• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaynaklar’da bir doğa savaşçısı ERKİN USMAN

Kaynaklar'da bir doğa savaşçısı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.11.2014, 00:00
Kaynaklar, doğal zenginlikleri bakımından sadece Buca'nın değil, İzmir'in de en önemli köşelerinden biri. Yeni yasa ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçen Kaynaklar, tarihi yönüyle de öne çıkıyor.
Çevresinde ve Nif Dağı yakınlarında ilk yerleşim merkezlerine ait bulguları da içeren Kaynaklar, ormanları, verimli arazileri, gürül gürül akan dereleri ve neredeyle bin yaşına basacak dev çınar ağaçları ile sadece çevreden değil, dünyanın çeşitli yörelerinden turistleri de cezbediyor.
* * *
Böylesine zengin bir yörenin; rantçıların iştahını kabartması kaçınılmaz. Hazine arazilerini sahiplenmek, 2 B yasasını istismar etmek, ormanları tahrip etmek, bu yörede son yıllarda en çok gözlenen olaylar.
Ancak bütün bu olumsuzluklara karşı, hayatını bile tehlikeye atarak karşı koyan biri var; Kaynaklar Merkez Mahallesi Muhtarı Erhan Şen.
Erhan Şen, aynı zamanda Buca Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Meclis Başkanı. Bölgesindeki bu rant girişimlerinde hemen kolları sıvıyor ve durumu yetkili mercilere bildirerek yasal işlem başlattırıyor. En büyük destekçisi de; Buca'nın doğasever Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu. Kaymakam ve Şen, geçen yıllarda büyük bir hazine arazisini rantçılardan kurtardılar. Şen, geçtiğimiz aylarda bölgeye kurulmak istenen taş ocağı konusunda düzenlediği eyleme, binlerce köy halkını katarak sesini duyurdu ve başarılı oldu.
* * *
Yıllardır bu konuda mücadele eden ve "Devletin malını kimseye yedirmem. Bu konuda başımı koydum. Yetimin hakkını korumakla görevliyim" diyen Erhan Şen, geçtiğimiz günlerde yine bir hazine arazisini sahiplenmeye kalkanlara karşı çıkınca ve arazinin etrafını çeviren çit ve direkleri söktürünce saldırıya uğradı. İki rantçı, köy meydanında halkın önünde muhtarı darp etti. jandarma tarafından yakalananan rantçılar 24 saat nezarette tutulduktan sonra savcılığa sevk edildi. Muhtar Erhan Şen de 5 günlük rapor aldı. Şen,"Kimse beni korkutamaz. Kaynaklar'da tek karış toprağı böyle insanlara kaptırmak niyetinde değilim. Ölsem de mücadelemden vazgeçmem" diyor.
Bu arada yürekli muhtara, pek çok kişi ve kuruluşun yanısıra İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da sahip çıktı.

hayattan

Çeşme'ye ödül yağdı

Uluslararası Çeşme Yat Kulübü (ICYC), Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) ve Urla Yelken Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen IV. Ayak Yarışları ve Atatürk Kupası Yarışları ödülleri sahiplerini buldu.
Çeşme Marina'daki törende Marina Genel Müdürü Can Akaltan, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Yalavaç ve Osman Bilgin, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Yat ve Dragon Komitesi Başkanı ve aynı zamanda Bodrum Komodoru Ömer Karacalar, EAYK Komodoru Mehmet Yaşar Akçay, EAYK eski komodorlarından Bülent Akgerman, Sahil Güvenlik komutanlarından Ahmet Doğan ve İbrahim Aslan, URİYAT Komodoru Ergün Nalbantoğlu ve Hakem Hakan Kütük de hazır bulundu.
Fulya Omaç dostumuzun verdiği bilgiye göre; Ödül töreninin ardından özel bir demeç veren Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, birlikten doğan güçle yaz sezonu haricinde de yelken tutkunlarına çok keyif veren organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Akaltan, "İzmir Kış Trofesi geçen sene Çeşme Yarımadası'ndaki bütün yat kulüplerinin ortak kararıyla organize edilmeye başlandı. Buradaki amacımız Çeşme Yarımadası'nın güç birliğiydi. Bütün yatçıların bir araya gelmesiydi. Daha önce bu yarışlar ayrı ayrı yapılıyordu. Geçen yıldan itibaren birlikte yapmaya başladık."

küpe
Para her kapıyı açar ama, kilitleyemez.
Yunan atasözü

günün fıkrası

Ne yapayım

Genç adam, oturdukları evin az ilerisindeki köşkün bahçesinden içeri girdi. Havuzun başında gazetesini okumakta olan yaşlı adama yaklaştı:
"Efendim, size bir durumu bildirmek istiyordum. Kızınız benimle evlenmek için söz verdi."
Yaşlı adam gözlüklerinin üzerinden gence bakarak cevap verdi:
"Ne yapayım oğlum. Bunda benim hiç kabahatim yok. Evimizin etrafında dolaşma sonucunun bu olacağını kestiremedim ki..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA