• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünya markaları Torbalı’da buluştu ERKİN USMAN

Dünya markaları Torbalı'da buluştu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.02.2014, 00:00
Torbalı'da genç bir Ticaret Odası Başkanı var.
Vahap Olgun'un her yanından enerji fışkırıyor.
Ve, bu genç Ticaret Odası Başkanından ciddi uyarılar.
Vahap Olgun "İzmir'dekiler bazen Torbalı'yı sorun anlamında unutuyorlar. İlgilenmiyorlar. Oysa önemli bir bölge olan Torbalı'nın sorunları yarın İzmir'in başına bela olur."
İzmir'in istihdam, sanayi ve gelişim yükünü Torbalı'nın çektiğini dile getiren Olgun'u dinlemeye devam...
"Ancak bunun karşılığını alamıyoruz. Torbalı Devlet Hastanesi 1965 yılında yapıldı. Artan nüfusa rağmen hala tek hastane olarak hizmet veriyor. 40 doktor günde bin 640 hastaya bakıyor. Yeni yapılacak hastane yatırım programına alındı ancak TOKİ'yi bekliyoruz. 1969 yılında inşa edilen Torbalı Lisesi ilçenin hala tek lisesi. Şu anda ölülerimizi gömecek bir mezarlığımız dahi yok."
* * *
Olgun, sanayide makine imalatının başı çektiğini, ilçede Türkiye'nin ihracatına önemli katkı koyan firmalar bulunduğunu ifade ediyor ve
makine sanayinden sonra mobilya sektörünün öne çıktığını, Merinos, Alfemo, İşbir Yatak ve bunlar için yan sanayi hizmeti veren çok sayıda KOBİ'nin Torbalı'da üretim yaptığını dile getiriyor.
Hemen belirtelim, bütün bunların yanısıra, Philip Morris, Opel, Camel, Dr. Oetker gibi dünya markası, dev firmalar da Torbalı'da buluşuyor.
Olgun devam ediyor:
"Pehlivanoğlu, BİM, Kipa, CarrefourSA firmaları Torbalı'da lojistik üs kurdular. Özgörkey, Tukaş, Tat gibi sektörün en önemli oyuncuları arasındaki firmaların tesisleri ilçemizde bulunuyor."

hayattan
Güzelbahçeliler doğalgaz bekliyor

Güzelbahçe'liler kararlı... "Burnumuzun dibindeki Narlıdere'ye kadar ulaşan doğalgazın Güzelbahçe'ye uzanması için her kapıyı çalacağız, her kapıyı aşındıracağız" diyorlar.
İşte "kararlı Güzelbahçelilerden" birkaçının görüşleri:
Mustafa Gürkan: "Duyarlı ve eğitimli bir demokrafiye sahip olan Güzelbahçe halkı, doğalgazın gelmesini bir heyecanla istemektedir."
Turgut İnel (Gülder Başkanı): "Katı yakıtlar Güzelbahçe'nin temiz havasını kirletiyor. Bu nedenle doğalgazın gelmesi gerekiyor. 20 cm'lik bir boruyla sondaj yapılarak, jeotermal enerji varken, doğal gaz bağlanması da ayrı bir konu..."
Vildan Yılmaz (dernek yöneticisi): "Çok geç kalınmış bir eylem olduğunu düşünüyorum. Ben 4 yıldır burada yaşıyorum. Her yıl buraya doğalgaz vaad ediliyor. Fakat neden gelemediğini de bilemiyorum."
Hami Çetin (jeofizik mühendisi): "Doğalgaz doğru bir yatırımdır. Sadece Güzelbahçe'ye değil, daha geniş sahaya da gelmesini de tavsiye ederim. Çok doğru bir düşünce."
Nilgün İsmailoğlu (Su ürünleri mühendisi): "Çevreci bir insanım. Güzelbahçe halkı doğalgazın gelmesini destekliyor. Çevreci biri olarak Gürkan'ın Güzelbahçe'ye doğalgaz getirme çabalarını olumlu buluyorum."

küpe
Bir çivi yüzünden bin nal, bir nal yüzünden bir at, bir at yüzünden bir atlı gidiverir.
Benjamin Franklin

günün fıkrası
Nasıl olsun?

Bern'li arkadaşına seslendi:
"Bir kalemin var mı?.."
Arkadaşı sordu:
"Ucu sert mi, yumuşak mı olsun?"
Bern'li:
"Yumuşak olsun. Sevgilime mektup yazacağım."

tarihten
Peygambermiş

Harun Reşit devrinde adamın biri "Ben peygamberim" diye tutturmuştu. Bu davranıştan herkes tedirgin oldu. Adamı yaka paça Harun Reşid'in odasına çıkardılar. Birkaç sorudan sonra adamın aç bir zavallı olduğuna kanaat getiren Harun Reşit:
"Bunu atın mutfağa, hapsedin keratayı yedirin durmadan..." diye fetva verdi.
Günler geçti, adamı yeniden Harun Reşid'in huzuruna çıkardılar. Sordu Harun Reşit:
"Nasıl eskiden olduğu gibi her üç günde bir melek görüp peygamberliğini ilan edecek misin?"
"Hayır emirim, demeyeceğim ama, üç günde bir gördüğüm melekler, peygamber olduğumu söylüyorlardı. Şimdi hergün karşıma dikilip, (Sakın yerinden kıpırdama) diyorlar."

laflama
* "Ver coşkuyu" sözünü, kimileri "Ver kuşkuyu" olarak algıladığından birbirimizden acayip kıl kapar olduk!
* Arkadaş dediğin çok önemli bir şeydir vesselam. Kimisi HIZIR gibi yetişir, kimisi de HIDIR gibi yapışır. Tercih senin birader!
* Eskiden vebalı olanlardan kaçılırdı. Şimdiyse vebali olanlardan kaçılıyor!
* Karısı adama "Herif senin için saçımı süpürge ettim" dedi. Adam baktı, baktı, baktı, mırıldandı.... "Ben de senin için saçımı süpürge etmek isterdim ama adamda saç bırakmadın" dedi!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA