• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tıp mağdurları sadece diş hekimleri değilmiş! ERKİN USMAN

Tıp mağdurları sadece diş hekimleri değilmiş!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.01.2014, 00:00
Geçtiğimiz yılın son günlerinde "diş hekimleri atanmasındaki haksızlığı " vurgulamış, bu tıp dalındaki mağdurların görüşlerini nakletmiştim.
Bu defa bir başka hekim Gülnur Şenyağcı'dan öğreniyoruz ki; tıp dünyasındaki mağdurlar sadece diş hekimleri değil, çeşitli dallardaki hekimler de aynı yolun kurbanlarıymış.
İşte Dr. Gülnur Şenyağcı'nın yazdıkları.
Okuyalım...
"12.12.2013'teki yazınızı okuyunca nihayet ilk defa basında stratejik personelsiniz diye mağdur edilenlerin sesini duymuş oldum. Duyarlılığınız ve yazılarınızda yer verdiğiniz için teşekkür ederim. Ne yazık ki bu uygulama diş hekimlerinden önce yıllardır biz doktorlar için uygulanıyordu. Bizler yıllardır eş tayini yaptıramıyoruz ve yönetmelik bu şekilde kalırsa asla yaptıramayacağız. Eşi özel sektörde çalışıyorsa (SSK-Bağ-Kur sigortalı olan herhangi bir meslek grubu; doktor, mühendis, eczacı, bankacı vs) hiç bir şekilde tayin yapılmıyor.
Ben uzman doktorum, eşim de serbest eczacı.
Biz de 2 yıldır ayrıyız. Eşim Manisa'da ben Kütahya Simav'dayım. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Birçok arkadaşım da benimle benzer durumda. Örneğin bir doktor arkadaşım 3.5 yıl eşinden ayrı çalıştıktan sonra istifa edip özel hastaneye geçti.
Ancak artık özel hastaneler de ödeme yapmadıkları için (yaklaşık 1 yıl içeride) tekrar açıktan atama ile devlet hastanesine geçmeyi planlıyor tabi eşi onunla gelemeyecek. Uzman doktor olmuş genç insanlar o kadar emeğin üstüne ortada kalıyoruz. Aile birliği diye bir şey bizler için uygulanmıyor.
Ne yazık ki bizler de ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yazınız aslında sadece diş hekimleri değil doktorlar için de bir yardım çığlığı olur inşallah. Böyle bir yazı yazdığınız için teşekkür ediyorum."

hayattan
İlk ödül, öğretmeninden

İzmir'in, ülkemizin ünlü eğitimcilerinden, yazar Savaş Ünlü, eğitimciliği kadar sevecenliği, sevgi dolu yüreğiyle tanınıyor, çok seviliyor. Savaş Ünlü'nün yetiştirdiği öğrencileri ülke çapında başarılara imza atıyorlar. Onun eğitimciliğini model alıp edebiyat öğretmeni olanlar hiç de az değil. Gönül verdiği tiyatro sanatına öğrencilerini sevdalandırması herkesçe bilinir. Sadece ders değil, sanat, kültür, tiyatro, müzik alanındaki birikimleriyle gelecek kuşaklara büyük hizmetler yaptı yapmaya da devam ediyor.
Kültür Kentleri Birliği'nin On Yıl Ödülleri geçtiğimiz günlerde verildi. İzmir'de kendi alanlarında hizmetler yapmış, birçok tanınmış kişi ödüllendirildi. Müzik dalında ödüle layık görülen genç müzisyen Renin Yükseler'di. Onun ödülünü ortaokuldan Türkçe Öğretmeni olan yazar Savaş Ünlü verdi. Ödül töreninde duygusal anlar yaşanmasına neden olan bu buluşmada konuşan Savaş Ünlü şöyle diyor:
"Ödülü kendim almış gibiyim. Benim elim uğurludur. İlk ödülünü benden alan sevgili öğrencim, bilgi ve birikimleriyle gelecekte daha büyük ödüller alacaktır. Ona inancım sonsuz..."
Ödül sahibi Renin Yükseler ise, "Savaş Ünlü okulumuzda, kentimizde, ülkemizde bir eğitim duayenidir. Onun sayesinde okumayı, kitabı, şiiri, tiyatroyu, sanatı, Türkçeyi sevdik. Düşünmeyi, sorgulamayı öğrendik. Sanata sevdamız biricik öğretmenimiz Savaş Ünlü sayesinde doruklara çıktı. İlk ödülümü onun elinden almak en büyük onur bence..." dedi.

küpe
Bu dünyada geçirilen zamanda, çekktiğimiz kederlerle karşılaştırılınca sürdüğümüz zevkler bir şey değildir.
Plautus

günün fıkrası
Taşı gediğine

İki Parisli kadın konuşuyordu:
"Bilemezsin şekerim kocam benden o kadar şüphe ediyor ki; hem de çirkin şüpheler. En sonunda dayanamadım, her şeyi itiraf ettim ona."
"Çok iyi etmişsin cicim" dedi garson ve ekledi:
"Boğayı boynuzundan tutacak cesaret diye buna derler."

laflama
* Bir türlü dönmek nedir bilemem kimileri gibi. Öyle ki; okeye bile dönemiyorum yahu !
* Ben yanmasan, sen yanmasan, biz yanmasak. Plajlarda kim bronzlaşacak be hacım ?
* Ooooo "Küçük dağları ben yarattım" modundasın. Leyleği havada değil, HAVALI gördün yani !
* Türküm, doğruyum, her şeye alışkanım!
* Kaleci oldum olası; Ben de bir panik atak başladı ki sormayın!
* "Aşkımız olay olacak" diyordu. Gazetelerin, üçüncü sayfalarına olay oldu !
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI