• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Menderes konuşuyor: Bu DP çakma

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.11.2009, 00:00
Demokrat Parti'nin "kök hücresi" Aydın Menderes'te koruma altındadır. Bu gerçek Aydın Menderes'in sağlık durumundan, siyasi pozisyonundan, siyasi davranışlarından bağımsızdır. Benim ezelden bu yana inancım budur; böyle gördüm, böyle bilirim. Süleyman Demirel ve onun şürekası ne kadar fersude varsa, neredeyse tamamı Aydın Menderes'i hiç sevmediler. Çünkü bir Menderes'in merkez sağ siyasetin içinde olması demek rahmetli Adnan Menderes'in ilke, dava ve siyasi emellerinin de yol gösterici anlamını koruması demekti. Fakat Demirel ve onun yumurta hırsızı şürekası millet yolunda canını vermiş bu büyük Türk'ün ne siyasi hatırasına sadık kaldılar ne de onun geride bıraktıklarına...
Bu nedenle Aydın Menderes, bugün adına DP denilen partinin dışındadır. İsterseniz bu hükmü şöyle soru kalıbına döküp de söyleyelim: Aydın Menderes geçen Cumartesi günü DP'nin kongre salonunda olsaydı, Cindoruk "ıslak imza" ile "Ergenekon'a özgürlük" diye nara atabilir miydi? Hayır, atamazdı; Menderes, Cindoruk'a öyle bir "ıslak mühür" basardı ki soluğu Silivri de mi alırdı Eskişehir demi, bilmem artık. Şimdi Cumartesi günü yapılan DP kongresi hakkında Aydın Menderes'in görüşlerine yer vereceğim ve bu bahsi bir süreliğine kapatacağım. İşte Aydın Menderes'in ağzından DP:

"BU DP O DP DEĞİL!"
"Bu partinin 1946-1950 yılları arasında var olmuş DP ile uzak-yakın hiçbir ilişkisi yoktur. Bu birleşme bir DTP-ANAP birleşmesidir. Yani 28 Şubat'taki Demirel-Mesut Yılmaz-Cindoruk ittifakının devamıdır. Yılmaz ve Cindoruk bir araya gelirse o partinin genel başkanı Sabih Kanadoğlu olur. Bunların bir araya gelme nedeni Ergenekon davası sanıklarına sahip çıkmak ve Ergenekon'u örtbas etmektir. Cindoruk zaten açıkça Ergenekoncuların avukatlığını yapıyor. Bir parti genel başkanının bu kadar tarafgir bir şekilde konuşması akıl alacak bir şey değil."

"ONLAR HİÇ DP'Lİ OLMADI"
"Süleyman Demirel ve onun emanetçisi Cindoruk hiçbir zaman gerçek DP'li olmadı. Sadece kendi amaçları doğrultusunda Menderes ismini ve bu partinin tabanını oy kaynağı olarak gördüler. Bu nedenle bu partinin ismi bir an önce değiştirilmelidir. Bu ismi muhafaza etmeleri tam bir riyakarlıktır. DP ismini sadece kendilerinin bundan sonra yapacakları hatalara, yanlışlıklara ve iyi niyetli olmayan demokrasiye aykırı tutum ve davranışlara bir örtü olarak kullanmak için ancak muhafaza edebilirler. Bu birleşenler hayırda birleşmemişlerdir ve buradan hiçbir siyasi sonuç da çıkmayacaktır. Burada yer alan isimler başka bir yolun yolcusudurlar."

"MESUT YILMAZ VE ÖZAL"
"Demirel ve Cindoruk'un nasıl DP'ye ve rahmetli Adnan Menderes'e bir yakınlıkları yoksa Mesut Yılmaz'ın da rahmetli Özal ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Merhum Özal'ın vefatından önce yeni bir parti kurmak istemesinde ne kadar haklı ve ileri görüşlü olduğu da bu vesile ile ortaya çıkmıştır."
Evet, DP'nin siyasi mirasının sahibi bunları söylüyor. Bir şey daha söylüyor Menderes: "Demirel ve Cindoruk'un gerçek yüzlerini zamanı gelince ortaya koyacağım".

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA