• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayramınız zehir olmasın ERKİN USMAN

Bayramınız zehir olmasın

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.07.2014, 00:00
Uzun süreli bayram tatilini fırsat bilenler tatil planlarını yapmaya çok önceden başladılar. Çok fazla kişinin aynı anda yola çıkacak olması, güvenli bir yolculuğun önemini artırıyor. Uzun süreli araç kullanırken bazı belli başlı ergonomik detaylara dikkat etmek gerekiyor. Acıbadem Mobil Sağlık uzmanları da küçük ergonomik detaylara uymanın güvenli yolculuk konusunda çok büyük önem taşıdığını belirterek yola çıkacakları bu konuda sıkça yapılan yanlışlara karşı uyarıyor.
***
Yorgun ve uykusuz direksiyon başına geçmenin ciddi trafik kazalarına neden olabileceği hatırlatılıyor. Uykusuz araç kullanımı dikkat dağınıklığına yol açarak sürücüyü ve yolcuları tehlikeye sokabiliyor. Uzun süre durmadan araç kullanmak, dikkat eksikliği gibi problemlere yol açabileceğinden kısa aralıklarla sık sık mola vermeyi ihmal etmemek gerekiyor. Molalarda kısa yürüyüşlere çıkmak ve gerilme egzersizleri yapmak dikkatini tekrar toplamayı ve gerilmiş olan kaslardaki stresin azalmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bel-boyun fıtığı, yumuşak doku travmaları gibi problemlerle karşılaşma riskini de azaltacaktır.
* * *
Uzun süreli yolculuklarda oturuşa ve sürüş ergonomisine dikkat etmek gerekiyor. Ergonomik bir sürüş sayesinde uzun süre araba kullanmaktan kaynaklanabilecek bel, sırt ve boyun ağrıları engellenebiliyor.
Yola çıkmadan önce koltuk ayarlarını mutlaka yapmak gerekiyor. Koltuğa oturduğunuzda vücudunuz ile koltuk arasındaki temasın en yüksek düzeyde olması önem taşıyor. Dolayısıyla koltuğun sırt kısmının dik, sürücünün kalçasının ise koltuğun sırt ve oturak kısmının ortasına sıkışmış olması lazım. Bacakların içi koltuğun zeminiyle temas halinde durmalı. Eğer araç içi aksamlarla bu ayarlamalar yapılamıyorsa, araç koltuğu ile uyumlu bel desteği edinerek vücut ergonominizi destekleyebilirsiniz.

hayattan
Çeşme'nin geleneksel tavla turnuvası

Her sene Deniz- 1 Tatil Sitesi'nde gerçekleştirilen bu ilginç turnuvanın bu seneki karşılaşmaları geçtiğimiz hafta tamamlandı.
Elliye yakın yarışmacının katıldığı bu yılki eleme maçlarının sonunda Rıfat Saban hiç yenilmeden şampiyon oldu. Murat Özgen ikinci, Bülent Dai üçüncülüğü paylaştı.
İşte bu yılki turnuvanın finalistleri: Rıfat Saban, Murat özgen, Bülent Dai, Hasan Hanyalı, Aydın Üçok, Mustafa Aker, Süleyman Bayat, Metin Pelit, Cengiz Cantörü, Özkul Birsen.

küpe

Bilgisiz adam, anlayamadığına tapar.
Lambroso

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA