• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’Ucuz polemik CHP’yi iktidar yapamayacak’ ERKİN USMAN

'Ucuz polemik CHP'yi iktidar yapamayacak'

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.08.2014, 00:00
Yerel seçim öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına talip olan ve proje odaklı çalışmaları dolayısıyla başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partinin üst düzey yöneticilerince övgüyle bahsedilen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Olağanüstü kurultay sürecine giren partinin mevcut haliyle iktidar alternatifi olma şansı yok. Bunu herkes görüyor" diyor.
CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde stratejik bir hata yaptığını, başarısızlığın şaşırtıcı olmadığını vurgulayan Aslan, bunun sonucunda parti içi hesaplaşma noktasına gelinmesinin de doğal olduğunu söyledi. İşte Aslan'ın, binlerce CHP'linin duygularına tercüman olan o müthiş analizinden satırbaşları...
* * *
* Unutulmamalıdır ki, sadece Erdoğan karşıtlığı CHP'yi "iktidar alternatifi" yapmaz.
* CHP işçinin, köylünün, emeklinin, dulun, yetimin, işsizin, yoksulun problemlerini çözecek, dertlerine deva olacak bir parti programıyla "umut" olarak seçmenin karşısına çıkmalı ve "güven" vermelidir.
* Şimdi, 'Bugünkü CHP ne yapıyor?' sorusunu sorma zamanıdır.
* CHP ekonomik tutarlılığı olan bir program hazırlayıp halka sunamıyor, bir vizyon ortaya koyamıyor.
* Bugünkü CHP, kalkınma hikayesini topluma sunamıyor, yoksula, işçiye, işsize, emekliye, köylüye, engelliye, demokratik kitlelere mesaj veremiyor.
* CHP üretime ve istihdama dayalı bir ekonomik programla toplumsal tabanını genişletmeli, "ucuz" polemikler yerine halka dokunan bir politikayı eyleme dönüştürmelidir.
Sonuç olarak: CHP ezilenlere umut olmalı, sivilleşmeli, gençlikle iletişim kurmalı, yönetiminde halka yer vermeli, cesur olmalı.

ege'den
Nazilli Belediyespor'un futbol centilmenliği

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi'nde bu yıl Soma'daki faciada şehit olanların anısına düzenlenen 45. TSYD Ege Dostluk Kupası'na Nazilli Belediyespor centilmenliği ile damgasını vurdu. İzmir'deki Alsancak stadı krizi nedeniyle turnuvanın başlamasına saatler kala sıkıntıya giren TSYD yetkililerinin imdadına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve kulüp yöneticileri yetişti.
İlk maçlar Buca Arena'da yapılırken, TSYD Turnuvası'nın finali Nazilli Belediyespor ile Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Balıkesirspor arasında oynandı. Sahadan 6-1'lık galibiyetle ayrılan Balıkesirspor bu anlamlı kupanın sahibi olurken Nazillililer, misafirperverliği ve centilmenliğiyle kupaya damgasını vurdu.
Şampiyon olan Balıkesirspor'a Süper Lig'de başarılar dilerken, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı TSYD'nin bu anlamlı turnuvasına gösterdiği ilgiden dolayı kutluyoruz. Haluk Başkan, senin gibi sporu seven destekleyen insanlar olduğu sürece Ege futbolu kimseye boyun eğmez... Bu geleneksel kupaya katılmayan İzmir takımlarının (Ankara'dan örnek alın) kulaklarını çınlatırken (Altınordu-Altay hariç), "Helal olsun Egelilere" demekten kendimizi alamıyoruz.

küpe

İnsanları tanımak istiyorsan, uzak dur ve düşün.
Montaigne

günün fıkrası
Oldu mu ya?

Bir yemekli toplantıda yaşı hayli geçkin bir kadın, yakışıklı genç bir adamı köşeye sıkıştırmış durmadan onunla konuşuyordu. Bir süre sonra durdu:
"Gevezeliğimle canınızı sıktım galiba. Sizin gibi genç bir adam, benim gibi yaşlı bir kadının anlattıkları ile ilgilenir mi hiç?"
Adam kibarca cevap verdi.
"Ne münasebet hanımefendi. Siz yaşlı sayılmazsınız ki."
"Sahi mi? Peki kaç yaşında olduğumu tahmin ediyorsunuz?"
Adam kadını şöyle bir süzdü. Sonra:
"Bakın... Gözleriniz için 20... Saçlarınız için ancak 16 yaşında... Bacaklarınız da 25 diyelim."
"Oh, beni mahçup ediyorsunuz" diyerek kırıttı kadın.
Adam devam etti:
"Ama bi dakka hanımefendi. Daha bu saydıklarımı toplamadım ki..."

laflama

* Kimse artık derdini Marko Paşa'ya anlatmıyor. Sosyal medyadan saydırıyor!
* Ev alma, komşu kızı al!
* Benden elektrik alamamışsın. Borcundan dolayı kesiktir!
* Allah'ın sopası yok derler ya, sıpası çoktur değil mi?
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA