• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Küçükbay ve azmin zaferi ERKİN USMAN

Küçükbay ve azmin zaferi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.03.2014, 00:00
Sevgili Ahmet Küçükbay, ülkemizde yemeklik yağ denilince akla gelen duayen bir isim. Son açıklamasını dikkatle okudum. Türkiye'de en çok ayçiçek yağının tüketildiğinden, hatta bu oranın yüzde 85'i bulduğundan bahsediyor. Doğru, Türkiye'de ayçiçekyağı vazgeçilmez. Hanımlarımızın yemeklerde olmazsa olmazı; sağlıklı ve hesaplı.
Ülkemizde yağ konusunda büyük bir açığın olduğu, ham yağ konusunda dışarıya bağımlı olmamız gibi önemli ve ilginç satırbaşları var Ahmet Bey'in. Benim en çok ilgimi çeken de margarin yağı hakkında söyledikleri, Orkide'nin margarin sanayisindeki teknolojik gelişmeleri Avrupa'ya paralel olarak takip ettiğini belirtiyor. MÜMSAD (Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği) üyesi olarak ürünlerinde "Trans yoktur" beyanını kullanıldığının altını önemle çiziyor Küçükbay. Yani bitkisel yağlardan modern teknoloji ile üretilen margarinlerin kolesterol içermediğini söylüyor.
Ahmet Küçükbay'ın yarattığı Orkide Yağ markası ile dünyayı fethedişini gururla yıllardır takip ediyorum. İzmir'de üretilen bir markanın bugün dünyanın 122 ülkesinin raflarında olduğunu görmek göğsümü kabartıyor. Dile kolay 35 yıllık bir geçmişe sahip Orkide. Ahmet Küçükbay'ın 35 yıldır süregelen sanayicilik serüveninin en güzel eseri.

seçime doğru
Çeşme'ye 12 ay turizm

30 Mart'taki yerel seçimlere hazırlanan turizmci Bülent Tercan, yeni dönemde Çeşme'ye önemli hizmetler vermeye hazırlanıyor.
AK Parti'den Çeşme birinci sıra meclis üyesi adayı olan Tercan, turizmci-işadamı kimliğiyle dikkatleri çekiyor. ETİK (Ege Turistik İşletmeler Birliği) başkan vekili olan ve aynı zamanda Destination İzmir Tanıtım Grubu Başkanlığı'nı yürüten Bülent Tercan ile Çeşme'yi ve ilçe için hazırladığı projeleri konuştuk. Tercan'ın özellikle termal kür merkezi ve havaalanı düşünceleri oldukça çarpıcı.
Çeşme'yi turizmde hak ettiği yere getirmek konusunda iddialı olduklarını kaydeden Tercan, devam ediyor:
"2006 yılından beri turizm fuarlarında Çeşme Belediye Başkan Adayımız Mustafa Cenger ile birlikte şirin ilçemizi dünyaya tanıttık. Yapacağımız termal kür merkezi ile 12 ay turizmi hayata geçireceğiz. Yapacağımız Alaçatı havaalanına aynı Cote D'azur, Nice, Cannes Fransız Riviera gibi özel jetlerin gelmesini sağlayacağız."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA