• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Forma gelirleri tez konusu oldu ERKİN USMAN

Forma gelirleri tez konusu oldu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2014, 00:00
Taraftarın kulüplerine olan bağlılığı ve lisanslı ürün kullanımı alışkanlıkları, Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Araştırma Görevlisi Metehan İğneci'nin yüksek lisans tezine konu oldu.
Ünlü spor sitesi Bleacher Report'un raporuna göre "Dünyanın takımına kendini en adamış taraftarları" sıralamasında 4. sırada yer alan Galatasaray taraftarının tez için hazırlanan ankete verdiği yanıtlar, kulüplerin gelecekteki pazarlama stratejilerine ışık tutacak.
Yüz binlerce taraftara sahip Göztepe ve Karşıyaka gibi İzmir kulüplerinin kazanması gereken gelirleri ya da sahip olmaları gereken marka değerinin altında kaldıklarını ifade eden İğneci, "2013 yılı itibariyle Göztepe 65 bin 300 ürün satarak zirvede yer alırken, ezeli rakibi Karşıyaka 11 bin ürünle ikinci, Altay 7 bin 500'le üçüncü, Bucaspor ise bin 570 ürünle dördüncü sırada. Henüz sezon başında lisanslı ürün mağazasını açan Altınordu ise pazarda kendine yer bulmak için çalışıyor. Forma reklamlarında da benzer durum söz konusu. Göztepe göğüs reklamı almazken Karşıyaka her maç için ayrı reklamlarla sahaya çıkıyor" diyerek, İzmir futbolunun da tablosunu çizdi.

hayattan
Kütüphane zincirinde: 35. halka Belçika'ya

Geçtiğimiz yıl bir davet üzerine Belçika'nın Charleroi kentine gidip "Eğitim, kütüphane, aydınlanma" konulu bir konferansta konuşan Recai Şeyhoğlu, Charleroi'daki gurbetçilerimize bir de kütüphane sözü vermişti.
O günden bugüne Charleroi'da açılacak 35. kütüphane için kitap alıp yollayan Şeyhoğlu'na Kargotur Dış Ticaret de destek oldu, kolaylık sağladı. Bugüne dek Türk edebiyatının öykü ve romandaki yıldız isimlerinin kitaplarını satın alan Şeyhoğlu, dördüncü kez kargoya verdiği kitaplar için şöyle konuştu:
"Ulusal bir marka olarak kütüphaneciliğimize Charleroi'da açacağımız 35. Kütüphane ile son noktayı koyuyoruz. Belçika'daki gurbetçilerimiz de istiyoruz ki edebiyatımızı tanısın, öğrensin. Özellikle de gençlerimiz... Çok zengin bir kütüphane oluşturduğumuzu iddia edebiliriz. Eminim, başka ülkelerden de ziyarete gelenler olacaktır. Charleroi Alevi Kültür Merkezi'nde açacağımız kütüphanemiz, Türk edebiyatını öğrenmek, araştırmak için önemli bir adres olacak."
Son kez dün üç büyük koli kitap Brüksel'e yola çıktı. Charleroi Alevi Kültür Merkezi Başkanı Ali Haydar Sarıyıldız da yeni alınan dernek binasının tadilatının bitmesini beklediklerini, kütüphaneyi de hemen ardından açacaklarını belirtti.
"Rasime Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri" Guiness Rekorlar Kitabı'nda yer alırsa şaşırmamak gerek. Hak ediyorlar zira!

kentten

Varyant'taki çirkin tablo

Birol Taşdemir İzmir çukurunun önemli isimlerinden biri.
Taşdemir şu günlerde emekliliğin keyfini sürüyor.
En büyük zevki de, Varyant'taki Fatih Camii'nin bahçesinden İzmir'i seyretmek.
İşte bu güzel manzaranın hemen dibinde, Birol biraderimizin keyfini kaçıran bir tablo var.
Dinleyelim:
"Kruvaziyer gemilerin turistleri, İzmir'e gelişlerinde bu çini işlemeli camiyi ve avlusundan İzmir'i seyrediyor. Bu caminin karşısında sıva ve boyaya hasret 5-6 binanın yarattıkları utanç tablosu bizi bir İzmirli olarak üzüyor."

küpe
Her bildiğini söyleme; her söylediğini bil.
Clavdius

günün fıkrası

İlan

Temel bir lokantanın önünden geçerken "Bulaşıkçı aranıyor" ilanının asılı olduğunu görmüş.
Hemen içeri girip, lokanta sahibine:
"Ben ha burada bulaşıkçiluk yapabilirim" der.
İş sahibi sorar:
"Kaç dil biliyorsun?"
Temel hiç beklemeden cevap verir:
"On iki..."
Önce biraz şaşıran lokanta sahibi sonra kızmış:
"Sen benimle alay mı ediyorsun?"
Temel:
"Vallahi önce sen başlattun..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA