• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kibar ve Alyanak peş peşe anılıyor ERKİN USMAN

Kibar ve Alyanak peş peşe anılıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.03.2015, 00:00
İzmir'de 1973-1980 yıllarında 8.5 yıl süreyle unutulmaz halk hizmetlerine imza atarak, İzmir Belediye Başkanlığı yapan, 1924'te doğan ve 2008'in 3 Mart'ında 84 yaşında hayata veda eden, halkın 'Halkçı Alyanak' lakabını yakıştırdığı İhsan Alyanak'ı, 7'nci ölüm yıldönümünde, yine İzmir'de 1964-1973 yılları arasında 10 yıl süreyle unutulmaz İzmir projelerine imza atarak İzmir Belediye Başkanlığı yapan, 1909 yılında doğan ve 1986 yılında 77 yaşında ölen, halkın 'Koca Reis' lakabıyla andığı Osman Kibar'ı, 3 Mart 2015 Salı günü (yarın) art arda 2 ayrı törenle mezarlarının başında anacağız.
İhsan Alyanak, saat 13.30'da Altındağ, Kokluca Mezarlığı'nda, Osman Kibar ise, saat 15.00'te Bornova Kabristanı'nda anılacak.
28 Yıldır Osman Kibar'ı, 6 yıldır İhsan Alyanak'ı, her yıl unutturmayarak anan ve yaşatan "İzmir'i Sevenler Platformu-İZSEV" Başkanı Sancar Maruflu şöyle diyor:
"İzmir halkı için birbirlerinin yarattıkları eserler için daima birbirlerini destekleyip katkı koydular. Osman Kibar'da İhsan Alyanak'da yarattıkları Kalıcı Kent Eserleriyle ve Halka yakın tutumlarıyla hiç unutulmadılar. İzmirlilerin sevdikleri ve takdir ettikleri 2 halk önderi olarak daima yaşatıldılar. İhsan Alyanak'ın da Osman Kibar'ın da ortak özelliklerinden biri, her ikisinin de Altınordulu olmalarıydı. Maalesef İhsan Alyanak'ın da Osman Kibar'ın da anma törenlerine Altınordu'dan hiç katılan olmaz. Osman Kibar'ın Belediye Başkanlığı döneminde Belediye Meclisi ve Encümen Üyesi olarak görev yapan İhsan Alyanak, Başkan Osman Kibar'ı daima destekleyen kişi olmuştu. Osman Kibar da, İhsan Alyanak'ın Belediye Başkanı olduğu süreç içinde ona daima destek verdi. Başbakan Süleyman Demirel'den ve hükümetlerinden "CHP'li İzmir'e" yardım ve destek aktarılmasını sağladı.
seçime doğru
Abdülhamit'in torunu İzmir'den aday adayı
Yaklaşan seçimlerde adaylığını koyacaklar arasında son derece ilginç kişiliğe sahip olanları tanıyoruz. Bunlardan biri de Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mülkü Aşırt. 1978 yılında geçirdiği kaza sonucu engelli kalan ve o günden beri kendisini topluma, özellikle engellilere adayan Aşırt, Sultan Abdülhamit'in soyağacından geliyor. Padişah, Mülkü Aşırt'ın dedesinin babasına Bursa Beyliği'ni vermiş. Aşırt sosyal etkinliği yüksek bir kişi. Türk-İş, DİSK, Belediye İş'te görevler yapmış. İzmir B.Ş.Belediyesi'nden emekli olduktan sonra Karaburun'a yerleşen Aşırt bu doğa harikasında yaşamanın sevincini belirtirken İzmir bağlantısında sürekli siyasi yaşantının içinde de olmuş. Engelliler kontenjanından İzmir AK Parti'den milletvekilliği için adaylığını koyacak olan Mülkü Aşırt'ın şairliği de var."

hayattan
Karşıyaka'da son delikanlıya veda
Kocatoros Ailesi'nin Karşıyaka'da özel bir yeri vardır. Cengiz Kocatoros (Gode) yeşil-kırmızılı camianın canı ciğeri olarak iz bırakarak ebediyete göçtü. Kardeşi İsmet Kocatoros da Karşıyaka'da futbol oynadı, gönlü her zaman Karşıyaka'dan yanaydı. Aytaç Kocatoros kalmıştı bu üç delikanlıdan yadigar. Onun da acı haberi geldi. Aytaç herkese yardıma koşan iyi bir insandı. Dostları özellikle Süleyman Ergürs (Bodos Süleyman) ve arkadaşları onun ne kadar dürüst ve efendi olduğunu bilirlerdi. 72 yaşında akciğer rahatsızlığından hayata gözlerini kapayan Aytaç Kocatoros'un cenazesi, bugün öğle namazını takiben Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nden kaldırılacak. Karşıyakalılar, inanıyorum ki onun için son görevlerini yapacaklardır.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA