• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kalp nakli ve sonrası ERKİN USMAN

Kalp nakli ve sonrası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.08.2014, 00:00
Beston ve Erdem aileleri için 17 Ekim 2006, bir hayatın son bulup, yeni bir hayatın başlangıcı olan bir tarihti..
Organ bağışıyla hayata ikinci kez 'Merhaba' diyen Tayfun Erdem'in şimdi tek amacı 17 Ekim tarihinde İngiltere'ye gidip, kalbinin esas sahibi Craig Oliver Beston'ı mezarında ziyaret etmek..

AHDE VEFA DÖVMESİ
Türkiye'de bir yabancıdan kalp nakli ilk defa Tayfun Erdem'e yapıldı. Erdem kendisine yeni bir hayat bağışlayan İngiliz turist Craig Oliver Beston'ın adını önce boynuna şimdi de hem adını hem de resmini omzuna dövme yaptırdı.
2006 yılında Karşıyakalı Tayfun Erdem kalp yetmezliği teşhisiyle gittiği Ege Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi'nde 'acil kalp bekleyenler listesi'ne alınmıştı. Ölümle yaşam arasındaki ince çizgide kendisine takılacak uygun bir kalp beklerken, Bodrum'da ailesiyle tatil yapan 17 yaşındaki İngiliz turist Craig Oliver Beston beyin kanaması geçirmiş, ardından kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşmiş ve kalbi Tayfun Erdem'e nakledilmişti.

OLIVER'IN PORTRESİ
Tayfun Erdem yaklaşık bir hafta önce uzun çabalar sonucu ulaştığı İngiltere'deki Craig Oliver Beston'ın ailesine teşekkür etmek ve Oliver'in kendinde hala yaşadığını simgelemek için dövme sanatçısı Taşkın Gümüşoğlu'ndan özel bir tasarım yapmasını istedi. Gümüşoğlu tarafından Oliver'in resmiyle kağıt üzerine yapılan tasarım daha sonra Tayfun Erdem'in sol omzuna dövme olarak uygulandı.

İNGİLTERE'YE GİDECEK
Nakil operasyonu sonrasında narkozun etkisinden çıkar çıkmaz kendisine ikinci bir yaşama şansı veren Oliver'ın ailesine ulaşmaya çalıştığını söyleyen Tayfun Erdem, Fulya Omaç'a şunları söylüyor:
"17 Ekim 2006 tarihi benim hayata tekrardan 'merhaba' deme tarihim. Ama Oliver'ın ailesi için hayatlarının en kara günü. Oliver tatil için Bodrum'a gelmemiş olsaydı, belki de ben şu an hayatta olmayacaktım. Umutların yavaş yavaş tükenmeye başladığı hasta yatağımda ölümü beklerken, hiç ummadığım bir anda yaşım, kilom, kan grubum ve dokularım uyduğu için Oliver'ın kalbi bana nakledildi. Bu bağış sayesinde ikinci hayatıma ilk adımımı attım. Ve acılarını kalplerine gömüp oğullarının organlarını bağışlayan aileyi hastaneden çıktıktan sonra çok aradım. İstanbul'daki İngiltere Başkonsolosluğu'na, İngiltere'de yaşayan akrabalarım ve arkadaşlarıma durumu anlatıp yardımcı olmalarını istedim. Ancak hepsi sonuçsuz kaldı. Ta ki bir hafta önce babasını bir sosyal paylaşım sitesinden (facebook) bulana dek. Öncesinde Oliver'ın babası Bob Beston ile babam görüştü. Şu an şokta olduğunu ve biraz zaman istediğini söyledi bizlere. Bu duygu yoğunluğunu çok iyi anlıyorum. Çünkü aynı duygu karmaşası bende de var. Yıllardır aradığım Beston ailesini sonunda bulmanın sonsuz mutluluğunu da yaşıyorum. Artık hayata tutunmak için bir nedenim daha var. Yıllarca rüyamda bilmediğim yerde bilmediğim bir ev, bilmediğim bir oda ve bilmediğim kıyafetler görüyordum. Ve yıllarca bu evi aradım. Şimdi bu evin Oliver'in ailesine ait olduğunu biliyorum. Babasının facebook sayfasını incelediğimde Oliver'ın mezarını gördüm. İçim burkuldu, anlatamayacağım farklı duygular yaşadım. Oliver gitar çalmayı çok seviyormuş, mezarında da gitarı duruyor."

KALP TUTAN İKİ EL
Dövme sanatçısı Taşkın Gümüşoğlu, Tayfun Erdem'in boynuna yapılan ilk dövmeyi de kendisinin yaptığını ifade ederek, "Tayfun bundan bir hafta önce beni aradı ve Oliver'ın iki resmini yollayarak bir tasarım yapmamı istedi. Çok duygulandım. Kalp tutan iki el ve bu kalbin içinde Oliver'ın resmi olan dijital bir tasarım yaptım. Çok beğendi ve sol omzuna bu çalışmanın dövmesini yapmamı istedi. Üç gün önce sol omzuna uygulamayı yaptık. Dilerim ona şans getirir ve çok istediği İngiltere'ye gidip Oliver'ın ailesini ve mezarını ziyaret edebilir. Tayfun'un da söylediği gibi 'İnsan başına gelmeyince anlamıyor'. Kendisine uzun ömürler, organ bekleyen hastalara da acil şifalar diliyorum" dedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA