• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaf-Kaf destanının kitabı yazıldı ERKİN USMAN

Kaf-Kaf destanının kitabı yazıldı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.11.2014, 00:00
Ahmet Diker'in Karşıyakalılara armağan ettiği kitabının adı: Kaf Kaf Destanı...
Diker, kitabında "Bu kitap; umudunu asla yitirmeyen, sonsuzluk mührünü yüreğinde taşıyan Karşıyakalıların öyküsüdür" diyor.
"Onlar bu vatan için, satırlara sığmayacak kahramanlık destanı yazdılar. Çatal gibi yürekleri ile düşmana, kramponları ile dünyaya diklendiler" diyor.
Karşıyaka Spor Kulübü eski asbaşkanlarından Ahmet Diker; yaşamını Karşıyaka'ya ve Kaf Sin Kaf'a adayan, yeşil-kırmızı renklerle yatan, onunla kalkan benim tabirimle, "iflah olmaz bir Karşıyaka sevdalısı..."
KSK'de yöneticiliğe başladığı ilk gün söyledikleri dün gibi aklımda:
"Türkiye'nin en büyük kulübünde yönetici olmak insan yaşamının en gurur verici olaylarından birisi... Bir gün, bu koca çınar ile ilgili öyle bir çalışma yapacağım ki o çalışma KSK tarihinin en önemli köşe taşlarından birisi olacak."
Bu çılgın Karşıyakalı dediğini yaptı, verdiği sözü tuttu, yıllardır üzerinde emek vererek çalıştığı, tırnaklarını kazıyarak oluşturduğu kitabını KSK'nin kuruluş yıldönümü olan 1 Kasım 2014'de çıkardı.
* * *
Yıllardır bu kitap için çalıştığını çok yakından takip ediyorum... Heyecan verici bu kitabı çıkaran Diker'e sordum anlat bakalım; söz sende..
Ahmet Diker'i dinleyelim:
"Tarihçilerin ve tarih yazanların işine kesinlikle karışmadım. Ancak bu günlerde, heyecanımı ve mutluluğumu anlatacak kelime bulamıyorum, yıllardır uğraştığım kitabımı nihayet çıkardım. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi? Kitabımda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rahle-i tedrisinden geçmiş, unutulmaya yüz tutmuş, cesur yürekli Kaf Sin Kaf'ı kuran, istiklal madalyalarını göğüslerinin üzerinde taşıyan yiğitlerin yaşam öykülerini yazdım.
Onların yaşadığı dönemlerde kan vardı, barut vardı. Kavga ve savaş vardı. Ama o Kuvvayı Milliye'nin özgürlük savaşçısı yiğitlerini yaşama bağlayan, yaşama nedenleri ve umut ışığı olan Karşıyaka ve Kaf Sin Kaf'ları vardı. İddia ediyorum bu kitaptaki akıl almaz öykülerin, direniş ve özgürlük mücadelesi veren Karşıyakalıların belgeseli veya filmi çekilecek."
***
Çok önemli bir ayrıntı daha:
Orgeneral Fahrettin Altay Paşanın ve Karşıyaka'nın Cumhuriyetin ilanından sonraki ilk Belediye Başkanı, Karşıyaka Spor Kulübü kurucularından Fikri Altay'ın torunu Zafer Falay, "Kitabı bir solukta okudum, heyecanlanmadım desem yalan olur. Bizleri geçmişe ve ailemizin gizli kalmış yıllarına götüren bu kitabı Ege Üniversitesi'nde master yapan kızım Başak'a armağan ediyorum. Dedemiz Fikri Altay'ın kendi el yazısı ile yazdığı çok özel bir mektubu ve fotoğrafı kitabın ikinci baskısı için size vereceğim dediği an dünyalar benim oldu" diyor.
* * *
Ahmet Diker'den son söz:
"Kaf Sin Kaf'ımızı kuranlar, bize övünmenin ötesinde çok daha anlamlı değerler emanet etti. Ne mutlu bize Karşıyakalıyız, ne mutlu bize Kaf Sin Kaf'lıyız..."

"Kibarlık Budalası" kapalı gişe oynuyor
İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde sergilenen "Kibarlık Budalası" adlı oyun kapalı gişe oynuyor. Ünlü Fransız yazar Moliere'in ölümsüz eseri, 17'nci yüzyıl Fransasında sınıf atlayarak asil olabilmeye çalışan orta sınıfa mensup Mösyö Jourdain'in, bu yoldaki gülünç tutumları üzerinden, insanların üst sınıfa yükselme çabası konu ediliyor. Bozkurt Kuruç'un yönettiği 2 perdelik oyun hem güldürüyor hem de düşündürüyor. Oyunda, Sadık Yağcı, Hande Gürlerdi, Lara Ecem Okudan, Özkan Gezgin, Sibel Ağalday, Arif Yavuz, Sevda Çiçek, Devrim Akkaya, Mustafa Çolak, Ozan Yıldırım, Nevzat Hakan Dönmez, Serdar Kamalıoğlu, Nehir Akansu,
Ali Ulvi Hünkar, Önder Alkım, Fuat Şarbalkan, Yasemin Toprak, Bengi Ebru Atakan, Gerçek Öner, Pınar Uyanık, Çiğdem Kamir, Elif Göksüner Ülgen, Serdar Aktay, Okan Koç ve Hüseyin Aytuğ Çelik rol alıyor. Dekor tasarımı Suar Şeylan, giysi tasarımı Günnur Orhon, ışık tasarımı Mehmet Alacı, müzikleri Cumhur Bakışkan'a ait oyun yarın Aydın'da, salı günü Denizli'de sanatseverlerle buluşacak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA