir, fotoğrafla 2. kez buluşuyor

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nün işbirliği, İzmir'i, fotoğraf sanatıyla 2. kez buluşturacak.
Karabağlar Belediyesi'nin ana sponsorluğu ve Samsung Smart Camera, HP, CADBİM Bilgisayar sponsorlukları ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin basın sponsorluğunda, 24-31 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleşecek olan 2. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri'nde fotoğrafseverler yerli ve yabancı birçok fotoğraf sanatçısıyla birlikte olacaklar. 2. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri'nde konferanslar, paneller, fotoğraf sergi gösterilerinden oluşan 40'a yakın etkinlik gerçekleştirilecek.
Katılımcılar arasında Amerika'dan Lynn Gillbert, İngiltere'den Prof. Dr. Keith Cardwell, Almanya'dan Prof. Dr. Rolf Sachesse ve Rico Besserdich, İtalya'dan Valter Bernardeschi ve Virgilio Bardossi, İspanya'dan Gabriel Brau, Pakistan'dan Muhammad Jahangir Khan, Polonya'dan Wojtek Laski, Macaristan'dan Istvan Kerekes, Pakistan'dan Shaidul Alam, Midilli'den Stratis Tsouellis gibi sanatçılar yer alıyor.
Ayrıca Prof. Sabit Kalfagil, Prof. Dr. Tansel Türkdoğan, Doç. Dr. Emre İkizler, Doç. Dr. Ali M.Bayraktaroğlu, Yrd. Doç. Dr. Birsel Matara, Yrd. Doç. Dr. Handan Tunç, Ahmet Elhan, Ali Alışır, İbrahim Demirel, Merih Akoğul, Cengiz Akduman ve İbrahim Göksungur, panel, konferans ve fotoğraf gösterileriyle etkinlikte hazır bulunacaklar.

Başkan Durak'tan esnaf açılımı...
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'tan "Esnaf Açılımı" gibi bir şey.
Mahallelerde vatandaşlarla "akşam çayı" toplantıları yapan Başkan Durak, şimdi çarşıya yöneldi.
Ve, ilk atağı yeni hizmete giren Çarşı Kültür Merkezi'nde yaptı.
Karşıyaka Çarşısı'nda binden fazla esnaf olmasına rağmen katılımın az olmasını eleştiren Başkan Durak, "Sürekli cezalar yazan belediye olmak istemiyoruz. Esnafımızla birlikte sorunlara çözüm üretmek istiyoruz. Bunun için de, öncelikle onların birlik olması gerekiyor" diye konuşuyor.
Çarşıda düzenin sağlanabilmesi için, esnafın da birbirine karşı saygılı olması gerektiğini vurgulayan Başkan Durak'tan son söz:
"Komşusuna saygısı olmayan esnaf çevreye çok zarar veriyor. Denetimlerde kurallara uymayanlara sürekli cezalar kesiyoruz. Para cezalar ile tutumlarını değiştirmeyen esnafa yönelik ruhsat iptalleri uygulayacağız. Çarşıda düzensizliğe göz yumamayız."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA