• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Turizm Fuarı ve umut veren tablo ERKİN USMAN

Turizm Fuarı ve umut veren tablo

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2015, 00:00
İstanbul Beylikdüzü TÜYAP fuar alanında bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen, Avrupa'nın en büyük beşinci turizm fuarı EMITT'ten (East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition / Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) geriye neleer kaldı?
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, EMITT Fuarı'nın Türkiye için olduğu kadar, Doğu Akdeniz'de yer alan ülkeler için de önemli bir etkinlik olduğunu belirtiyor.
***
İzmir olarak yıllardır bu fuara valilik, yerel yönetimler ve sektör temsilcileri ile katılım sağladıklarını, bu sene İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliğiyle il genelinin tanıtımının yapıldığını vurgulayan Ediz, "İzmir Valiliği ve ajans yönetiminin uygun görüşü ile gerek yurtdışı, gerekse yurtiçi fuarlara katılım birlikte koordine ediliyor. İZKA'nın şemsiyesi altında bir bütünlük sağlanması, İzmir'in markalaşması bağlamında atılan önemli bir adımdır" diyor.
***
EMITT Fuarı'nın Doğu Akdeniz çanağında en büyük turizm etkinliği olmasıyla birlikte dünya turizm camiasının da dikkatlerini çektiğini; Arjantin, Brezilya'dan Küba, Peru ve Meksika'ya, Çin, Endonezya'dan Hindistan, Japonya ve Vietnam'a, Kenya, Senegal'den Tunus, Tanzanya ve Sudan'a, Maldivler, Seyşel Adaları'ndan Pattaya, Tayland ve Singapur'a kadar dünya ölçeğinde çok geniş yelpazeden ülkelerin kendilerine turist çekebilmek için fuarda tanıtım yaptıklarına dikkat çeken Abdülaziz Ediz sözlerini şöyle sürdürüyor:
"Bu sene 70'in üzerinde yabancı ülkenin katıldığı EMITT Fuarı çok ciddi bir dünya pazarı konumuna gelmiş durumda. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde bu sayı daha da artacak, 100 ülkeyi bulacaktır. Çünkü Türkiye sadece turist bekleyen bir ülke değil artık. Yurtdışına da çok yoğun bir şekilde turist gönderiyor. Doğal olarak dünyanın her tarafından kendilerine Türk turist çekebilmek için de geliyorlar. Bu yönüyle EMITT Fuarı artık Türkiye sınırlarını aşmış, dünyaya mal olmuş durumda. Bu noktadan hareketle İzmir'in hedefi de, tıpkı Türkiye'nin bu fuardan çok şey aldığı ve bu fuara çok şey sattığı gibi olmalı. Travel Turkey İzmir bu yolda, bu kulvarda çok emin adımlarla geliyor."

küpe

Güzellik, tanrının kadına verdiği ilk hediyedir.
Mere

fıkra

Milyonerlik hesabı

Dilenci, giyimli kuşamlı zengin görünüşlü adamın yonunu kesti:
"Lütfen bir sadaka rica etsem."
"Çekil, git be adam..."
"Beni hor görmeyin efendim. Hani, 'Milyoner Olmanın Yolları' kitabının yazarıyım."
"Yapma yahu! Ben o kitabı okudum da milyoner oldum. Sen neden dileniyorsun?"
"Kitabı iyi okumamışsınız, efendim. Bir yolun da dilencilik olduğunu belirtmiştim."

laflama
* Stres bileziği işine girdim. İşler yolunda gitmedi, strese girdim!
* Gazetede bir haber; stres çeneyi de vuruyormuş. Vallahi yalan. Bildiğim kadınlar stresli mi stresli.... Ama maşallah çeneleri makineli tüfek gibi. Stres çeneyi vurmuyormuş yani!
* Baharı bekleyen kumrular gibi, ben de Godot'yu bekliyorum!
* Ayılana gazoz, bayılana limon. İyi de canım kardeşim, canım çay çekti be!
* Dostumdan kazık yiyeceğime, düşmanımdan şamar yemeyi yeğlerim!
* Ne paye dilerim, ne de sermaye. Benim için sağlık, huzur tek gaye!
* Eeee balkona böyle gecelikle çıkarsan Suzan. Nasıl bulunmam Allah için sana sui-zan!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA